برگزاری همایش هورامان کمک زیادی به توسعه گردشگری استان کرمانشاه میکند
برگزاری همایش هورامان کمک زیادی به توسعه گردشگری استان کرمانشاه میکند
به گزارش خبرگزاری recive از کرمانشاه؛ «فضل الله رنجبر» در دیدار با دبیر علمی و مدیران اجرایی همایش بین المللی هورامان ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار اظهار داشت: طرح بسیاری از مسائل شهر در حوزه دانشگاه و ورود دانشگاهیان به فضای اجرایی به منظور رفع موانع و معضلات موجود اقدام ارزشمندی است که حتما باید تداوم یابد.
وی افزود: مجموعه فرمانداری کرمانشاه نیز همواره بهره گیری از دانش و راهکارهای علمی اساتید دانشگاهی را در اولویت کارهای خود قرار داده است و اثرات مثبت این تعامل و هم فکری را در بررسی و حل مشکلات مشاهده کرده است.
رنجبر همچنین به اهمیت برگزاری همایش هورامان و منافع اجتماعی و اقتصادی ناشی از آن برای استان اشاره و اظهار داشت: ما آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری در راستای برگزاری مطلوب تر این همایش اعلام و معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری نیز به عنوان نماینده تام الاختیار این دستگاه حاکمیتی مسولیت انجام همکاری و هماهنگی با دانشگاه رازی را بر عهده خواهند داشت.
در این جلسه زرتشتیان، دبیر اجرایی همایش به تشریح فرایند اجرایی این رویداد پرداخت.
همایش هورامان، ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار در ۲۵ و ۲۶ تیرماه در استان کرمانشاه برگزار می شود.
در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات /هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، این منطقه به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.
پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استانهای کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.
هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستانهای روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل میشود و ۷۰۰ روستا نیز در این عرصه قرار دارند.