تا آخرین نقطه سفید استفاده شود
خبرگزاری فارس-همدان: اسراف به ویژه در حوزه کاغذ یکی از مشکلات جدی دنیای امروز محسوب میشود؛ همانطور که کاغذها زیباترین دوست انسان یعنی کتاب را به وجود میآورند و یا مهمترین حرفهای انسان را در سینه خود محبوس میکنند، همانطور هم توسط خیلی از افراد مورد بیمهری قرار میگیرند.
چه کاغذهای بسیاری که با قلبی سفید راهی سطلهای سیاه زباله میشوند و مشخص نیست در میان زبالههای رنگ و وارنگ و آبدار چه سرنوشتی پیدا میکنند، در این میان افراد بسیاری هم تشنه این کاغذهای زیبای سفید رنگ هستند و انتظار تکهای از آن را میکشند.
بدون شک این روزها گرانی کاغذ هم بر نگرانی دلسوزان افزوده و البته دغدغههای آنها را افزایش داده است، همین گرانی بخشی از آموزش را هم دچار مشکل کرده و قیمتهای سر به فلک کشیده گاهی سد راه یک امتحان ساده در یک مدرسه محروم میشود.
در این بین افرادی هستند که محدودیتها را به فرصت بدل و با یک ایده جدید سعی میکنند به این مشکلات پایان دهند.
صیانت از منابع کشور
در همین راستا تعدادی از فعالان فرهنگی و جهادی در همدان پویشی راهاندازی کردند که کاغذهای یک روسفید قابل استفاده را به مدارس یا سایر مصرفکنندگان برسانند و ضمن حل این دغدغه از منابع کشور هم صیانت کنند.
یک فعال فرهنگی و از فعالان پویش «استفاده از کاغذهای یک رو» در گفتوگو با فارس میگوید: استفاده از کاغذهای یک رو و جمعآوری آن از ادارات و افرادی که مصرف بالایی دارند، ایده جمعی از دغدغهمندان فرهنگی و افراد فعال در مدرسه غیرانتفاعی بود که میتواند باعث حفظ منابع کشور و جلوگیری از اسراف شود.
حجت الاسلام سیدمجتبی حسینییمین با بیان اینکه امروز گرانی کاغذ برای برخی از افراد مشکلآفرین شده است میافزاید: ادارات، کافینتها ، خدمات کامپیوترها، اساتید دانشگاه، محققان روزانه کاغذهای یک رو مصرف شده بسیاری تولید میکنند و خیلی از این کاغذها به زباله تبدیل میشود و منابع بسیاری را هدر میدهد، بنابراین امروز اگر بتوانیم یک برگه کاغذ را از زباله بودن، نجات دهیم، کار بزرگی انجام شده است.
وی با تأکید بر اینکه این پویش باید به طور جدی در جامعه رواج پیدا کند که از وسایل موجود نهایت استفاده را ببریم اگرچه این کار سختی نیست ادامه میدهد: این کاغذهای یک رو استفاده میتواند برای امتحانات و تحقیقات دانش آموزان مورد استفاده قرار گیرد و از منابع موجود به خوبی استفاده شود.
این فعال فرهنگی اضافه میکند: اگر این اتفاق به خوبی در جامعه تبیین شود افرادی که این برگهها را دارند به ما اطلاع میدهند و ما آنها را با مجموعههایی که طالب این کاغذها هستند متصل میکنیم.
هدف پویش صرفه جویی در مصرف کاغذ
وی با اشاره به اینکه صرفهجویی در حوزه مصرف کاغذ به شیوههای مختلف قابل انجام است میگوید: کتابهای درسی ما یکبار مصرف هستند در صورتی که یک کتاب طی پنج سال برای پنج دانشآموز قابل استفاده است بنابراین مکانی برای خرید و فروش این کتابها در نظر بگیریم و آموزش و پرورش هم هر پنج یا چهار سال یکبار در کتابها تجدید نظر انجام دهد.
حسینییمین بیان میکند: کتابهای بیمصرف و گزارشهای بسیاری هستند که در ادارات چاپ میشوند و در همه این موارد امکان صرفهجویی وجود دارد تا منابع خود را از دست ندهیم همچنین این مورد درحوزههای دیگر و سایر کالاها هم قابل تعمیم است.
وی ادامه میدهد: لباس، کیف و کفش کودکان و خردسالان هم به دلیل رشد مداوم آنها همین حالت را دارد و چه بهتر که بتوانیم دیوار مهربانی در فضای مجازی ایجاد کنیم و از این کالاها بهتر و بیشتر استفاده کنیم به همین منظور میتوان اپلیکیشنی طراحی کرد که افراد لوازم خود را به اشتراک بگذارند و دیگران استفاده کنند.
پویش استفاده از کاغذهای یک رو به تازگی در همدان راهاندازی شده، اتفاقی که میتواند کاغذهای کمتری را قربانی سطلهای زباله پر از شیرابه کرد.
انتهای پیام/89033/ ق