کندی مرمت «سرای عزیزالله اف» صدای دادستانی را هم درآورد
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ثامن مشهد، حجت الاسلام صالح معاون دادستان مشهد و رئیس مجتمع قضایی ثامن صبح امروز به همراه جمعی از مسئولین اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی و کارشناسان شهرداری منطقه ثامن از روند پروژه احیا و مرمت سرای عزیزالله اف بازدید بهعمل آورد.
معاون دادستان مشهد در حاشیه این بازدید تصریح کرد: انتظارات ما درباره اجرای این پروژه برآورده نشده و بنا بر اذعان مسؤولان میراث فرهنگی پس از گذشت بیش از یک سال و نیم از تصمیم به اجرای این پروژه تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: در حال حاضر پیشبینی شده که با توجه به اینکه در مرحله اخذ پیمانکار جدید برای مرمت بنای قسمت کوچک سرای عزیزالله اف هستند، تا پایان سال مرمت این قسمت از بنا به پایان برسد، امیدواریم با همافزایی بیشتر شهرداری و میراث و همچنین مشارکت مالکان و کسبه فعال در بازار، این امر به زودی محقق شده و اجرای موفق این پروژه الگویی برای سایر پروژههای مرمت آثار تاریخی در مشهد و در کشور باشد.
مسئول پایگاه میراث فرهنگی منطقه ثامن نیز پس از ارائه گزارشی از عملکرد اقدامات اجرایی طرح مرمت سرای عزیزالله اف گفت: پس از همکاری مجدانه شهرداری مبنی بر تامین اعتبار دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی از محل اعتبارات سال ۱۴۰۰ فرصت خوبی فراهم شد که بتوانیم بابت اجرای مقدمات ضروری و دارای اولویت در بحث مرمت بنای حیاط کوچک سرای عزیزالله اف بهصورت جدی ورود کنیم.
وفا ثابتی افزود: در حال حاضر بر اساس مطالعات و متن تفاهمنامه، قرارداد یک صد صفحهای تدوین شده که تمامی ضوابط فنی و ایمنی در آن لحاظ شده است، پیشبینی شده تا اواخر ماه جاری و پس از اخذ پیمانکار واجد شرایط کار اجرایی بهصورت جدی آغاز شود.
وی با بیان اینکه تاکنون نیز سبکسازی و مرمت سقف این قسمت از بازار انجام شده و در برخی نقاط که از رطوبت آسیب جدی دیده بود اقدامات پیشگیرانه و رفع نم صورت گرفته است، گفت: به محض استقرار پیمانکار جدید مرمت بنا، دفتر نمایندگی میراث در داخل خود مجموعه مستقر خواهد شد که علاوه بر کاهش بروکراسی معمول و کاهش مراجعه مالکان، کسبه و پیمانکاران مجموعه به میراث، پاسخگویی سریع در همین مکان انجام و همینطور نظارت مستمر کارشناسان و ناظران در امر مرمت و احیای بنا به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد، و کار مرمت نیز در کوتاهترین زمان به نتیجه مطلوب برسد.
مسئول پایگاه میراث فرهنگی منطقه ثامن با اشاره به اینکه سن بالای بنا و استفاده از مصالح ساختمانی بسیار قدیمی و نشستهایی که در برخی قسمتهای سازهای بنا وجود دارد نیاز به پایش لحظهای و مستمر دارد و نمیتوان برای کل پروژه تصمیم واحدی اتخاذ کرد و مستلزم دقت بسیار بالا در اجرای مرمت بناست.
سرای عزیزالله اف از بناهای تاریخی مشهد است که در سال ۱۳۰۷ به دستور حاج غلام حسین مشهدی ساخته شده است؛ دیماه ۹۵ که حادثه تلخ ساختمان پلاسکو که عمری بسیار کمتر از سرای عزیزالله اف داشت، اتفاق افتاد بسیاری در مشهد به یاد وضعیت سرای عزیزالله اف با سیمکشی غیراستاندارد، ستونهای چوبی فرسوده و راه پلهها و ایوانهای در حال ریزش آن افتادند و این نگرانی را عنوان کردند که این بنا با وجود دهها مغازه در آن و رفت آمد صدها نفر در روز کاملا قابلیت شدن به فاجعهای دیگر را دارد.
انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