خراسان رضوی

محمدیان: خبرنگاران سنگرسازان بی‌سنگرند، چه کسی مطالبات‌شان را پیگیری می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، اصحاب رسانه تریبون‌دارانی هستند که همواره فریاد مطالبه‌گری برای جامعه سر‌می‌دهند اما صدای خودشان هیچ‌وقت شنیده نمی‌شود؛ شاید مسئولین فراموش کرده‌اند اصحاب رسانه‌ هم مثل سایر افراد برای زندگی به حداقل‌هایی نیاز دارند؛ در این بین هستند افرادی که گول صورت با سیلی سرخ شده این قشر زحمتکش و بی ادعا را نخوردند و در حد توان تلاش کردند اوضاع را برای اصحاب رسانه بهبود ببخشند.

گفت‌وگویی که در ادامه می‌خوانید حاصل گپ و گفتی با عباس محمدیان، رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی است؛ کسی که حدود یک ماه قبل، با صراحت بیان در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی بدون تعارف مطالبات اصحاب رسانه را با وزیر ارشاد مطرح کرد.

خبرنگاران اولویت را بر پیگیری دغدغه‌های مردم گذاشتند 

فارس: جمله‌ای که بارها درباره قشر خبرنگار از شما شنیده‌ایم، این بوده که خبرنگاران سنگرسازان بی سنگر هستند، درباره این جمله توضیح می‌دهید؟

خبرنگاران سنگرسازان بی سنگرند چون از غم همه می‌گویند و می‌نویسند و غمخوار همه می‌شوند اما خودشان غمخواری ندارند، آنقدر از غم و رنج دیگران گفته‌اند که از خود فراموش کرده‌اند و جامعه هم گمان ندارد که این صداهای بلند هم جزئی از پیکره اجتماع هستند و گرفتاری‌های خاص خود را دارند؛ به جرات و با شناخت می‌گویم که خبرنگاران از گرفتارترین، محجوب‌ترین، نجیبترین و پاکترین اقشارند.

فارس: شرایط فعلی خبرنگاران که شما هم به آن اشاره داشتید را نتیجه چه می‌دانید و چرا به تفکیک صندوق هنر و اصحاب رسانه تاکید دارید؟

اصحاب رسانه یک قشر تاثیرگذار و نخبگانی و مصداق بارز از خود گذشتگی هستند، ولی آن چیزی که سبب شده که جایگاه خبرنگاران رعایت نشود عوامل متعددی است، اولا همانطور که عنوان شد این قشر اولویت خود را بر پیگیری مشکلات مردم گذاشتند و شاید به نوعی از خود گذشتند، اما کم لطفی مسئولان هم عامل بعدی است؛ چرا به این قشر توجه نمی‌شود؟ این سوالی است که  باید مسئولین خطاکار اداوار گذشته پاسخ دهند؛ چه در قانون مطبوعات که ۲۰ سال از آن می‌گذرد و چه متولیان این قانون مانند وزارت فرهنگ و ارشاد باید پاسخگو باشند که اگر آنقدر که به هنرمندان توجه کردند حواسشان به اصحاب رسانه بود الان شاهد این همه مشکلات اصحاب رسانه نبودیم.

تمامی اعضای هیئت مدیره صندوق هنر از جامعه هنرمندان هستند و دریغ از اینکه حتی یک صندلی به اصحاب رسانه تعلق داشته باشد

 

اولویت یک ارشاد هنرمندان است و من این عدالت در برخورد بین هنرمندان و اصحاب رسانه را از همه مسئولان ارشاد مطالبه دارم چراکه معتقدم ظلم بزرگی به اصحاب رسانه شده است؛ به همین خاطر تنها آرزوی من تفکیک صندوق رسانه از صندوق هنر است و این موضوع را تنها راه هویت بخشیدن به خبرنگاران می‌دانم.

فعالیت ۲۵۰۰ خبرنگار در خراسان رضوی 

فارس: طی این مدت ۶ سال که مسئولیت بسیج رسانه خراسان رضوی را برعهده گرفتید، آیا توانسته‌اید برای دغدغه‌هایی که در حوزه اصحاب رسانه وجود دارد کاری انجام دهید؟

ظلمی که طی این سال‌ها به اصحاب رسانه شد باعث شد که بسیج ورود کند تا درد جامعه رسانه را درمان کند و خلاءهای قانونی که ارشاد نمی‌تواند حل کند یا بخشنامه‌های دست‌وپاگیری که سبب تضعیف اصحاب رسانه شد، را برطرف کند.

طی ۴۰ سال گذشته برخلاف توجهی که به سایر اقشار شد، توجهی به  معیشت اصحاب رسانه نشد و این قشر در مواردی مانند بیمه، خدمات رفاهی و ورزشی مشکلات زیادی دارند؛ در خراسان رضوی دو هزار و ۵۰۰ خبرنگار فعال وجود دارد بنابراین بسیج رسانه ورود کرد تا بتواند این  تشکل‌ صنفی را حمایت کند.

ما برهه‌ای از مدیریت کاری خود را سال شناخت و سال بعد بسج رسانه را تثبیت کردیم و گام سوم هم در حوزه اجرائیات و مصادیق بود؛ در اولین قدم آسیب‌ها را شناسایی کردیم و وارد رایزنی و چانه‌زنی شدیم تا بتوانیم بخشی از این کمبودها را جبران کنیم.

تنها استانی بودیم که مدیران رسانه با لاریجانی رئیس وقت مجلس دیدار داشتند، تنها استانی بودیم که قرارگاه رسانه‌ای را بعد از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر جنگ رسانه‌ای دشمن علیه انقلاب از سال ۱۳۹۷ تشکیل دادیم؛ تنها استانی که طی این سال‌ها اختتامیه جشنواره ابوذر را با حضور وزیر ارشاد برگزار کرد خراسان بود؛ تشکیل شرکت تعاونی اصحاب رسانه اقدام دیگری بود که در راستای رفاه این قشر انجام شد.

طی سال‌های اخیر، حداقل در هر ماه مبارک رمضان یک تا سه مرحله اقلام توزیع کردیم و در این موضوع شرط نگذاشتیم که فقط شامل حال خبرنگاران عضو بسیج رسانه باشد و به همه اصحاب رسانه که تمایل داشتند تحویل داده شد.

همچنین یکی دیگر ازبحث‌هایی که پیگیری شد تسهیلات بود و با هماهنگی برخی بانک‌ها سالانه به ۵۰ تا ۴۰۰ نفر متقاضی وام قرض الحسنه پرداخت شد.

فارس: یکی ازمشکلاتی که خبرنگاران و اهالی رسانه با آن مواجه هستند مشکلات حقوقی ناشی از فعالیت‌های رسانه‌ای است، از اقداماتی که برای این موضوع انجام دادید هم برایمان بگویید.

راه اندازی دفتر حمایت حقوقی اصحاب رسانه خراسان رضوی برای ارائه مشاوره رایگان حقوقی، برگزاری دوره‌های آموزشی حقوقی، خدمات وکالت رایگان، کمک به حل پرونده‌های حقوقی، مداخله برای حل اختلافات رسانه‌ای از جمله اقداماتی است که برای رفع این دغدغه انجام شد، همچنین برای اولین بار در کشور شورای حل اختلاف خبرنگاران(برای حمایت از خبرنگاران) راه اندازی شد که حقوق خبرنگاران تضییع نشود و در سطح شهرستان‌ها اگر خبرنگاران پرونده‌ای داشتند به صورت میدانی حضور پیدا می‌کردیم ومشکلات حل و فصل شد.

خراسان رضوی دانشگاه خبرنگاران است 

فارس: وضعیت خراسان رضوی را به لحاظ پتانسیل اصحاب رسانه چطور می‌بینید؟

خراسان رضوی از استان‌هایی است که نجیب ترین و پاک ترین خبرنگاران را دارد؛ اگر یک نگاه بلندمدت داشته باشیم این استان دانشگاه خبرنگاران است و امیدوارم همگرایی وهمپوشایی درجامعه رسانه باقی بماند چون تاریخ مصرف نگاه چپ و راست گذشته و رسانه‌های استان ما باید نگاه ملی داشته باشند.

خبرنگاران خراسان رضوی به لحاظ سطح حرفه‌ای در جایگاهی قرار دارند که باید بعد از این به آموزش آنها به عنوان مربی خبرنگاری فکر کرد 

 

خبرنگاران خراسان رضوی به لحاظ سطح حرفه‌ای در جایگاهی قرار دارند که باید بعد از این به آموزش آنها به عنوان مربی خبرنگاری فکر کرد به طوری که بتوانند با مدرک ارشاد برای آموزش به استان‌های دیگر بروند و در این شرایط جنگ رسانه‌ای استعدادهای رسانه‌ای جدیدی را پرورش دهند.

