گلستان

از قطعی مکرر آب تا فرسودگی ۲۴۰۰ کیلومتر از لوله‌های آب گلستان

به گزارش خبرگزاری recive از گرگان، قطعی و افت فشار مکرر آب شرب برخی از مناطق استان گلستان باعث گلایه‌مندی و نارضایتی مردم شده است و شهروندان گلستانی خواهان برطرف شدن این مشکل در اسرع وقت هستند.

در راستای مشکل کمبود و قطعی مکرر آب در برخی نقاط استان گلستان گفت و گویی با «داوود احمدی‌نصرآبادی» معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان صورت گرفت.

*بحران کم‌آبی در گلستان به دلیل مجوز صدور چاه آب است

یکی از اهالی آلوچه‌باغ شهرستان گرگان در گفت و گو با خبرنگار recive در گرگان گفت: از ساعت ۱۰ شب الی پنج صبح آب منزل ما قطع می‌شود.

وی تصریح کرد: پول ندارم که ۵ میلیون تومان منبع آب بخرم و در منزل نگهداری کنم بچه کوچک در خانه داریم که برای نظافت و کارهای دیگر نیاز به آب داریم لطفا مسوولان رسیدگی کنند.

کوه‌نشین یکی دیگر از اهالی روستای «قورچای» شهرستان رامیان در خصوص کم‌آبی و قطعی آب در گفت و گو با خبرنگار recive در گرگان افزود: اگر امروز شاهد بحران کم‌آبی هستیم به دلیل آن است که مسوولان متولی مجوز صدور هزاران چاه آب عمیق را به کشاورزان می‌دهند.

وی افزود: این موضوع همانند کسی است که یک دیگ سوراخ دارد و می‌خواهد آب در دیگ را پر کند ولی نمی‌تواند امیدوارم روزی برسد مسوولان پاسخگوی مصیبتی که به محیط زیست وارد شده است باشند. 

* کمبود آب تولیدی کفاف جمعیت مردم شهر گرگان را نمی‌دهد/ برنامه‌های زمان‌بندی آب در گرگان اجرایی می‌شود

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: با توجه به اختلاف ارتفاع در شهر گرگان و کمبود آب تولیدی متاسفانه کفاف جمعیت مردم این شهرستان را نمی‌دهد مجبور به برنامه زمان‌بندی هستیم در حال حاضر برنامه زمان‌بندی ما از ساعت ۲۲ شب آغاز و لغایت ساعت سه صبح ادامه دارد.

داوود احمدی‌نصرآبادی اظهار کرد: معمولا در این روزها برنامه‌ زمان‌بندی به مدت پنج الی ۶ ساعت طول می‌کشد مردم در جریان باشند که ما تمام آب را ذخیره نمی‌کنیم بلکه ۶۰ الی ۶۵ درصد از آب را در مخازن ذخیره‌سازی می‌کنیم که طی روز با مشکلی روبه رو نباشیم.

وی ابراز کرد: گرگان به ۱۰ پهنه فشاری تقسیم‌بندی شده است و برنامه‌های زمان‌بندی آب برای همه پهنه‌ها انجام می‌شود و پهنه‌هایی که در جنوب شهر گرگان قرار گرفتند برنامه زمان‌بندی زودتر از نقاط دیگر آغاز می‌شود چون آب کمتری در این قسمت وجود دارد.

*یکی از عوامل کمبود آب در گلستان، حفر چاه غیرمجاز است

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان گفت: در محله «آلوچه‌باغ» و محدوده کاخ به سمت چهارراه فلسفی متاسفانه با قطعی چند ساعته آب مواجه می‌شود که امیدوارم روزی برسد که دیگر شاهد زمان‌بندی آب نباشیم و مردم با کمبود و قطعی آب روبه‌رو نشوند.

احمدی‌نصرآبادی در خصوص قطعی آب در روستای «قورچای» شهرستان رامیان افزود: در روستای «قورچای» نیز به دلیل حفر چاه غیرمجاز شاهد کمبود و بحران آب هستیم متاسفانه استان گلستان دارای چاه‌های غیرمجاز بسیاری است.

وی تصریح کرد: بیلان آب و ورودی و خروجی آب مشخص است مدیران، مسوولان و همچنین کشاورزان در راستای حفر چاه آب باید دقت کنند.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که در حوزه مسوولیتی شرکت آب و فاضلاب نیست اما طی برنامه‌‌ای با عنوان «۶ ماه سازگاری با کم‌آبی استان گلستان» که هم به کشور ارائه شد و هم این برنامه‌ در کمیته سازگاری با کم‌آبی از سوی شرکت آب منطقه‌ای استان با جدیت دنبال می‌شود، انسداد چاه‌های آب غیرمجاز است.

* فرسودگی ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر لوله‌های آب در گرگان

احمدی‌نصرآبادی تصریح کرد: با همکاری دستگاه‌های دیگر از جمله فرمانداران، بخشداران و دادگستری به این موضوع رسیدگی می‌شود و چاه‌های غیرمجاز مسدود شود تا این مشکل تا حدی برطرف شود.

وی در خصوص لوله‌های فرسوده آب در استان گلستان ابراز کرد: از ۸ هزار کیلومتر شبکه لوله آب که در استان گلستان وجود دارد نزدیک به ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از لوله‌های آب شهرستان گرگان فرسوده است که نیاز به تعویض است.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب گلستان اظهار کرد: در سال جاری مبلغ ۵ میلیارد تومان اعتبار در زمینه رفع فرسودگی لوله‌های آب در گلستان مصوب شد ولی رقمی که به این موضوع تخصیص داده شد شاید یک پنجم آن باشد که این رقم به طور میانگین فقط یک کیلومتر از لوله‌های فرسوده آب در شهرهای استان گلستان اصلاح شدند.

احمدی‌نصرآبادی خاطرنشان کرد: خوشبختانه اعتباری که برای فرسودگی لوله‌های آب در روستاهای استان گلستان در نظر گرفته شد بسیار خوب بود و سال گذشته بالغ بر ۱۵۰ کیلومتر در روستاهای گلستان این شبکه‌ها را اصلاح کردیم.

به گزارش خبرگزاری recive از گرگان، تمام منابع آبی استان متکی به ۶۰۰ حلقه آب شرب است که در کنار ۳۵ هزار حلقه چاه آبی که در عرصه کشاورزی از آن استفاده می‌کند با روشن شدن چاه‌های آب کشاورزی، سطح سفره‌های آب زیرزمینی به شدت کاهش پیدا می‌کند و به صورت طبیعی ما در تامین آب شرب در استان با مشکل مواجه خواهیم شد.

مسوولان متولی برای جلوگیری از بحران کم‌آبی باید چاه‌های غیرمجاز در سطح استان گلستان را مسدود کنند همچنین نسبت به اصلاح لوله‌های فرسوده آب که منجر به هدررفت آب می‌شود اقدام کنند. 

انتهای پیام/83019/ر


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا