سمنان

تقویت فرهنگ ایرانی_اسلامی با ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در استان محقق می‌شود

تقویت فرهنگ ایرانی_اسلامی با ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در استان محقق می‌شود

به گزارش خبرگزاری recive استان سمنان، هم‌زمان با فرارسیدن دهه کرامت و میلاد باسعادت دو ولی‌نعمت گران‌قدر سرزمین ایران، حضرت امام رضا علیه‌السلام و حضرت فاطمه معصومه علیها السلام، آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان سمنان با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه سمنان؛ سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان سمنان؛ سردار شوقانی، فرمانده سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان، مصطفی مرادی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان، محمد بهرامی، فرماندار سمنان؛ عبدالرضا دهرویه، مدیرکل صدا و سیمای استان سمنان؛ حسن سعد الدین، مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان سمنان؛ محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان؛ فرشید فلاح، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان؛ حسین گلهاشم، عضو و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی استان سمنان؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین فاطمی نیا، رئیس شورای سیاست گزاری استان سمنان؛ جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی، روحانیت معزز، نویسندگان، هنرمندان، خادم یاران و یاوران رضوی استان سمنان و اقشار مختلف مردم در سالن‌ همایش‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه سمنان در این آیین با اشاره به انتخاب سمنان به‌عنوان «پایتخت کتاب ایران» گفت: ظرفیت بیشتری برای رونق کتاب و کتاب‌خوانی در استان وجود دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی با اشاره به کمبود زمان برای مطالعه در شرایط زندگی کنونی، تأکید کرد: کودکان و نوجوانان باید از سوی مدارس و خانواده‌ها برای مطالعه کتاب تشویق شوند چراکه آینده‌ساز کشور هستند و این رویکرد تقویت‌کننده فرهنگ ایرانی اسلامی است.

وی ضمن تشکر از اداره کل کتابخانه های عمومی استان با بیان اینکه برگزاری این جشنواره فرصت خوبی برای توجه عموم جامعه به ضرورت فرهنگ کتابخوانی است، ابراز داشت: جامعه کتاب خوان و گسترش کتابخانه ها قطعاً آینده بهتری را برای این سرزمین رقم خواهد زد.

امام جمعه سمنان ضمن بیان اینکه رویکرد تقویت فرهنگ ایرانی_اسلامی ترویج کتاب و کتابخوانی است، افزود: برای این مهم کودکان و نوجوانان نسل امروز باید برای مطالعه کتاب مورد تشویق قرار گیرند.

وی با اشاره به رونمایی از کتاب «آقا سیدمحمود» شرح زندگی مرحوم آیت‌الله سیدمحمود حسینی شاهرودی در این آیین گفت: رساله عملیه این عالِم در خانه‌های مردم استان وجود داشت و آثار سیره علمی و عملی این شخصیت بسیار گسترده بود. وی اولین کسی بودند بعثه شیعه در سفر حج در مکه اعزام کردند و پیاده‌روی اربعین را ترویج دادند.

نماینده ولی‌فقیه در سمنان درباره رمان «آقا سید محمود» گفت: دستاوردهای زندگی ایشان به‌گونه‌ای بود که با مردم سروکار داشتند و گره‌گشایی از مردم داشتند و شهرکی در نجف به نام محله «امام شاهرودی» ایجادشده بود.

امام‌جمعه سمنان با اشاره به ۲۵ اردیبهشت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فردوسی، افزود: معارف و حکمت‌های زیادی در شاهنامه در موضوع‌های مختلف مانند توحید، نبوت، شجاعت و عفت وجود دارد و باید از آن استفاده شود. مدارس و آموزش‌وپرورش برای تقویت فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی نقش مؤثری دارند.

*** استاندار سمنان :توجه به موضوع مطالعه در «پایتخت کتاب ایران»

سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان نیز در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان گفت: انتخاب سمنان به‌عنوان پایتخت کتاب از بین ۱۲۰ شهر نشانه اهمیت شهروندان به موضوع مطالعه است که باید اقدام‌های ماندگاری در این زمینه رقم بخورد.

سیدمحمدرضا هاشمی بیان کرد: نرخ باسوادی سمنان از میانگین کشور بالاتر است و مردم این استان به بحث کتاب و کتاب‌خوانی توجه ویژه‌ای دارند.

وی با اشاره به وجود کتابخانه تخصصی و مشارکتی و دانشگاه‌های متعدد در استان سمنان، تأکید کرد: باید بهترین مکان‌ها در دانشگاه‌ها به کتابخانه‌ها اختصاص یابد.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با تقدیر از فعالیت های اداره کل کتابخانه های عمومی برای ترویج فرهنگ مطالعه در استان سمنان ادامه داد: امروزه توسعه کتاب به‌صورت کتاب الکترونیک رواج دارد و به این مسئله نیز باید توجه داشت.

هاشمی با اشاره به ظرفیت‌های مختلف استان مانند گردشگری و قرارگیری در مسیران زائران رضوی، افزود: نیاز است کتابخانه‌های سیار برای استفاده زائران و مسافران عبوری مدنظر باشد و همچنین شرایط دسترسی کتاب در واحدهای تولیدی نیز فراهم شود.

استاندار سمنان با اشاره به سخنرانی رئیس‌جمهور در نشست شورای اداری در قالب برنامه‌های سفر به سمنان و نامیدن استان به‌عنوان «باب الرضا» ادامه داد: برگزاری مطلوب جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در دهه کرامت فرصت مناسبی بود و توجه به حوزه کتاب و کتاب‌خوانی و مطالعه ضرورت دارد.

*** طاهریان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سمنان :تجلیل از ۱۷۴ برگزیده جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان سمنان

محمد طاهریان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی سمنان نیز در ابتدای این برنامه ضمن خیرمقدم به حضار در سالن گفت: دوازدهمین دوره جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان ۱۷۴ برگزیده دارد.

طاهریان افزود: استقبال از این دوره از جشنواره کتاب‌خوانی رضوی بی‌نظیر بود و این جشنواره آمار کم‌نظیری به ثبت رساند.

وی اذعان داشت: دوازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان از سری بیستمین جشنواره فرهنگی امام رضا (ع) با همکاری بنیاد امام رضا (ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و باهدف گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی از بهمن ۱۴۰۱ آغاز شد و ۲۵ هزارو ۸۰۰ نفر شرکت‌کننده داشت.

دبیر کانون تخصصی کتاب و کتاب‌خوانی استان سمنان با اشاره به تعداد یک هزار و ۸۰۰ نفر شرکت‌کننده در این دوره، خاطرنشان کرد: ۱۷۴ نفر به‌عنوان برگزیدگان دوازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان سمنان هستند که از نقاط مختلف استان برگزیده شدند.

وی به بابیان اینکه در این آیین اختتامیه هفت نفر برگزیده ملی از استان سمنان تقدیر می‌شوند، ادامه داد: این میزان استقبال از دوازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان سمنان نشانه برازندگی سمنان به‌عنوان «پایتخت کتاب ایران» است.

مدیرکل کتابخانه‌های سمنان در پایان اظهار داشت: مشارکت ویژه امسال در دوازدهمین جشنواره کتاب‌خوانی رضوی در استان نسبت به دوره‌های گذشته شرکت ۴۰۰ نفر از زندانیان دربند استان بود که ۱۳ نفر از این افراد در بخش داستانک هستند.

در این آیین از رمان «آقا سید محمود» نوشته اسماعیل حاج علیان در مورد زندگی و آثار مرحوم آیت‌الله سیدمحمود حسینی شاهرودی از اهالی استان سمنان رونمایی شد.

46

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا