چراغی که در دوسال کرونایی، خاموش نشد/ رونمایی از نشان و پوستر چهلمین جشنواره تئاتر فجر
چراغی که در دوسال کرونایی، خاموش نشد/ رونمایی از نشان و پوستر چهلمین جشنواره تئاتر فجر
به گزارش خبرگزاری recive، مراسم رونمایی از پوستر و نشان چهلمین جشنواره تئاتر فجر، ظهر امروز (شنبه دوم بهمن) با حضور محمود سالاری، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی، حسین مسافرآستانه، دبیر جشنواره، اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره همچون هوشنگ توکلی، مریم معترف، محمدحسین ناصربخت و رضا بصیرت، رئیس انجمن هنرهای نمایشی، برگزار شد.
قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی، در آغاز این مراسم، در صحبت کوتاهی گفت: «هر آنچه تا کنون در جشنواره اتفاق افتاده، همان چیزی است که توسط شورای سیاستگذاری به تصویب رسیده است. برخلاف دورههای گذشته که شاید نظرات اعضای شورا در عمل اجرایی نمیشد، اما در دوره چهلم، شورا، سیاستهای کلی جشنواره را تدوین کرد و دوستان دبیرخانه، همان مصوبات را به کار بسته و اجرایی کردند.»
حسین مسافر آستانه، دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر هم با بیان اینکه «روال بررسی آثار در این دوره بسیار متفاوت با دورههای گذشته بود که شاید همین تغییر با مقداری مقاومت هم روبهرو شود»، افزود: «هم ثبتنام گروهها و هم انتخاب آثار از طریق تلویزیون تئاتر ایران، کار بدیعی بود که در این دوره از جشنواره اتفاق افتاد و شک و گمانی که در دورههای گذشته پیرامون بررسی و انتخاب آثار وجود داشت در این دوره به صفر رسید، چون اعضای هیات انتخاب را کسی نمیشناخت و ۱۵ نفر آنها از سراسر کشور بودند. امیدوارم این روند در دورههای بعدی ادامه داشته باشد.»
هوشنگ توکلی، از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره چهلم هم در سخنانی کوتاه گفت: «شانس خیلی خوبی بود سال گذشته که با آقای مسافرآستانه آشنا شدیم؛ من پارسال نگران برپایی جشنواره بودم، چون با شرایطی گنگ برگزار میشد اما بعد از پایان آن، شخصا به حضور ایشان رفتم تا قدردانی کنم. خوشبختانه امسال هم تاکنون با حضور ایشان اتفاقات خوبی رخ داده است. امیدوارم امسال هم با توجه به شرایط موجود، جشنواره به شکل باشکوهی برگزار شود و بتوانیم دستاوردهای آن را تحلیل کنیم تا به نگاهی جهانی برای آن برسیم. »
در ادامه، محمود سالاری، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تشکر از برگزارکنندگان و دستاندرکاران جشنواره تئاتر فجر، گفت: «میدانم که در این ایام، برگزار کردن جشنواره کار سختی است. چون هم سال تغییر دولت است و هم وقتی التهابات سیاسی وارد حوزه فرهنگ میشود، موجی درست میکند که کار را برای برپایی یک رویداد فرهنگی و هنری دشوار میکند. برای همین از آقایان حسین مسافرآستانه و قادر آشنا و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره تشکر میکنم که لطف کردند و چراغ تئاتر را روشن نگاه داشتند. چراکه جمعی جوان در کشور عشقشان برپایی جشنواره و حضور در آن است.»
او با آرزوی برپایی جشنوارهای باشکوه در دوره چهلم، تاکید کرد: «جشنواره فجر نه برای وزارت ارشاد است نه کسی دیگر؛ این رویداد متعلق به همه هنرمندان جمهوری اسلامی ایران است و با رفتن و آمدن دولتهای مختلف، این جریان باید باقی بماند. اگر بتوانیم آن را با گفتمانهای دینی و ملی خودمان عجین کنیم، آن اتفاق بزرگ و مورد انتظار برای این رویداد میافتد.»
سپس نوبت به مهدی دوایی، مدیر هنری جشنواره و طراح پوستر و نشان جشنواره رسید که درباره کار خود توضیح دهد. او گفت: «خط، مهمترین عنصر هنر تجسمی ماست و برای همین اصرار داشتم برخلاف روال معمول شده این سالها، این خط توسط استاد احمد زیرک از اساتید هنر خوشنویسی نوشته شود.»
این هنرمند درباره مفهوم کلی آیکونهای به کار رفته در پوستر هم توضیح داد: «روشن نگه داشتن چراغ تئاتر در دو سال کرونایی، نمادی از چهل سالگی با چراغ عقل و پختگی و مفهوم فجر که با نور دلالت پیدا کرده، سه عنصری است که تلاش کردم در نماد طراحی شده برای جشنواره، بروز داشته باشد.»
در پایان این مراسم، از پوستر و نشان چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر رونمایی و توسط حاضران به یادگار امضا شد.
۵۷۵۷