دهه وقف در کردستان| از ثبت ۱۷۸ رقبه جدید در سقز تا اخذ سند ملکی ۶ میلیون مترمربع در بیجار
به گزارش خبرگزاری فارس از سقز، جهاندار امجدی رئیس اداره اوقاف سقز در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: این شهرستان دارای 393 موقوفه و 1900 رقبه ملکی است که در اختیار اداره اوقاف و امور خیریه سقز وجود دارد.
وی در ادامه با گرامیداشت دهه وقف، افزود: از دهه وقف سال گذشته تا امروز، هفت وقف جدید با 178 رقبه در این شهرستان به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه به دلیل وجود خلاءهای زیاد در جامعه، 700 نوع نیت واقف در کشور ثبت شده است، اضافه کرد: 99 درصد نیت واقفان در این شهرستان وقف مسجد است که ضرورت دارد خبرنگاران در راستای تشویق واقفان برای نیتهای جدید تبلیغ کنند.
امجدی عنوان کرد: از محل مازاد درآمد موقوفات 590 میلیون تومان در طرح شهید سلیمانی در قالب اهدای یک هزار بسته معیشتی به ارزش 500 میلیون تومان، اهدای یک هزار بسته لوازمالتحریر به دانشآموزان نیازمند به ارزش 35 میلیون تومان و تهیه 6 دستگاه چرخ خیاطی در راستای حمایت از تولید با هزینه 55 میلیون تومان، در قالب طرح شمیم خدمت، صرف شده است.
وی با بیان اینکه حراست از موقوفات برای جلوگیری از موقوفهخواری از وظایف اصلی اوقاف است، ادامه داد: 450 هکتار از زمین های موقوفه در سقز سنددار شدهاند.
امجدی یادآور شد: تبدیل اسناد دفترچهای موقوفات به تک برگ، برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری و قرآنی از دیگر اقدامات اوقاف بوده است.
وی ساخت طرحهای سرمایهگذاری را از برنامههای اوقاف برشمرد و عنوان کرد: ساختمان موقوفه مجیده مجیدی با هزینه 840 میلون تومان سال گذشته به بهرهبرداری رسید که سالانه 200 میلیون تومان از این طریق به درآمد موقوفات اضافه میشود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سقز گفت، سال گذشته هم دو قطعه زمین توسط وارثان مرحوم محمد امین شکری و حسامالدین خواله برای احداث مسجد زنان و مسجد وقف شده است.
وی بیان کرد: کمک به فقرا و نیازمندان، کمک به ایتام و افراد بیسرپرست، کمک به مساجد و اماکن مذهبی، کمک به دانشآموزان، کمک به تامین جهیزیه افراد بیبضاعت از جمله نیازهای روز جامعه به وقفهای جدید است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سقز گفت: سال گذشته بیش از 2 میلیارد و 139 میلیون ریال در حوزه موقوقفات سرمایهگذاری شده است.
ثبت ۴ وقف جدید در سال جاری در بیجار
حجتالاسلام عباس ایزدی رئیس اداره اوقاف بیجار نیز، هدف نامگذاری دهه وقف را ترویج سنت حسنه وقف در جامعه عنوان کرد.
وی به شعار دهه وقف سال جاری تحت عنوان «همه واقف باشیم» اشاره کرد و گفت: دلیل این نامگذاری تلاش در راستای فرهنگسازی وقف و اهمیت آن در جامعه است.
وی به سخنی از مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «وقف باید بیش از گذشته میان مردم ترویج یابد» گفت: باید مردم را از آثار و برکات وقف آگاه سازیم.
وی به برنامههای دهه وقف در بیجار اشاره و اظهار کرد: اجرای طرح ماندگار با توزیع ۱۳۰ بسته معیشتی به ارزش ۳۰ میلیون تومان، برپایی ایستگاه «همه واقف باشیم» غبارروبی بقاع متبرکه و گلزار شهدا از جمله برنامههای دهه وقف در بیجار است.
این مسوول از اعزام ۱۳۰ مبلغ به روستاهای بیجار خبر دارد و گفت: برگزاری محفل انس با قرآن کریم تجلیل از واقفین و مدافعان سلامت و برگزاری مسابقات فرهنگی از دیگر برنامههای دهه وقف است.
رئیس اداره اوقاف بیجار گفت: طی شش ماه گذشته از محل درآمد نیات وقف، توفیق برگزاری برنامههای فرهنگی اجتماعی، حقوقی و ثبتی را از جمله برگزاری چهلوچهارمین دوره مسابقات قرآن کریم با حضور علاقهمندان به کتاب نور در این شهرستان عنوان کرد.
رئیس اداره اوقاف بیجار در ادامه از توزیع ۹۰ بسته کامل آموزشی به ارزش ۲۰ میلیون تومان از محل درآمد موقوفات با هدف کمک بهدانش آموزان بیبضاعت همزمان با بازگشایی مدارس در این شهرستان خبرداد.
ایزدی در ادامه به دیگر کارهای انجام شده این اداره طی شش ماه گذشته اشاره کرد و گفت: مساعدت مالی به ۷۰۰ نفر، اعزام ۱۵۴ مبلغ بومی و اعزامی از قم به روستاهای بیجار از دیگر اقدامات اداره اوقاف بیحار طی شش ماه گذشته است.
وی افزود: طی سال گذشته ۷۰۰ بسته معیشتی در قالب دستهای مهربانی به ارزش ۱۰ میلیون تومان بین افراد بیبضاعت شهرستان بیجار توزیع شده است.
ایزدی از اخذ ۱۴ سند مالکیت برای ۶ میلیون مترمربع، تمدید قرارداد ۱۵۰ مورد اجارات وقفی از اقدامات اداره اوقاف طی ۶ ماه گذشته عنوان کرد.
وی از ثبت ۴ وقف جدید در بیجار به ارزش ۵ میلیارد ریال در این شهرستان طی شش ماه گذشته سال جاری خبر داد.
انتهای پیام/2330/74