همدان

دخالت تمام نمایندگان در انتصابات جز یک نفر

 خبرگزاری فارس- همدان: با تغییر دولت‌ها طبیعی است مدیران کل و خرد نیز تغییر کنند تا افرادی که به سیاست‌ها و تفکرات دولت اعتقاد دارند، آن را در راه رسیدن به اهدافش یاری رسانند. این مسأله در همه دولت‌ها جریان داشته و تغییرات همیشه برای مدیران ارشد چالش زا بوده است.

این رویداد طبیعی بود با روی کار آمدن دولت سیزدهم انتظاراتی و حتی چالش‌هایی ایجاد شود، بنابراین گروه‌هایی که در تبیین گفتمان دولت تلاش کرده و نمایندگان مجلس که یکی از نشانه‌های اقتدار و نفوذ خود را در چیدمان مدیران می‌دانند، علاقمندند مدیر همسو با آنها بر مسندهای حساس بنشیند.

در این میان برخی نیت نیکو دارند و به دنبال آن هستند کار مردم به ویژه مراجعان به آنها حل شود، برخی هم در انتخابات چشم یاری به مدیران همسو بستند. مدیران هم دو دسته هستند، عده‌ای از ارتباط خود با نمایندگان و نفوذ آنها به نفع مردم و سازمان خود بهره برده و سعی می‌کنند از منابع مالی ملی به نفع مجموعه استان بیشتر بهره ببرند و برخی نیز از این ارتباط بیشتر به نفع ماندگاری خود استفاده کنند.

اما فرآیندی که تقریباً در تمام دوره‌ها وجود داشته، این بار پررنگ تر شده است. برخی از نمایندگان مجلس سطح ورود خود به تعیین مدیران را از مرز مشورت ارتقا داده و به مصداق دخالت رساندند. در این باره سخنان چندباره نماینده ولی فقیه در استان همدان در خطبه‌های نماز جمعه هشداری است که در صورت بی‌توجهی می‌تواند این چراغ خطر را به صدا درآورد تا در حوزه مدیریتی شاهد اخلال باشیم.

بی‌گمان دخالت برخی از نمایندگان مجلس در انتصابات استان مصداقی است برای زیر سوال بردن اصل تفکیک قوا و البته محو شدن بعد نظارتی مجلس که در نتیجه آن نمی‌توان کج‌روی‌ها را دید و مانع از آن شد. نمایندگان بر اساس قانون نمی‌توانند بر انتصاب اشخاص به عنوان مدیر پافشاری کنند و با ابزاری که در دست دارند و می‌توانند عالی‌ترین مقام هر دستگاه و وزاتخانه را به مجلس کشانده و با سوال و استیضاح، آنها را تحت فشار قرار دهند تا در چیدمان مدیریتی تأثیر گذار شوند. ابزاری چون سوال و استیضاح برای جلوگیری از بروز خودکامگی و صد البته مانعی برای تخلفات است.

بی‌تردید تبدیل این اتفاق به یک رویه، سنت نامعقولی را بر جا می‌گذارد و با ایجاد اخلال در کارکرد قوای سه‌گانه، روند اصلاح و خودسازی سیستم را دچار اخلال می‌کند، چراکه بر مدیران منصوب به نمایندگان نظارت کمتری صورت می‌پذیرد و در نتیجه آورده‌ای جز بروز آسیب ندارد، چه بسا عملکرد نامناسب مسوولان به حساب مجموعه نظام نوشته شود همانطور که دستاوردهای مثبت دولت هم از خدمات نظام به مردم به حساب می‌آید.

اگر افراد منصوب به نمایندگان مجلس که از کارآمدی لازم نیز برخوردار نیستند بر مسندهای مدیریتی تکیه زنند، مدیران ارشد هم کمتر احساس پاسخگویی می‌کنند و تقصیرها را بر گردن مجلسیان می‌نویسند و گردن زیر بار مسئولیت نخواهند گذاشت.

در این حوزه دغدغه‌مندان همچون نماینده ولی فقیه در استان هشدار لازم را به نمایندگان دادند، نمایندگانی که جز یکی از آنها بقیه به هر نحوی و در سطوح مختلف در انتصابات دخالت می‌کنند حال برخی بیشتر و برخی کمتر!

امید است نمایندگان مردم در خانه ملت به اصل و ماهیت کار نمایندگی پایبند بوده و پای خود را فراتر از آنچه قانون برای آنها به عنوان قانونگزار مشخص کرده، نگذارند تا شاهد حل مشکلات کشور و حرکت به سمت  رشد و توسعه باشیم.

انتهای پیام/۳۱۴۰



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا