افزایش موارد ابتلا به سالک در کشور/ سالک چیست و چطور منتقل میشود؟
افزایش موارد ابتلا به سالک در کشور/ سالک چیست و چطور منتقل میشود؟
اخیراً وزارت بهداشت از شناسایی مواردی از بیماری سالک در مناطق روستایی استان تهران خبر داده است.دکتر حمید عمادی درباره نحوه انتقال بیماری سالک اظهار داشت: عامل ایجاد یبماری سالک یک تکیاخته است که به پشه خاکی منتقل میشود. افراد در صورتی به سالک مبتلا میشوند که این پشه آنها را نیش بزند.
وی افزود: اگرچه بیماری سالک از طریق نیش پشه خاکی منتقل میشود اما پشه خاکی برخلاف پشههای دیگر بیش از یک تا دو متر نمیتواند پرواز کند و بنابراین در آپارتمانهای چندطبقه نمیتواند از پنجره وارد خانه شوند.
عمادی ادامه داد: این پشه روی خاک زندگی میکند و در مناطق روستایی و خاکی و کوهستانی ممکن است دیده شود.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در پاسخ به این سؤال که “بیماری سالک مسری است؟” تصریح کرد: اگر فردی به سالک مبتلا شود نمیتواند آن را به طور مستقیم به فرد دیگر منتقل کند اما اگر پشه خاکی یک فرد مبتلا به سالک را نیش بزند و سپس فرد دیگری را نیش بزند، بیماری سالک را منتقل میکند بنابراین راه انتقال سالک به طور مستقیم از انسان به انسان نیست. پشه خاکی ممکن است روی بدن موشها و رتهای بیابانی وجود داشته باشد و آلوده به عامل بیماری سالک شود و آن را به انسان منتقل کند.
وی درباره درمان بیماری سالک تصریح کرد: بیماری سالک درمانپذیر است اما روند درمان آن کمی مشکل است؛ داروی “آمفوتریسین بی لیپوزومال” که برای قارچ سیاه نیز در دوران کرونا استفاده میشود؛ در درمان سالک نیز استفاده میشود.
این متخصص عفونی با بیان اینکه سالها بود که سالک در کشور ما وجود نداشت، گفت: در سالهای گذشته در استان اصفهان، تغییرات شرایط محیط زیستی باعث افزایش موارد ابتلا به سالک دربرخی از شهرستانها شده بود که در آن زمان شاهد شیوع سالک در برخی مناطق بودیم. ممکن است سالک از طریق مسافرانی منتقل شود که به کویرگردی رفته باشند و در آنجا پشه خاکی آنها را نیش زده باشد.
4747