یزد

گنجی‌زاده: احیای روستای 2000 ساله «اله‌آباد» همت مسئولان را می‌طلبد

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، همزمان با میلاد با سعاد پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام جعفرصادق (ع)، اولین جشنواره گردشگری روستای اله‌آباد با حضور مدیران ارشد استانی و شهرستانی، فعالین گردشگری و کانون گردشگری هوشمند شهر پایدار میراث جهانی یزد در شهرستان زارچ برگزار شد.

رحیمه گنجی‌زاده، مسئول برگزاری این جشنواره در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری را تقویت زیرساخت‌های گردشگری روستایی در استان دانست و اظهار کرد: برگزاری جشنواره گردشگری نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های موجود در روستاهای مختلف ایفا می‌کند و این مهم باید بیش از پیش در دستور کار مسئولان حوزه گردشگری استان قرار گیرد.

وی افزود: روستای «اله آباد» زارچ با قدمتی نزدیک به دو هزار سال یکی از قدیمی‎‎ترین روستاهای استان است، این روستا که جاذبه‌های گردشگری فراوانی را در خود جای داده است، ظرفیت بسیار بالایی در جذب گردشگرهای داخلی و خارجی دارد.

وی با بیان این‌که تقویت زیرساخت‌های توسعه روستایی در گرو رویکرد و تفکر اجرایی دهیاریها و شوراهای اسلامی روستاهاست، افزود: خوشبختانه دهیاری و شورای اسلامی روستای اله آباد زارچ به خوبی توانسته‌اند شرایط لازم برای توسعه گردشگری این روستاهای تاریخی را ایجاد کنند.

مسئول برگزاری اولین جشنواره گردشگری روستای اله آباد زارچ در ادامه تقویت مهاجرت معکوس به روستاها را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره دانست و گفت: روستای اله آباد از سالیان گذشته تاکنون دارای دو بخش زرتشتی‌نشین و مسلمان نشین است که با مساحتی حدود ۳۰ کیلومتر مربع در ۱۰ کیلومتری شهرستان و در مسیر اصلی جاده یزد – اردکان قراردارد.

گنجی‌زاده با اشاره به اهمیت موقعیت جغرافیایی این روستا از قدیم تاکنون، تصریح کرد: این روستا در مسیر زارچ، اشکذر، فیروزآباد، مجومرد، علی آباد، جعفرآباد، حسین آباد، عصرآباد و رحمت آباد بوده و از زمانی‌که با حیوانات عبور می‌کردند تاکنون که خودرو جایگزین شده، محل گذر بوده است.

از این لحاظ این روستا موقعیت خیلی خوبی داشته از طرفی اله‌آباد تاریخچه‌ای صدساله و پرفراز و نشیب را تجربه کرده است. روستایی که در طول تاریخ چندین بار به علت خشک‌سالی و خشک شدن قنوات، خالی از سکنه شده و دوباره با تلاش بی‌وقفه به موقعیت اصلی خود برگشته است اما امروزه راهکار احیای آن را در مسیر دیگری دیده‌اند که می‌تواند اقتصاد روستا را دوباره پویا کند.

مسئول جشنواره گردشگری روستای اله آباد زارچ خاطرنشان کرد: رونق گردشگری در این منطقه لازمه احیای روستای اله‌آباد است و می‌تواند مهاجرت معکوس را برای روستاها به دنبال داشته باشد و دوباره این روستا که از جاذبه‌ی زندگی مسالمت‌آمیز ادیان برخوردار است را احیا کند.

برگزاری جشنواره‌ها فرصتی را فراهم کرده تا بتوانیم دوباره این روستا و ظرفیت‌های آن را به مردم معرفی کنیم و اهتمام لازم برای احیای آن به کار رگفته شود.

انتهای پیام/الف


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا