مازندران

روایتی از تلاش علامه حسن‌زاده آملی (ره) برای طلب علم/ از بوسیدن پای استاد تا تلاش برای شکارنشدن در دام دنیا

به گزارش خبرگزاری recive از مازندران، نشست یک‌روزه هم‌اندیشی منطقه‌ای امامان روستایی و پایگاه تحول اجتماعی مازندران در امتداد هفته وحدت و سالروز رئیس مکتب اسلام و رئیس مذهب شیعه و روز دانش‌آموز و روز مبارزه با استکبار جهانی و هفته مبارزه با استکبار جهانی در روستای ایرا که زادگاه و آرامگاه علامه حسن‌زاده آملی است، برگزار شد.

آیت‌الله محمدباقر محمدی‌لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران در این مراسم با یادآوری مناسبت‌های گذشته و پیش‌رو و گرامیداشت یاد علامه ذوالفنون آیت‌الله حسن زاده آملی(ره)، گفت: در چنین حال و هوایی جلسه‌ای در این محل و کنار این مقبره به عشق شخصیت علامه که مظهر خودسازی، خداخواهی، پارسایی و وارستگی بودند و همچنین در جوار فرزند ایشان حاج حسین حسن‌زاده آملی که زینت بخش محفل ماست، برگزار شده است.

وی با تشکر صمیمانه از زحمات همه روحانیون، افزود: روحانیون برای تبلیغ به روستاها و اقوام اعزام می‌شدند.

نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد:  در هر مناسبتی مثلا یادواره شهدا یا جلسه روحانیت در کنار برنامه اصلی، برنامه‌ای برای دیدار با دهیاران، شوراها و بزرگان روستا ترتیب می‌دهیم که این جلسه برای شنیدن مشکلات آنها و پیگیری در دستور کار قرار دارد که پیشنهاد شد در حاشیه این جلسه هم ‌شستی با مردم شریف و بزرگان این روستا داشته باشیم.

این مسؤول با اشاره به چشم‌انداز آینده ایرا، خاطرنشان کرد: باید فضای این روستا را برای عاشقان و ارادتمندان علامه که برای زیارت حضور می‌یابند بهبود ببخشیم.

 

محمدی‌لائینی ادامه داد: همچنین باید بحث‌های زیرساختی از جمله جاده، بارگاه، زائرسرا، شرایط آب،برق و گاز به‌گونه‌ای باشد که آمادگی کامل برای پذیرایی از زائران و دوستداران علامه بزرگوار و همچنین راحتی خود مردم روستا فراهم باشد تا شاهد بروز مشکلی نباشیم.

وی با تاکید بر اهمیت دو اصل برای طلاب و روحانیون، تصریح کرد: خداوند در قرآن دو گروه را نام می‌برد؛گروه اصحاب کهف و گروهی که پیامبر به شهر انطاکیه فرستادند؛  تفاوت گروه اول با گروه دوم در این بوده که گروه نخست می‌خواستند خود  و ایمان‌شان را حفظ کنند اما گروه دوم از جانب پیامبر برای هدایت و تبلیغ دین‌شان فرستاده شده بودند.

این مسؤول یادآور شد: پس ما به عنوان طلبه‌ و ‌مقلدان ایشان دو مقوله مهم داریم، نخست اینکه کار اصحاب کهفی کنیم و خودمان را از نظر اخلاق، دین و تقوا حفظ کرده و در کنار مطالعه، مقلد با اخلاق و فاضلی باشیم که دنیا ما را شکار نکند.

 

وی با تاکید بر عشق و محبت انسان به خداوند و علامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی (ره) گفت: هرچه محبت خدا به دل انسان بیشتر بنشیند گرایش انسان به خدا بیشتر می‌شود، هر چقدر حب به خدا در دل اضافه شود حب دنیا در دل یا بیرون‌ می‌شود.

نماینده ولی فقیه در مازندران یادآور شد: علامه ذوالفنون سه محبت مخصوص را در دل داشتند؛
نخست محبت به خدا محبت دنیایی به چشم‌شان نمی‌آمد، چه کسی فکرش را می‌کرد که  علامه حسن‌زاده‌آملی (ع) بگویند در این روستا دفنم کنید! بهترین نقطه‌ها و جاها در اختیارشان بود اما چون عشقی قوی‌تر داشت این عشق‌ها و‌جایگاه‌ها به چشم‌شان‌ نمی‌آمد.

محمدی‌لائینی ادامه داد: موضوع دوم، محبت  به علم در دل‌شان زیاد بود؛ به‌طوری‌که شکارچی و صیاد علم بودند! خودشان برایم می‌گفتند که سحرگاه قبل از اذان صبح چون پول کرایه تاکسی را نداشتند پیاده می‌رفتند تا مجمع‌البیان، با وجود اینکه حتی کتاب درسی ایشان نبود، بیاموزند‌.

وی اضافه کرد: موضوع سوم، عشق به استاد بوده که علامه (ره) بسیار استاد دوست بودند و به اساتید احترام می‌کردند حتی پای استادان‌شان را می‌بوسیدند و همه اینهاست که  انسان را متحول می‌کند.

نماینده ولی فقیه در مازندران در پایان از بزرگان و مردم روستای ایرا تشکر کرد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا