کهگیلویه و بویراحمد

جدل سفت و سخت در نشست شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد/دیالوگ‌های فرهنگی هدایتخواه و زارع‌پور

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج نشست شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی برگزار شد که علاوه بر مباحث رسمی حاشیه‌هایی نیز به دنبال داشت.

در این نشست ستار هدایت‌خواه دبیر جبهه فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه فرهنگ نقش اساسی در جامعه داشته و به مثابه خون و روح در بدن است یادآور شد: مهمترین دستگاه فرهنگی در کشور آموزش و پرورش است که می بایست وظایف خود را به خصوص در حوزه تربیتی آن‌چنان که در سند تحول بیان شده انجام دهد و متاسفانه به دلیل انجام ندادن همین وظایف بوده که شاهد آسیب‌های اجتماعی بی‌شمار در جامعه هستیم.

گزارشی که حاشیه‌ساز شد/زارع‌پور: دیواری کوتاه‌تر از ما گیر نیاورده‌اید/هدایتخواه: گزارش بی‌ربط ندهید

وی در ادامه با انتقاد از گزارش مدیرکل آموزش و پرورش استان در نشست شورای فرهنگ عمومی گفت: گزارشی که در خصوص گرایش به رشته‌های آموزشی و همچنین پوشش تحصیلی و مسائل دیگر حوزه آموزشی بیان شد ربطی به حوزه تربیتی، پرورشی و فرهنگی ندارد بلکه صرفا مربوط به حوزه آموزشی است و نیازی نیست در نشست شورای فرهنگ عمومی مطرح شود.

به گزارش فارس؛ همین اظهارات هدایت‌خواه موجب شد تا هادی زارع‌پور مدیرکل آموزش و پرورش استان واکنش نشان دهد؛ زارع‌پور در جواب گفت؛ شما دیواری کوتاه‌تر از آموزش و پرورش پیدا نکرده‌اید رتبه‌هایی که در حوزه‌های قرآنی و فرهنگی و هنری کسب کرده‌ایم همه نشان دهنده کار آموزش و پرورش در حوزه فرهنگی است.

هدایتخواه در جواب تصریح کرد: مسئولان آموزش و پرورش که از آمارها و رتبه‌های تعریف می‌دهند؛ جوابگو باشند که در حوزه کاری آن‌ها چند درصد از دانش آموزانی که به سن تکلیف رسیده‌اند نماز می‌خوانند.

دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان با طرح سوالاتی در خصوص کم کاری‌ها در بزرگترین دستگاه فرهنگی کشور گفت: انجمن اولیا و مربیان در چند مورد به خانواده ها برای رفع آسیب‌های اجتماعی کمک کرده است.

وی گفت: البته از دولتی که می‌گفت مسئول به بهشت بردن مردم نیستیم انتظاری نیست همه مشکلات ما در حوزه پرورشی و مسائل اعتقادی است مسئولان آموزش و پرورش توضیح دهند که در حوزه حجاب و عفاف چه کاری انجام داده‌اند دلیل این همه آسیب‌ها در میان پسران و دختران چیست. 

هادی زارع پور نیز در جواب گفت: خود شما چه کرده‌اید؟ کجا آموزش و پرورش را در اولویت قرار داده ایم که اکنون باید انتظار معجزه از آن داشته باشیم.

زارع‌پور گفت؛ چرا فقط به ما حمله می‌کنید و هدایتخواه در جواب گفت؛ شما بیان دغدغه و نقطه نظر را با حمله کردن اشتباه گرفته‌اید.

بلافاصله بعد از پایان مباحث میان هدایتخواه و زارع‌پور؛ پرویز یزدانپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی رشته کلام را در دست گرفت و گفت با همه سخنان هدایتخواه مخالف هستم!!.

در ادامه حجت‌الاسلام سید رضا افتخاری مدیرکل تبلیغات اسلامی هم از یزدانپناه خواست تا برای مشکلات راهکار ارائه دهد. 

در ادامه یکی از مسئولان امنیتی نیز با اشاره به مشکلاتی که منشا آن در نظام تعلیم و تربیت است؛ اظهار کرد: به مهد کودک‌های خودمان نگاه کنیم بچه ها را چگونه به آنجا می فرستیم و چگونه از آنجا بیرون می‌آیند سپس به مدارس ابتدایی نگاه کنیم؛ اگر توجه به مسائل پرورشی داشته باشیم کمترین مشکل و آسیب را خواهیم داشت.

خداحافظی با آقا مهندس‌ها

**به گزارش فارس در این نشست هادی زارع پور مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد به بازماندگی از تحصیل برخی دانش‌آموزان در مناطق روستایی و عشایری استان اشاره کرد و گفت: یکی از تکالیف ما ایجاد زمینه و بسترهای لازم برای آموزش واجدان تعلیم آن است که هیچ دانش آموز واجب‌التعلیم از تحصیل باز نماند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از شاخص های ارزیابی ما پوشش آموزشی است که باید پوشش ۱۰۰ درصدی را برای همه دانش آموزان علی الخصوص در دوره ابتدایی داشته باشیم اما علی رغم این که از میانگین کشوری در همه دوره ها بالاتریم هنوز یک درصد از دانش آموزان ۶ تا ۱۱ سال ما در استان به مدرسه نیامده‌اند که به عنوان یک چالش و آسیب جدی تلقی می شود و باید این چالش را برطرف کنیم چون یک نفر هم نباید از آموزش و تحصیل باز بماند.

وی در ادامه به ضعف دیگری اشاره کرد و گفت: ضعف دانش آموزان و دانشجویان ما در مهارتهای ارتباطی و حل مسئله و مهارت‌های ده گانه است که اگر آنها را در نسل جوان و نوجوان تقویت نکنیم به طور جدی آسیب خواهیم دید.

این مسئول گفت: یکی از مهارتها مهارت نه گفتن است که جوانان و نوجوانان باید یاد بگیرند و همچنین در مهارت حل مسئله در استان ضعیف هستیم و شورای فرهنگ عمومی و دستگاه‌های مختلف باید راهکار ارائه دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه گفت: آسیب های اجتماعی نوپدید در میان دانش‌آموزان و دانشجویان وجود دارد که این نسل را به شدت تهدید می کند و لازم است برای مبارزه با این آسیب‌ها تدابیر لازم اندیشیده شود برای مثال فضای مجازی آسیبی جدی است و عرفان های کاذب که در میان نسل جوان و نوجوان شایع شده است.

وی گفت: آخرین موضوع توسعه نامتوازن رشته های تحصیلی است که تا ده سال آینده 70 درصد مشاغلی که داریم از بین خواهد رفت.

این مسئول در ادامه افزود: ضرورت دارد رشته ها و شاخه های متناسب با بازار کار آینده مد نظر قرار گرفته شود رشته ریاضی در حال تعطیل شدن در کشور و عموما در استان کهگیلویه و بویراحمد است خوشبختانه در رشته های انسانی و وضعیت خوبی در کشور داریم که با راهکارهای اندیشه شده وضعیت بهتر شده است.

وی گفت: رشته های فنی حرفه ای که خیلی مهم است باید مهارت های عمومی آموخته شود در رشته‌های فنی پایین‌ترین میانگین را در کشور داریم که دلیل آن ضعف فرهنگی است و در شورای فرهنگ عمومی باید روی این نوع موضوعات فکر شود.

استانی مصرف‌گرا و تجمل‌گرا هستیم

**به گزارش فارس؛ هرمزی به نمایندگی از سازمان برنامه و بودجه گفت: ضعف فرهنگ کار در استان کهگیلویه و بویراحمد چه در بحث نظام اداری؛ کارکنان شاغل ضعف فرهنگ کار دارند و چه در بخش خصوصی شاهد این ضعف هستیم.

وی گفت: در بحث نظام اداری بررسی‌ها نشان می‌دهد ساعت کار مفید اداری کمتر از دو ساعت است در حالی که باید هشت ساعت در روز باشد در حوزه بخش خصوصی هم شاهدیم تسهیلاتی که در حوزه نظام بانکی به سرمایه گذار پرداخت می‌شود منجر به تولید و اشتغال نشده و به دنبال این هستیم که تسهیلات را بگیریم و مشکلات روزمره زندگی خود را برطرف کنیم.

هرمزی گفت: در رشد اقتصادی در استان توفیقاتی را شاهد نبودیم در سال‌های اخیر رشد ارتقای بهره وری منفی بوده در استان ما در یک نگاه کلی کاهش بهره وری بیشتری داریم.

وی گفت: موضوع تجمل‌گرایی و مصرف‌گرایی را داریم در مناسبت‌های شادی و چه در دیگر مناسبت‌ها فرهنگ مصرف گرایی در استان داریم در مهمانی‌های خانوادگی میزان مصرف در استان به نسبت استانداردها انحراف بیشتری دارد.

این مسئول گفت: در بحث عدم معرفی ظرفیت ها به خصوص در حوزه گردشگری و صنایع دستی این ضعف از ناحیه استان وجود دارد منابع بسیاری را برای معرفی استان به کشور و خارج کشور هزینه می‌کنیم ولی اثر  و نتیجه مطلوبی تاکنون نداشته است.

وی افزود: در بحث عدم حمایت از تولید داخلی و زنجیره تولید صنایع دستی اگر موضوع تهیه مواد اولیه و بازاریابی مد نظر باشد توفیق بیشتری خواهیم داشت اما در بحث تولید مواد اولیه کاری در استان انجام نشده که یا از بیرون از استان و یا خارج از کشور وارد می‌شود و در اختیار تولید کننده قرار می‌گیرد.

این مسئول  گفت: در صنایع دستی ظرفیت‌های خوبی وجود دارد اگر این زنجیره کامل شود میزان اشتغال و تولید در این حوزه بیشتر خواهد شد.

هرمزی افزود: در شرکت‌های دانش‌بنیان استان چندان توفیقی در این زمینه نداشته و در میان همه استانهای کشور وضعیت خوبی نداریم جوانان فارغ التحصیل خوبی داریم که می‌توانند با تاسیس این شرکت ها بخشی از مشکلات آنها حل و فصل شود.

وی تصریح کرد: پیشنهاد ما در موضوع مصرف‌گرایی و تجمل گرایی این است که به عنوان پنج مسئله اساسی استان مورد توجه قرار گیرد.

در حوزه فرهنگی جدل هم لازم است

**به گزارش فارس آیت الله سید نصیر حسینی در نشست شورای فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد جهت تدوین سند مهندسی فرهنگی استان گفت: مشکلات فرهنگی در کشور و استان ما بر کسی پوشیده نیست و خطرات آن هر روز بیشتر از دیروز است باید دقت لازم را داشته باشیم، دستگاه‌ها و مردم در قبال حوزه فرهنگ مسئولیت دارند.

وی گفت: مردم به گونه‌ای و مسئولان به‌گونه‌ای دیگر در حوزه فرهنگی مسئولیت دارند به همین خاطر باید جلسات و نشست‌های فرهنگی را جدی بگیریم تا مردم فکر نکنند که این جلسات فرمایشی است و خروجی در آنها وجود ندارند.

این مسئول ادامه داد: در جلسات فرهنگی حتی جدل هم ارزشمند است تا مردم بفهمند که جدیتی در کار بوده و مسئولان حوزه فرهنگی دغدغه دارند.

وی گفت: آموزش و پرورش با بخش عظیمی از افراد سر و کار داشته و همه باید از این مجرا عبور کنند کل زندگی علمی اجتماعی اقتصادی و سیاسی ما وابسته به آموزش و پرورش است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه اظهارات خود گفت: مقام معظم رهبری روی مدارس و دانشگاه‌ها دغدغه زیادی دارند یعنی هر کسی از هر جایی به آموزش و پرورش ورود نکند و به همین خاطر است که دستور راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان را می‌دهند.

حسینی تصریح کرد: سند مهندسی فرهنگی باید برای همه استانها تنظیم شود تا مشکلات و معضلات این حوزه ارزیابی شده و بتوان برای رفع مشکلات چاره‌جویی کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگ و کم کاری‌ها همه مقصر هستیم گفت: همه ما مقصر هستیم من نوعی نیز به نوبه خود در حوزه فرهنگی کوتاهی داشته‌ام شورای فرهنگ عمومی و دستگاه‌های فرهنگی هم کار آنچنانی انجام نداده‌اند تا به مشکلات و آسیب‌های کنونی رسیده‌ایم.

وی با انتقاد از وضعیت اعتبارات حوزه فرهنگی گفت: همه اعتبارات را در مسائل اقتصادی عمرانی هزینه می‌شود در حالی که زیربنای اقتصاد و عمران فرهنگ است و متاسفانه فرهنگ را دست سوم تلقی کرده ایم در حالی که با فرهنگ می‌توان اقتصاد و منازعات سیاسی را برطرف کرد.


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا