مازندران

آیین سنتی و بومی مازندران در معرض نابودی است

آیین سنتی و بومی مازندران در معرض نابودی است

به گزارش recive از مازندران، روح الله سلگی در جلسه افتتاح ستاد اجرایی خدمات سفر استان مازندران، تقارن بهار طبیعت با میلاد باسعادت منجی عالم بشریت را گرامی داشت و گفت: دیار علویان با تشیع گره خورده است و مظهر مقابله با ستاد و استبداد در طول تاریخ به شمار می‌رود و باید مکتب تشییع را مکتب اعتراض به ناکارآمدی‌ها و حکام جور دانست.

وی با بیان اینکه کار نوروز متفاوت است و با سونامی سفر مواجه خواهیم بود، گفت: پس از دو سال کرونایی، پیش بینی می‌شود بیش از ۲۰ میلیون مسافر در نوروز به استان سفر کنند و باید از آن به عنوان فرصت کم نظیر برای استان درنظر گرفت.

وی ادامه داد: از نظر زیرساخت‌ها سعی کردیم تا مشکلی از نظر کمبود میوه، گوشت و فرآورده‌ها نداشته باشیم و با آنکه مازندران گران‌ترین استان کشور است باید مسئله تنظیم بازار را در استان جدی گرفت.

سلگی اظهار امیدواری کرد تا خاطره خوشی برای مردم ایران در سفرهای نوروز رقم خورد و بخشی از میراث فرهنگی بی نظیر در کتاب قطور تاریخ به نام مازندران رقم خورده است و با توجه به استحاله فرهنگی باید آئین‌های بومی و ایرانی پاس داشته و نباید این فرهنگ اصیل به فراموشی سپرده شود.

وی با اظهار اینکه فرهنگ اصیل در حال کم رونق شدن است، گفت: متأسفانه فرهنگ غربی سنخیتی با فرهنگ بومی و شرقی ما نداردد و طی این سال‌ها بیشتر حالت پدافندی در حال دفاع بودیم و این دفاع نتوانسته اثراتی برای حفظ فرهنگ اصیل داشته است.

سرپرست میراث فرهنگی مازندران نیز گفت: بیش از چهار هزار واحد خانه مسافر دارای مجوز به مسافران نوروزی در استان خدمات دهی می کنند و این واحدها ساماندهی شده است.

مهدی ایزدی با اشاره به راه اندازی و فعالیت پنج پایگاه میراث فرهنگی اقدام به ارائه خدمات فرهنگی، معرفی جاذبه‌های تاریخی و گردشگری و غیره می‌پردازند، گفت: باغ تاریخی عباس آباد به عنوان پایلوت استانی نوروزگاه است و برنامه‌های متنوع نوروزی در آن برگزار می‌شود.

وی افزود: در سطح استان ۸۵۰ غرفه صنایع دستی مربوط به سوغات و صنایع دستی در ۲۳ جایگاه راه اندازی می‌شود و بخشی از آن استان و تعدادی نیز ملی است.

ایزدی یادآور شد: در بخش تأسیسات گردشگری، اقامتی، رفاهی، هتل، هتل آپارتمان، بومگردی و غیره اقدامات خوبی انجام شده و ۲۰۰ واحد بومگردی و چهار هزار واحد خانه مسافر در استان دارای مجوز هستند.

سرپرست میراث فرهنگی مازندران گفت: ۱۷۰ نفر از همکاران در قالب تیم رصد و نظارت در ایام نوروز فعالیت می‌کنند و تأسیسات گردشگری نظارت شهرستانی و ستادی می‌شود.

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا