آذربایجان غربی

اشتغال دائم و فصلی بیش از 11 هزار نفر در صنعت زنبورداری آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، اکبر کرامتی اظهار داشت: بر اساس براوردهای انجام شده کارشناسان ، پیش‌بینی می‌شود این استان با تولید 20 هزار و 500 تن عسل و داشتن بیش از یک میلیون و 499 هزار کندوی مدرن و بومی، امسال نیز مقام اول کشوری را از لحاظ تعداد کندو و تولید عسل به خود اختصاص دهد.

وی اضافه کرد: آذربایجان غربی به لحاظ داشتن منابع لایزال الهی و شرایط آب و هوایی مناسب، وجود مراتع و منابع غنی سرشار از شهد و گرده یکی از قطب های مهم برای پرورش زنبورعسل در سطح کشور به شمار می آید.

کرامتی خاطر نشان کرد: متاسفانه با وجود افزایش تعداد بهره‌بردار و تعداد کندوی پرورش زنبور عسل، به علت افت شدید نزولات آسمانی، ما امسال با کاهش تولید عسل در سطح استان مواجه بوده و پیش‌بینی می‌شود میانگین تولید از هر کندوی مدرن به 14 کیلو گرم و از کندو های بومی به 4 کیلوگرم برسد.

کرامتی بیان کرد: در مجموع در سطح استان تعداد بیش از یک میلیون و 380هزار کندوی مدرن وبیش از 119 هزار کندوی بومی وجود دارد.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود شهرستان خوی با داشتن بیش از 400 هزار کندو و تولید بیش از 8 هزار تن عسل، مقام اول استان را با تولید بیش از 50 درصد عسل تولیدی به خود اختصاص دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : بر اساس آخرین آمار سرشماری زنبورستان های آذربایجان غربی، 6 هزار و 290 نفر بهره بردار به صورت مستقیم و پنج هزار و 370 نفر بهره بردار به صورت فصلی در این صنعت مشغول به کار هستند و چرخ این صنعت صادرات محور را در این استان به حرکت در می آورند.

کرامتی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با فرهنگ سازی و آموزش‌های تخصصی لازم در خصوص تولید سایر فرآورده‌های زنبور عسل براساس آمارگیری‌های انجام شده، مقدار بیش از 400کیلوگرم ژله رویال  و بیش از 30  هزار کیلوگرم گرده گل، بیش از 20 هزار کیلوگرم بره موم  و 400 هزار کیلوگرم موم از زنبورستان‌های استان تولید شود که به نوبه خود یکی از راه‌های پر درآمد برای زنبورداران محسوب شده و در اشتغال‌زایی سهم بسزایی را دارد.

وی تاکید کرد: آذربایجان‌غربی با دارا بودن 16 تعاونی زنبور داری تحت پوشش در تهیه و توزیع نهاده‌های زنبورداری فعالیت چشم‌گیری را دارد و با وجود 4 کارخانه بسته‌بندی عسل به صورت مدرن و اتوماتیک در شهرستان‌های ارومیه، خوی و مهاباد و نیز با داشتن 6 کارگاه بسته‌بندی عسل در شهرستان‌های مختلف در فراوری و صنایع تبدیلی این محصول نیز فعالیت دارد.

این مسئول یاد اور شد : از پتانسیل‌ها و توانمندی‌های این استان در بخش زنبورداری می‌توان به تولید سایر فرآورده‌های زنبور عسل از جمله ژل رویال، بره موم، موم، گرده و زهر زنبور عسل اشاره کرد.

انتهای پیام/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا