بَلوچیدَد، غولی که بر روی زمین میزیست!/ عکس
بَلوچیدَد، غولی که بر روی زمین میزیست!/ عکس
به گزارش خبرگزاری recive، همه ما میدانیم که نهنگ آبی با ۳۰ متر طول و وزنی در حدود ۲۰۰ تن، بزرگترین پستاندار تاریخ و بهعلاوه عظیمترین حیوانی است که تا به امروز روی کره زمین زندگی کرده؛ اما شاید برایتان این سؤال مطرح شود که بزرگترین پستانداری که روی سطح زمین راه میرفته کدام جانور بوده است؟
در شرایط فعلی، فیل آفریقایی بزرگترین پستاندار و حیوان خشکیزی در کره زمین است که با حدود ۷ متر طول و قدی در حدود ۳.۷ متر، عموماً بین ۴ تا ۷ تن وزن دارد و درعینحال در بین پستانداران روی خشکی، سنگینترین مغز و بینی را داراست؛ اما باید بدانید که فیل آفریقایی بزرگترین پستاندار خشکی تاریخ کره زمین نیست.
این عنوان در اختیار جانور منقرضشدهای به نام بَلوچیدَد یا بلوچ تریوم (Paraceratherium) است که درواقع یک کرگدن عظیم بدون شاخ با گردنی بلند شبیه زرافه بوده. این جانور بیشتر در آسیا و کشورهای چین، مغولستان، قزاقستان و پاکستان زندگی میکرده و به دوران الیگوسن و بین ۳۴ تا ۲۳ میلیون سال پیش برمیگردد. این در حالی است که بزرگترین کرگدن امروزی دنیا، کرگدن سفید جنوبی است که طولش حداکثر ۴.۲ مترو ارتفاعش به ۱.۸۵ متر و وزنش به ۳.۶ تن میرسد.
ابعاد بَلوچیدَد چقدر بوده؟
تصور میشود که طول بزرگترین پستاندار خشکی تاریخ، ۷.۴ متر و ارتفاع شانههایش ۴.۸ متر بوده و با این ابعاد، غولپیکرترین پستانداری لقب میگیرد که تا به امروز روی کره زمین راه رفته است. طبق تخمینهای انجام شده بعد از بررسی اسکلت نیمه بازسازی شده این جانور در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، به نظر میرسد که این هیولای ماقبل تاریخ حدود ۱۷ تن وزن داشته؛ یعنی چیزی معادل ۵ برابر وزن کرگدنهای فعلی.
در سال ۲۰۲۱ بود که گونه جدیدی از این کرگدن غولپیکر منقرض شده (با نام علمی Paraceratherium linxiaense)، در تبت کشف شد. قدمت فسیلهای یافت شده به ۲۶.۵ میلیون سال پیش برمیگردد و شامل یک جمجمه کاملاً سالم همراه با فک پایین و ستون مهرههای جانور دیگری است.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
227227