اقتصادی

راهکار مقابله با بحران بی آبی/وزارت جهاد کشاورزی بهانه ای برای اجرا نکردن «الگوی کشت» ندارد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد جواد عسگری، در برنامه زنده کنفرانس خبری رادیو گفت‌‌و‌گو با عنوان «بحران کم آبی، کشاورزی و امنیت غذایی»، در پاسخ به سوال خبرنگار فارس، که عقب ماندگی هایی در اصلاح گیاهان مقاوم به خشکی وجود دارد که بخش تحقیقات عمده دلایل آن را کمبود بودجه تحقیقاتی عنوان می کند، چه برنامه ای در این زمینه دارید؟ گفت: بودجه تحقیقات 1400 بیشترین میزان نسبت به سال های گذشته است که امیدواریم نتیجه خود را در سالهای آینده در این بخش بگذارد.

عسگری در عین حال تاکید کرد که بخش تحقیقات بیشترین تاثیر را می تواند در مقابله با بحران کم آبی و افزایش ضریب امنیت غذایی در کشور داشته باشد و متاسفانه محققان این بخش در گذشته کار کافی در این زمینه انجام نداده اند.

*وزارت جهاد کشاورزی بهانه ای برای اجرا نکردن «الگوی کشت» ندارد

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به این سوال که «طرح الگوی کشت»که 10 سال است روی میز دولتی ها خوش کرده اما هیچ الزامی برای اجرای آن از سوی مجلس وجود نداشته این در حالی است که آب زیادی به جای تولید محصولات اساسی و استراتژیک صرف محصولات پرآب بر می شود، مثلا جایگاه اول و دوم خربزه و هندوانه دنیا را د اریم، سالانه بیش از 5.5 میلیون تن گوجه فرنگی تولید می کنیم و جایگاه مناسب تولید صیفی جات را در دنیا داریم اما در محصولات اساسی مانند دانه های روغنی، خوراک دام، گندم، برنج و غیره وابستگی شدید تا 90 درصد داریم، افزود: مشکل اصلی اجرای الگوی کشت در سالهای گذشته خرید تضمینی محصولات کشاورزی بود یعنی نمی شد به کشاورزی نسخه بدهی اما تضمینی برای خرید محصولش نداشته باشی و به این دلیل اجرای این طرح معطل ماند.

وی افزود: «شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» تشکیل شده است و این مشکل خرید تضمینی را بر طرف کرده است و اکنون وزارت جهاد کشاورزی هیچ بهانه ای برای اجرا نکردن «الگوی کشت» ندارد.

به گفته وی «شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی» که به ریاست وزیر جهاد کشاورزی است، نمایندگان کشاورزان و نمایندگان مجلس هم حضور د دارند که منافع کشاورزان بیشتر مد نظر قرار می گیرد.

*«آب مجازی» راهکار دانشمندان برای مقابله با بحران بی آبی

خبرنگار فارس، در این برنامه استفاده از «آب مجازی» را راهکار کارشناسان کشاورزی برای مقابله با بحران کم آبی عنوان کرد که امروزه کشت تولید های مزیت دار و  واردات محصولات بدون مزیت در کشورها توانسته 369 میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی کند، علاوه بر آن 40 درصد آب کشاورزی کشورهای اروپایی به واسطه استفاده از آب مجازی به خارج از مرزها هدایت شده در حالی که در ایران در این زمینه کاری نشده و چرا مجلس به این مهم ورود نکرده است؟ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این زمینه پاسخی نداد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، در این برنامه تحقیقات، حفاظت از خاک، استفاده از روش های نوین آبیاری و اجرای الگوی کشت را راهکار مقابله با بحران بی آبی عنوان کرد.

انتهای پیام/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا