گلستان

فارس من| مسوولان فرهنگی «مرد میدان» مبارزه با هنجارشکنی شوند/ در دولت انقلابی به هنجارشکنان جولان ندهید

به گزارش خبرگزاری recive از گرگان، «تقاضای رسیدگی به هنجارشکنی در جشنواره پاییز هزار رنگ گرگان» در سامانه «recive من» ثبت شد، مردم هنوز از وقایع تلخ فرهنگی این جشنواره ناراحت هستند و از خبرنگاران این رسانه خواستند تا پیگیر مطالبات فرهنگی آنها باشند.

اختتامیه جشنواره پاییز هزار رنگ سال ۱۴٠٠ گرگان، به همت شهرداری گرگان و با حضور اعضای شورای شهر، برگزار شد، به واسطه تصمیمات نادرست برخی مدیران شهری، در این مراسم شاهد برخی ولنگاری‌های فرهنگی بودیم، از جمله در این مراسم، ورزش بانوان با حرکات موزون، که بیشتر به رقص شباهت داشت، را همراه با آهنگی موزیکال، شاهد بودیم. نکته مهمی که جای بسی تاسف برای برگزارکنندگان مراسم داشت.

از آنجایی که گرگان یک شهر توریستی مذهبی است:

1. آیا مخالفت با مظاهر تهاجم فرهنگی، مخالفت با آزادی است؟!

۲ آیا پاسداشت خون شهیدانی که در حفظ فرهنگ و ناموس ایران عزیز، جان خود را تقدیم کرده‌اند، وظیفه همگان نیست؟!

لذا ما علاقه‌مندان به فرهنگ ناب و اصیل ایرانی، در ضمن ابراز علاقه‌مندی خود در جهت برگزاری مراسم شاد براساس فرهنگ اسلامی ایرانی، اعتراض خود را از هر هنجارشکنی که در جهت اهداف تهاجم فرهنگی غرب است، در هر مراسمی را اعلام می‌کنیم و از نمایندگان مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی، استانداری استان گلستان و دادگستری استان ، دادستان مرکز استان گلستان، تقاضای رسیدگی به این ابتذال و هنجارشکنی را داریم.

 

این مطالبه باعث شد تا رسانه‌های انقلابی استان نسبت به مطالبات فرهنگی مردم گرگان جریا‌ن‌سازی کنند و اینکه چرا هنوز شورای فرهنگ عمومی استان نسبت به این مسئله واکنش نشان نداده است، چرا ستاد امر به معروف  و نهی از منکر استان گلستان فعال نیست، چرا کسی دغدغه‌های مردم را نمی‌شنود جای سوال برای مردم انقلابی استان گلستان است،‌ به راستی وظیفه برای دستگاه‌های اجرایی چیست آیا نباید مسوولان فرهنگی «مرد میدان» مبارزه با هنجارشکنی شوند، انتظار مردم این است که در دولت انقلابی به هنجارشکنان جولان ندهند.

بانویی که در میان دغدغه‌های روزمره، حساب و کتاب کارهای خود را می‌کند نظرم را به خود جلب کرد، جلو رفتم تا درباره جشنواره‌ای که در النگدره گرگان برگزار شد نظرش را بپرسم، معصومه شاهینی که در این جشنواره حضور نداشت در این‌باره گفت؛ کلیپ‌های برنامه را در فضای مجازی دیدم واقعا جسارت داشتند آنهایی که در جشنواره نشستند و هیچ اعتراضی نکردند.

شاهینی با بیان اینکه دغدغه‌های مردم در زمینه اقتصاد و معیشت زیاد است، ادامه داد: همه ما از مشکلات اقتصادی کشور آگاه هستیم کشورمان در جنگ اقتصادی است، از طرفی تهاجم فرهنگی هم به آن اضافه شده، اینکه عده‌ای در این میان آب به آسیاب دشمن بریزند اصلا شایسته نیست.

* گرگان به خاطر حیاء و عفت از قدیم مامن زنان پاکدامنی بود/ تاریخ گرگان پر از افتخارات زنان عفیفه است

محمد انصار یکی دیگر از شهروندان گلستانی است که دغدغه فرهنگ دارد و در گفت و گو با خبرنگار recive در گرگان اظهار کرد: شهر گرگان از گذشته تاکنون، زنان پاکدامنی داشته است، در کتاب‌هایی مانند «تاریخ جرجان» اثر سهمی جرجانی و «تذکره شرح حال علما و ادبای استرآباد» اثر «محمد صالح استرآبادی»، نام کسانی را می‌بینیم که محدث و دانشمند بوده‌اند. از افتخارات این شهر آن است که یک شاعر خانم که تخلص حجابی داشت، از اهالی استرآباد است. این تخلص، به خاطر حیاء و عفت او بوده است.

انصار با اشاره به اینکه شهر گرگان نه تنها زادگاه و پرورشگاه زنان خوب بوده، بلکه قدمگاه نوادگان ائمه معصومین است، گفت: وقتی که به زنان علوی ستم می‌شود، آنها به تمام ایران، از جمله استرآباد هجرت می‌کنند، قطعاً اگر عفاف و خویشتنداری در این سرزمین نبود، به این جا نمی‌آمدند، از ۱۰ امامزاده شهر گرگان، چند تای آنها، زن هستند. دو خواهر به نام‌های «راضیه و مرضیه» در محله دوشنبه‌ای، «بی‌بی هور» و «بی‌بی نور» در محله باغشاه و «بی‌بی سبز» در محله سرچشمه به خاک سپرده شده‌اند.

وی افزود: در دوره معاصر هم دینداری زنان گرگانی را می‌بینیم، حدود ۵۲ سال پیش، دو هیئت زنانه راه‌اندازی می‌شود، خانم «مرصع معینی» فاطمیه سرچشمه و عده‌ای دیگر فاطمیه‌ای در محله میرکریم ساختند.

انصار تصریح کرد: زنان گرگانی در حوادث دوران انقلاب اسلامی و پس از آن، حضور داشتند، «صدیقه پروانه» و «نرگس قصابان» در قیام روز پنج آذر سال ۱۳۵۷، «معصومه عرب بالاجلینی» و «نرگس هراتی‌نژاد» در عملیات تروریستی در عربستان و عراق، و «مهناز صحرانورد» در عملیات تروریستی منافقین به شهادت رسیده‌اند.

وی افزود: در کتاب «ریاحین گلستان» اثر میرتقی حسینی‌گرگانی، نام ۱۹۰ نفر از زنان نیکوکار که مال‌شان را وقف کردند، آمده است.

انصار با گلایه از اجرای برنامه نامناسب در جشنواره پاییز هزار رنگ النگدره گرگان گفت: متأسفانه در این شهر با این پیشینه خوب، چیزهای تلخی هم دیده شده است، مثلاً یکی از خیابان‌های مهم شهر که بیشتر مراکز تجاری و پزشکی در آنجا هستند، از نظر حجاب، خوب نیست.

در سال ۱۳۸۷ دسته چهار محله قدیمی، به دلیل پوشش نامناسب زنان در محلات «دربنو» و «نعلبندان»، عزاداری را تعطیل کردند و فریاد هَیهات مِنا الذِلّه را سردادند، اخیراً در جشنواره پاییز هزار رنگ، برنامه نامناسبی از سوی زنان برگزار شد که آن را باید در کارنامه سیاه این شهر نوشت.

=============

گزارش از سمیرا رجبی

=============

انتهای پیام/۸۳۰۱۹


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا