اعمال مدرک مهمترین مطالبه خدمتگذاران مدارس است/ نمایندگان برای حل مشکل ورود کنند
به گزارش خبرگزاری فارس در مهریز، خدمتگذاران مدارس از جمله عناصر تشکیل دهنده کادر خدماتی نظام آموزش و پرورش کشور هستند که توجه به نیاز آنها به اندازه رفع نیاز کادر آموزشی حائز اهمیت است و باید مد نظر دستاندرکاران قرار گیرد.
وضعیت کادر خدماتی در آموزش و پرورش از قرمز هم گذشته تا جایی که برخی از آنها با حقوقهایی بسیار پایینتر از خط فقر مشغول فعالیت هستند.
دغدغه خدمتگذاران مدارس مهریز از حقوق ماهانه سه میلیون و دویست هزار تومان شروع میشود و با توقع زیاد برخی مدیران برای انجام خدمات بیشتر ادامه مییابد.
خدمتگذاران در مدارس، همیشه اولین فردی هستند که درب مدرسه را باز کرده و آن برای شروع فعالیتهای آموزشی و تربیتی آماده میکنند و در انتها نیز آخرین نفری هستند که پس از نظافت و تمیز کردن کلاسها، حیاط و غیره ، از مدرسه خارج میشوند. به همین منظور ساعت کاری آنها از معلمان و کادر اجرایی مدرسه بیشتر است و حین فعالیت آموزشی مدرسه نیز مدام در حال تحرک و نامهرسانی و تعمیرات و فراهم کردن اسباب چای و استراحت معلمان هستند.
با شنیدن درد و دلهای آنها به نظر میرسد آموزش و پرورش این افراد زحمتکش را به کلی فراموش کرده است! مدارس ما علاوه بر کادر اجرایی و آموزشی، نیاز به خدمتگذار و کادر خدماتی نیز دارند.
سید حسین حسینیمهر یکی از خدمتگزاران مدارس شهرستان مهریز در خصوص مشکل خود به خبرنگار فارس در استان یزد، اظهار کرد: بیش از ۱۱ ساله که با مدرک فوق لیسانس در رسته خدمتگذاری مشغول به فعالیت هستم و هنوز به عنوان کارمند رسمی آموزش و پرورش شناخته نمیشوم.
و مهمترین خواسته خود را اعمال مدرک تحصیلی و تغییر رسته از خدمتگذاری به آموزشی عنوان کرد و افزود: متأسفانه هیچ رتبهبندی و اضافه کاری یا حتی پیشرفت در سیستم تطبیق مدرک برای ما تعریف نشده است و حتی اگر مدرک دکترا هم بگیریم باز هم ماهانه سه میلیون تومان حقوق خواهیم گرفت.
اکرم دهقان منشادی یکی دیگر خدمتگذار مدارس مهریز بیان کرد: ۱۴ سال است که به عنوان خدمتگذار در مدارس سراسر شهرستان مهریز خدمت میکنم و هیچ ضمانت شغلی ندارم.
وی یکی از کارهایی روزمره اش در مدرسه را مراقبت از دخترها زمان خروج از مدرسه دانست و عنوان کرد: این یک وظیفهای نانوشتهای است که حالا خود را مکلف به انجامش میدانم چون همه بچهها مثل دخترم هستند اما اگر خدای نکرده اتفاقی یا اهانت و جسارتی به آنها بشود، من باید پاسخگو باشم.
دهقان منشادی تأکید کرد: در این چندین سال ابتدا به صورت تنظیفی مشغول به فعالبت بوده سپس به صورت شرکتی و هم اکنون با مدرک لیسانس علوم تربیتی به صورت پیمانی و با حداقل حقوق مشغول به فعالیت هستم.
وی تصریح کرد: با توجه به صدور قانون تبدیل وضعیت ها درخواست دارم برای تبدیل رسته خود از خدمت گذاری به معلمی اقدام اساسی صورت بگیرد.
ولی الله محسنی از دیگر کادر خدمتگذار آموزش و پرورش مهریز است که با 13 سابقه کار و مدرک لیسانس است که فقط می خواهد مدرکش اعمال شود.
وی ادامه داد: رئیس آموزش و پرورش مهریز در پاسخ به مطالبه ما میگوید با کبود نیروی خدمت گذار مواجه هستیم و این درحالی ست که به کارگیری نیروی خدماتی با مدرک بالاتر از دیپلم غیر قانونی است.
سیدکاظم حسینی المدواری، رئیس آموزش و پرورش شهرستان مهریز در این خصوص در پاسخ به پیگیری خبرنگار فارس، اظهار کرد: خدمتگذاران جزو جامعه فرهنگی هستند و هیچ کجا دیده نمیشوند و صدای اعتراضشان را هم کسی نمیشنود.
وی با اشاره به اینکه هرگونه مطالبهگری باید در چارچوب قانون انجام شود، افزود: آموزش و پرورش نمیتواند غیرقانونی عمل کنم و وزارتخانه هم مسئول قانونگذاری نیست.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان در خصوص پایین بودن حقوق سرایداران و خدمتگذاران مدارس گفت: حقوق اکثر نیروی قراردادی بر اساس مصوبه دولت تعیین میشود که امسال سقف آن سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده است.
حسینی المدواری تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش مجری قانون است نه قانونگذار، آن چیزی که در کلیت، دولت برای نیروهای قراردادی و خدماتی در همه دستگاههای دولتی پیشبینی میشود در آموزش و پرورش هم رعایت میشود.
وی در خصوص قانون رتبهبندی به ماده ۶۳ قانون برنامه ششم اشاره و ادامه داد: برنامه ششم به صراحت اعلام کرده فقط کسانی که مشمول طرح طبقهبندی مشاغل هستند یعنی معلمان، مشمول رتبه بندی میشوند.
وی یادآور شد: درخواست اعمال مدرک مخصوص شهرستان مهریز نیست همه خدمت گذاران مدارس شهرستانهای سراسر کشور با این مشکل مواجه هستند.
مدیر آموزش و پرورش مهریز گفت: امسال بسیار مدیون خدمت گذارن مهریزی بوده و شرمنده زحمات آنها هستیم.
حسینی المدواری تأکید کرد: برای اعمال مدرک در خصوص خدمت گذران با توجه به تعهدی که از آنها گرفته شده است منع قانونی وجود دارد.
وی بیان کرد: برای اعمال مدرک دو شرط وجود دارد اعلام نیاز و عدم نیاز که هم اکنون اعلام نیاز از سوی آموزش و پرورش انجام شده است ولی عدم نیاز هنوز اعلام نشده است.
در شهرستان مهریز ۴۴خدمتگذار و۱۰۷ مدرسه وجود دارد و با توجه به این که دغدغه خدمت گذاران مهریزی در حقیقت دغدغه بسیاری از افراد فعال در این حوزه است، به نظر می رسد مسئولان آموزش و پرورش و همچنین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید هر چه سریعتر نسبت به تنظیم لایحه ای در این خصوص اقدام و راهکاری قانونی برای حل مشکل این قشر تدوین کنند.
انتهای پیام/چ