سرداری که آرزوی مادر شهید گیلانی را اجابت کرد
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، ۱۶ مهرماه برای ما ایرانیها یادآور شهادت یکی از رشیدترین سرداران جمهوری اسلامی و جبهه مقاوت یعنی سردار حاج حسین همدانی است.
شهید حاج حسین همدانی در کنار سردارانی همچون حاج احمد متوسلیان، شهید محمدابراهیم همت و شهید محمود شهبازی از بنیانگذاران تیپ ۲۷ محمد رسولالله(ص) بوده است.
در دوران دفاع مقدس گیلانیها که بیتاب حضور در جبهههای حق علیه باطل بودند به مناطق عملیاتی در غالب لشکرهایی مثل ۲۵کربلا، امام علی، تیپ هجرت اعزام شدند تا اینکه در پاییز ۱۳۶۴ سردار حسین همدانی بعد از تیپ انصار الحسین بهعنوان فرمانده تیپ مستقل قدس گیلان منصوب و سپس لشکر قدس را تشکیل و رزمندگان گیلانی را دور هم جمع کرد.
ولی تشکیل لشکر قدس گیلان به این راحتیها هم نبود به طوری که یکی از رزمندگان شهید حاج حسین همدانی میگوید مرحوم آیتالله احسانبخش از محسن رضایی درخواست تشکیل یک لشکر مستقل را ارائه و این پیشنهاد با موافقت سردار محسن رضایی واقع شد و ابلاغ نگردید.
بعد از کلی مکاتبه، سردار محسن رضایی با تشکیل یک لشکر مجزا درر گیلان با عنوان لشکر قدس گیلان موافقت کرده و مسؤولیت فرماندهی و ساماندهی این تیپ به حاح حسین همدانی رسید و این شهید گرانقدر با درایت خود چنان عزمتی به لشکر قدس گیلان داد که مقام معظم رهبری از این تیپ با عنوان کربلای دیگر یاد کرد.
به گفته حسین علی نژاد«بعد از تحویل تیپ به سردار همدانی در عملیات کربلای دو، رزمندگان گیلانی خوب درخشیده و در همان عملیات شهیدان گلستانی و قلی پور به همراه ۴۰تن دیگر به درجه شهادت نائل شدند تا جایی که مقام معظم رهبری از عملیات کربلای دو تیپ قدس بهعنوان کربلایی دیگر یاد کرد.»
در اوایل تشکیل لشکر قدس گیلان بسیجیان و رزمندگان آنچنان با فنون جنگیدن و مبارزه آشنا نبودند ولی شهید حسین همدانی به مانند یک پدری دلسوز تمامی این افراد را ساماندهی کرده و با افزایش چهار گردان به ۱۰ گردان نقش مهمی در ارتقاء این لشکر داشته است.
وقتی از همرزم شهید همدانی در خصوص چگونگی ساماندهی لشکر قدس گیلان در دوران دفاع مقدس پرسیدم گفت: شهید همدانی یک منطقه در کرمانشاه حدود ۵۰۰ هکتار زمین بین شوشتر و اهواز برای لشکر گیلان در اختیار گرفتند و در عرض دو ماه با فراخوانی مرحوم آیتالله احسانبخش و بردن مسؤولان استان، امکانات را فراهم و لشکر گیلان در جنوب مستقر شد.
شهید حاج حسین همدانی آنچنان با مردم گیلان پیوند قلبی ایجاد کرد که علیرغم اینکه معمولا در هیچ مراسمی به سخنرانی نمیپرداخت ولی با اولین دعوت به مراسم یادبود سردار شهید مهدی خوشسیرت در شهرستان آستانهاشرفیه شرکت کرد.
راستش هنوز آن اشکهای حاج حسین همدانی بر سر قبر شهید مهدی خوشسیرت از ذهنم پاک نشده، اشکهایی که از روی عشق، علاقه به مردم گیلان و این شهید گرنقدر بوده است و این سادگی و خاکی بودن شهید همدانی در سوریه هم همینطور بود و این شهید با ایمانی و عرفانی بر دلها حاکمیت میکرد.
مدافعین حرم گیلان که از فداکاری و نقش حاج حسین همدانی در دوران دفاع مقدس، تشکیل لشکر قدس و در فرماندهی جبهه مقاومت در سوریه و عراق شنیده بودند شیفته رفتار عاشقانه او با زیردستانش شدند و یکی از آن افراد شهید سید اسماعیل سیرت نیا میباشد، شهیدی که درد فراق فرمانده خود را تاب نیاورد و درست یک ماه بعد از شهادت حاج حسین همدانی ایشان هم به شهادت رسید.
وقتی نام حاج حسین همدانی به زبان میآید ناخوداگاه ذهنها به سمت شهید حاج قاسم سلیمانی و رفاقت دیرینه این دو سردار با هم میرود، رفاقتی که تک تک لحظههایش میتواند به کتابی برای جوانان مبدل شود.
این رفاقت دیرینه با حاج قاسم سلیمانی سبب شد تا سردار حسین همدانی هم به مانند یار و رفیق دیرینه خود احترام زیادی برای مادران شهدا قائل باشد که یک نمونه از این خاطرات بعد از چندین سال از زبان وهب همدانی فرزند سردار شهید حاح حسین همدانی بازگو شد.
فرزند شهید همدانی میگوید یکی از فرماندهان گیلانی به پدرم اطلاع داد که یک مادر شهید درخواست کرده است فرمانده پسر شهیدش یعنی پدرم را ملاقات کند و ما بعد از شهادت پدر مطلع شدیم که ایشان به این مادر شهید سرزده و یک روز تمام مهمانش بوده و مادر شهید گفته است: «دیگر هیچ ناراحتی ندارم».
آری پیوند قلبی شهید حاج حسین همدانی با مردم گیلان حتی بعد از شهادت ایشان هم ادامه داشته و 13 مراسم بعد از شهادت علمدار سپاه اسلام در این استان برگزار و این روال همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸/ی