لزوم مطالبه از مجلس انقلابی برای توجه ویژه به اصحاب رسانه 

فارس: کار انجام نشده‌ای که حسرتش برای شما باقی مانده باشد، چیست؟

درحوزه معیشت هنوز نتوانستیم برای خبرنگاران کاری را انجام بدهیم، اصحاب رسانه خراسان رضوی با وجود همه پتانسیل‌هایی که دارند اما زیر خط فقر هستند من شرمنده همه آنها هستم که نتوانستم کاری انجام دهم، خیلی مواقع مدیران رسانه‌ای حاضر نشدند برای دفاع از حق و حقوق خبرنگاران به میدان بیایند؛ این موضوع معیشت و بیمه اصحاب رسانه باید با مطالبه‌گری حل شود؛ در برنامه ششم توسعه به همه اقشار توجه شد اما دریغ از کلمه‌ای که درباره خبرنگاران ذکر شود، این مسائل باید مطالبه شود که در برنامه هفتم و در مجلس انقلابی به آن توجه کنند؛ آرزویم این است روزی برسد که اصحاب رسانه دغدغه معیشت و بیمه نداشته باشند.

مظلومیت خبرنگاران در شرایط کرونا به اوج رسید

فارس: در شرایط کرونا خبرنگاران یکی از گروه‌های پای کار در خط مقدم جبهه اطلاع‌رسانی بودند اما در بحث‌های رفاهی و حمایتی نادیده گرفته شدند، بسیج رسانه خراسان رضوی چه اقدامی در این باره کرد؟

نکته درستی را اشاره کردید، مظلومیت خبرنگاران درشرایط کرونا به اوج رسید، در هئیت دولت برای کمک معیشت همه اقشار کم درآمد بودجه اختصاص پیدا کرد خبرنگاران تمام مدت نجیبانه و مظلومانه این خبرها را نوشتند در حالی که هیچ اسمی از خودشان نبود، سال قبل شورای شهر مشهد بودجه ۴ میلیارد تومانی برای کمک به هنرمندان تصویب و به اداره ارشاد پرداخت کرد اما حتی یک ریال به جامعه رسانه تعلق نگرفت و خبرنگاران هیچ گونه حمایتی از هیچ کجا نداشتند؛ اولین اقدامی که ما در این خصوص انجام دادیم بحث واکسیناسیون خبرنگاران  بود و به این ترتیب همه خبرنگاران استان را تحت پوشش قرار دادیم؛ در بحث درمان هم طرح حمایتی در نظر گرفتیم و در مجموع حدود ۲۰۰ میلیون تومان برای درمان بیماران کرونایی در جامعه رسانه‌ای استان پرداخت کردیم.

بی نصیبی رسانه‌ای‌ها از امتیازات صندوق هنر 

فارس: حرف پایانی؟

موضوعی که خیلی مورد دغدغه‌ام بود اما هنوز عمر خدمتم در این مسئولیت اجازه نداده آن را محقق کنم ایجاد صندوق اصحاب رسانه است که در هر مسئولیت دیگری هم قرار بگیرم به تحقق این موضوع کمک می‌کنم چون همانطور که گفتم این را تنها راه احیای حقوق، هویت‌بخشی و بهبود وضعیت اصحاب رسانه می‌دانم‌؛ با نظر وزیر ارشاد هم که معتقد است صندوق هنر و رسانه یکی باید باشد مخالفم و این سوال را از آقای وزیر دارم که بگویند در هیئت مدیره صندوق هنر جایگاه اصحاب رسانه کجا دیده شده است؟ تمامی اعضای هیئت مدیره این صندوق از جامعه هنرمندان هستند و دریغ از اینکه حتی یک صندلی به اصحاب رسانه تعلق داشته باشد. نکته بعد شرایط سخت عضویت اصحاب رسانه در این صندوق است؛ اول باید شرایط عضویت اصحاب رسانه را تسهیل کنید بعد مدعی شوید که نیازی به تفکیک نیست. همه امتیازات این صندوق متعلق به هنرمندان است و این اصلا منصفانه نیست چون با این وضعیت هیئت مدیره که شرح دادم تا سه سال آینده اصحاب رسانه هیچ نقشی در این صندوق نمی‌تواند داشته باشد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا