کردستان

سالانه بیش از 500 هزار تن زباله در کردستان تولید می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، فریبا رضایی مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان پیش از ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز جهانی خاک که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: کمک به توسعه استان همواره یکی از مهمترین دغدغه‌های محیط زیست که بدین منظور از تمام ظرفیت‌ها استفاده کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: در این مسیر یک سری کارگروه‌ها و دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌ها مانند هیئت مقررات‌زدایی، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کمیسیون ماده 11 قانون هوای پاک اینها مبادی و ظرفیت‌هایی است که کار را تا حدودی برای ما سخت کرده است اما رویکرد ما به این صورت بوده که در طرح‌های عام‌المنفعه همواره حامی اشتغال و حافظ تولید باشیم و در این مسیر مسئولیت قبول کرده‌ایم.

رضایی در ادامه با بیان اینکه حفاظت از خاک به عنوان یکی از منابع مهم توسعه از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: 8 تا 10 درصد کل اراضی تحت کشت کشور با آسیب شوری مواجه هستند و سطح شوری خاک به هر میزان بیشتر شود هم بر کیفیت تولید محصولات کشاورزی تاثیر و هم سفره‌های زیر زمینی را تحت تاثیر جدی قرار می‌دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ادامه با بیان اینکه 110 نقطه روستایی براساس معیارهای زیست‌محیطی برای زباله در سطح استان تعیین شده است، اضافه کرد: این میزان با توجه به وجود یک‌هزار و 700 روستا بسیار کم است و با ایده‌ال‌ها فاصله زیادی داریم.

وی اضافه کرد: در زمینه شوری و آهکی‌شدن خاک یکی از مناطقی که بیشترین سوء مدیریت در آن وجود دارد و بازیافتی در زمینه پسماندهای ضایعات کارخانه‌ای وجود ندارد شهرک صنعتی آونگان و چنو در شهرستان سنندج است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: بازیافت در این نقاط باید به صورت جدی برای جلوگیری از آسیب بیشتر به خاک و محیط زیست انجام شود.

رضایی وردی جایگاه‌های زباله شهری و روستایی در روز را یک‌هزار و 500 تن عنوان کرد و گفت: 509 هزار تن زباله عادی در سال در استان تولید می‌شود که بزرگترین آسیب به منابع زیست‌محیطی است.

وی گفت: در سال حدود 716 تن پسماند ویژه و یک‌هزار و 788 تن پسماند عفونی در استان تولید می‌شود که پسماندهای عفونی کلا در بیمارستان‌ها بی‌خطرسازی می‌شوند و هیچ آسیبی در این حوزه متوجه منابع زیست‌محیطی نمی‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با تاکید بر ضرورت نهادینه‌کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در استان، گفت: جایگاه‌های زباله به دلیل بسته‌نبودن یک زیستگاه مساعد برای تکثیر سگ‌های ولگرد است.

انتهای پیام/2330/71


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا