اصفهان

نماینده شهرکرد میهمان نشست مشترک مسؤولان و کشاورزان اصفهانی/حاکمیت قانون و توزیع عادلانه منابع آب محور مشترک صحبت‌ها

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، صبح امروز به دعوت امیرحسین بانکی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی نماینده چهارمحال و بختیاری مهمان جلسه مشترک نمایندگان مجلس و کشاورزان اصفهانی بود تا از نزدیک هم مشکلات اصفهان را ببیند و هم در جریان مطالبات کشاورزان اصفهانی قرار بگیرد.

امیر حسین بانکی‌پور در این جلسه اظهار داشت: این جلسه شروع سلسه نشستی است با موضوع بحران آب، در این سال‌ها صدای نمایندگان و کشاورزان هم‌سو بوده است اما این طور دنبال کردن قضیه شرایط را بیش از اینکه وارد مسائل فنی کند وارد مسائل امنیتی می‌کند که در این فضای امنیتی هیچ کس برد نمی‌کند و برای دو طرف باخت است، در واقع هر کدام از طرفین به حداقل خواسته‌ای می‌رسند ولی خواسته اصلی را دریافت نمی‌کنند.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیشنهادات مختلف برای پیگیری مسائل آب اصفهان، تصریح کرد: یکی از این پیشنهادات این بود که دو نفر از نمایندگان اولویت اولشان مسأله آب باشد که محقق نشد و حتی سه نماینده که در کمیسیون آب داشتیم هر کدام به دلیلی از کمیسیون بیرون آمدند.

وی بیان‌ داشت: دومین چیزی که درخواست کردیم رفت و آمد همدلانه بین نمایندگان بود، یکی از این دیدارها در مجلس شکل گرفت و جلسه خوبی هم بود نمایندگان شهرستان‌ها گرد هم آمدند ولی این کمیته مشترک هم شکل نگرفت.

فهم مشترک اولین اصل برای راه‌گشایی در زاینده‌رود

بانکی پور فرد خاطرنشان کرد: مورد سومی که پیشنهاد دادیم هم دعوت نمایندگان استان مجاور بود و هم ما از شهرستان آن‌ها دیدن کنیم تا فهم مشترک ایجاد شود، ما بعضی وقت‌ها نمی‌توانیم به توافق برسیم ولی حداقل این است که بتوانیم یکدیگر را بفهمیم.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی پیش هرکدام از نمایندگان شهرستان‌های اصفهان، خوزستان، چهارمحال و یزد می‌رفتیم می‌گفتند ما مظلوم واقع شدیم و شهر مقابل دارد در خصوص ما ظلم می‌کند، روایتی از اصفهان آباد که فقط برای برنج‌کاری آب می‌خواهد برای کشاورزان و نمایندگان استان‌های مجاور ایجاد شده است.

ویبا بیان اینکه حرف ما توزیع عادلانه آب و رعایت قانون است، تأکید کرد: ما بجای اینکه نگاهمان تک استانی باشد باید نگاه منطقه‌ای داشته باشیم، شعار ما در این سلسله نشست‌ها همدلی و تفاهم است و مطالبه هم از دولت توزیع عادلانه آب و رعایت قانون است.

۱۰ سال است از وزارت نیرو شفافیت برداشت‌ آب را می‌خواهیم

در ادامه این جلسه احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مساله را به درستی بشناسیم، اظهار داشت: به تمام معنا آنچه برای خود می‌پسندیم باید برای دیگران هم بپسندیم، اینکه مردم نسبت به یکدیگر مردد شوند خطا و کم کاری مسؤولان است.

وی افزود:استان چهارمحال ۱۱ درصد منابع آب را دارد و مردم وقتی رودخانه را کنار خودشان می‌بینند انتظار بهره از آن را دارند، ۱۰ سال است می‌گوییم وزارت نیرو باید برداشت‌ها را شفاف کند اما محقق نشده است.

راستینه گفت: اشتباه این است که اصرار داریم بر روش غلط، مردم چهارمحال بیش‌ترین استفاده را از اصفهان دارد و آسیب به آن بزرگ‌ترین آسیب به چهارمحال است.

وی با بیان اینکه برداشت ما از زاینده رود ۲۳۷ میلیون متر مکعب است، گفت: کل حجم سد ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب است، ۱۵ دشت در شهرکرد دشت ممنوعه بحرانی است و شهرکرد یک متر فرونشست دارد.

برخی کشاورزان تنها با یارانه زندگی خود را می‌گذرانند

در ادامه این جلسه حسین  محمدرضایی اظهار داشت: سندی منصوب به شیخ بهایی داریم ولی تقسیم آب سال‌ها قبل از این صورت گرفته است به همین دلیل منصوب است به شیخ بهایی، هیچ کجای ایران یا دنیا به نهرهای نشأت گرفته از رودخانه مادی نمی‌گویند ولی در اصفهان به دلیل اینکه به دوران مادها برمی‌گردد می‌گویند مادی.

نماینده صنف کشاورزان اصفهان  با اشاره به اینکه کشاورزان ما وقتی آب ندارند زندگیشان با مشکل جدی مواجه شده و برخی از آن‌ها تنها با یارانه‌شان زندگی را می‌گذرانند، گفت: تونل اول کوهرنگ ۲۹۳ میلیون متر مکعب، نونل دوم کوهرنگ ۲۲۴ میلیون متر مکعب و خدنگستان و چشمه لنگان ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب انتقال می‌دهند که جمعا ۶۴۷ میلیون متر مکعب می‌شود.

وی بیان کرد: ۲۳۷ میلیون متر مکعب به چهارمحال و بختیاری اختصاص دارد و  ۹۸ میلیون متر مکعب هم یزد برداشت می‌کند که در نهایت از ۶۴۷ میلیون متر مکعب  تنها ۳۱۲ میلیون متر مکعب آب انتقالی برای اصفهان است.

خوزستان ۵۰ درصد پرت آب دارد

افشین رضایی مهندس مشاور آب منطقه‌ای نیز در این جلسه خاطر نشان کرد: پرت شبکه اصفهان زیر ۲۰ درصد است ولی خوزستان بالای ۵۰ درصد پرت دارد و باید درست شود،از سال ۸۲ به بعد ذخیره مخزن سد زاینده رود مرتبا کم‌تر می‌شود و این در حالی است که تنها منبع آبی استان اصفهان از سد زاینده‌رود است و حتی سفره‌های آب زیر زمینی هم از این سد تامین می‌شود.

وی افزود: حوضه آب‌ریز زاینده‌رود به لحاظ طبیعی دچار تغییر اقلیم شده، تقریبا یک سال درمیان به کشاورزان آب داده‌ایم که این معشیت استان اصفهان را به خطر انداخته و زنجیره با مشکل مواجه شده و هیچ کجای استان هم اجازه توسعه داده نشده است.

باید به سمت دیپلماسی آب حرکت کنیم‌

سجاد انتشاری کارشناس مدیریت منابع آب اظهار داشت: مفهومی در سال‌های اخیر تحت عنوان دیپلماسی آب وجود دارد که با مذاکره مشکلات آب را حل کنیم در مسائل بین حوضه‌‌ای باید مذاکره صورت گیرد، اعتماد و ضمانت اجرایی ایجاد شود و به حاکمیت قانون برسیم و ملزم شویم به اجرای تعهدات و به سمت اصلاح وضعیت حکمرانی برویم.

بیش‌ترین میزان فرونشست زمین در کشور را استان اصفهان دارد

به گزارش فارس در این جلسه عنوان شد بیش از ۱۰ درصد از مساحت کل استان اصفهان دچار فرونشست زمین است که  با بیش‌ترین مساحت فرونشست در کشور مواجه هستیم و اصفهان تنها کلان‌شهری است که فرونشست داخل آن اتفاق افتاده است.

انتهای پیام/۶۳۱۲۱/س


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا