یزد

بانوی تولیدکننده مهریزی روستایی می‌بافد و کشوری می‌فروشد

به گزارش خبرنگار فارس از مهریز، امروزه هنر قلاب بافی و بافتنی به عنوان یک سرگرمی و حتی یک حرفه برای کسب درآمد، جایگاه ویژه‌ای کسب کرده است و با یادگیری اصول اولیه قلاب‌بافی و بافتنی و سپس انواع بافت‌ها و طرح‌ها و الگوهای گوناگون می‌توان به راحتی لباس‌های زیبا و منحصر به فرد، وسایل تزیینی، عروسک‌ها و خیلی چیزهای دیگر را با به کارگیری سلایق شخصی خود و با صرف کمترین هزینه در منزل ببافید و از آنها لذت ببرید.

قلاب بافی‌ها و بافتنی‌ها دارای تنوع بسیاری هستند که در سبک‌ها و طرح‌های گوناگون به هم بافته می‌شوند. تنوع کارهایی که می‌توان با قلاب بافی، بافتنی و ترکیبی از این دو هنر انجام داد فقط به انواع لباس‌ها محدود نمی‌شود. کارهای بی‌نظیر و زیبایی وجود دارند که حتی بسیاری از افراد با تجربه و حرفه‌ای هم از آن بی‌اطلاع هستند.دانش بافندگی هر لحظه به صورت بین‌المللی در حال بروز شدن است و برای پیشرفت در این هنر می توان از اینترنت کمک گرفت.  

سعیده چبدان، یک بانوی کارآفرین روستایی در این خصوص به خبرنگار فارس در شهرستان مهریز، اظهار کرد: ۳۱ سال سن دارد و اهل روستای مدوار شهرستان مهریز است و چند سال است کار بافتنی انجام می‌دهد و شش ماه است که اولین کارگاه بافت ماشینی  را در باغشهر تاریخی مهریز و روستای مدوار دایر کرده است.

وی افزود: هر روز ساعت هفت صبح پای دستگاه می‌نشینم، با نام و یاد خدا شروع می‌کنم و تا ۱۲ ظهر، عروسک‌های رنگی، لباسهای بچگانه زیبا یا هر چیزی که سفارش داده شده باشد را می‌بافم. بافندگی به من روحیه می‌دهد. هیچ وقت نشده که کار نکنم، من عاشق کارم هستم و قصد دارم تا  آخر دهم.

این بانوی کارآفرین روستایی با بیان این‌که اوایل برای شروع به کار، حتی هزینه کاموا و تهیه وسیله و قفسه برای کارگاه را نداشتم، گفت: ابتدای کار خود را با  تولید شال و کلاه شروع کردم هم اکنون با لطف خداوند سرویس حمام، سرویس‌های نوزادی، لباس‌های بچگانه و انواع و اقسام عروسک را می‌بافم.

چبدان خاطرنشان کرد: بازه پنج ساله اول کارم را با دو میل و قلاب آغاز کردم؛ به طوری که هم کار میکردم و هم کلاس آموزشی در روستای خودمان برگزار می‌کردم.

وی تصریح کرد: بعد از گذشت چندین سال که در کارم حرفه ای شدم؛ فیلم‌هایی در اینترنت از ماشین بافت مشاهده کردم که خیلی خوشم آمد و با دیدن طرح و نقش‌های زیبای بافت با ماشین بافندگی، اشتیاقم برای کار با این ماشین بیشتر شد. و در نهایت با حمایت شوهرم، ماشین بافندگی را خریداری کردیم.

این بانوی روستایی عنوان کرد: در ابتدای شروع کارم چون درشهرستان مهریز آموزشگاهی برای کار با ماشین بافندگی وجود نداشت، یادگیری کار با این ماشین خیلی برایم سخت بود.

چبدان خاطرنشان کرد:  فیلم های آموزشی را از طریق اینترنت به صورت آنلاین دریافت و با آن کار می کردم تا به طور کامل یاد گرفتم. حتی  از ساعت ۷شب تا ۲بامداد کار میکردم.

وی با بیان اینکه فعالیت خود را با ۴۰میلیون تومان وام اشتغال‌زایی کمیته‌ امداد شروع کردم و در حال حاضر در پارکینگ منزل خود یک کارگاه کوچک دارم و مشغول به فعالیت هستم، گفت: عروسک های تولیدی خود را به سراسر کشور از جمله تبریز، قم و یزد ارسال می کنم.

این بانوی مهریزی با اشاره به اینکه در روستای مدوار، نخستین فردی است که با ماشین بافندگی کار می‌کند اذعان کرد: در هنگامی که سفارش‌ها زیاد داشته باشد، بافت کارها را خود از قبیل و دوخت دوز را به شاگردانش می سپارد.

چبدان گفت: هم اکنون کارهای تولیدیش را به صورت عمده و در زمینه عروسک مطابق با سلیقه  مشتری سفارش می دهد.

وی ادامه داد: عروسک های کوچک و بزرگ زیادی برای مدارس و مهدهای کودکها ، جامدادی، آویز کیف ها را بافته و به دست مشتریان می دهد.

چبدان تأکید کرد: از سیسمونی‌ها، فروشگاه‌های لوازم خانگی، کادوفروشی‌ها و برای اتاق کودک اسباب بازی، پتو، بالشت، عروسک، سرویس حمام سفارشات بسیاری دریافت می کنند.

وی تصریح کرد: حتی سفارش‌های برای مناسبت‌های مختلف، مانند عروسک‌های تم نوروز،یلدایی، مناسب تولد، ولنتاین هم طرفدارهای زیادی دارند.

این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه قبل از شروع کارِ بافت عروسک ها به قالی بافی نیز مشغول بوده صحبت های بسیار نا امید کننده از سوی دوستانش صورت گرفته است یادآور شد: به صرفه نبودن، و بازاریای محصول از طرفی دیگر تهیه‌ی وسایل بیسار سخت بوده است.

چبدان با بیان اینکه عاشق کارش است گفت: به علت علاقه‌ی زیاد به بافندگی، رنگبندی خاصی در طرح جدیدی که می‌بافتم، سبب شد به حرف مردم اعتنایی نکنم و کارم را تا رسیدن به هدف ادامه دادم.

وی درمورد خاطرات تلخ و شیرین کاری خود می گوید: نپسندیدن کار از سوی بعضی از  مشتری‌ها باعث اذیت و از خاطرات تلخ کاریم بود و  این بود که از شهر دیگر مانندتبریز هر مدل سفارش جدیدی را دریافت و می بافتم که مورد استقبال قرار می گرفت حتی فرصت انجام کامل آن را نمی کردم سفارش بعدی داده می شد.

بانوی روستایی کارآفرین به علاقمندان این رشته توصیه کرد: چون بافندگیکاری است که تنوع زیادی در رنگ دارد، نباید خسته و دلسرد شوند و اگر خواستند از ابتدا، به صورت عمده فروشی کار کنند، هیچ ‌وقت امیدشان را از دست ندهند.

چبدان ادامه داد: بنده بسیاری از زمان ها چند تا از محصولاتم را  به مغازه‌ها برای فروش ارائه می دادم ولی بازار فروش برای آنها وجود نداشت اما باز هم ناامید نمی‌شدم و به کارم ادامه دادم. و مهم ترین مسئله در هر کاری توکل به خدا را فراموش نکنند.

وی مهم ترین حامیان خود را در همه مراحل همراه ایشان بودند ابتدا همسر دوم پدر و مادرم و دوست عزیزشان خانم حسینی معرفی کرد.  

چبدان افزود: در محضر استادان خانم ها قدرتی و رحیمی‌پور به صورت مجازی و با آموزش‌های زمینه یادگیری کار با ماشین را برای بنده فراهم کردند که بسیار قدر دان آنها هستم.

وی بزرگترین آرزوی خود را دست یافتند به بزرگترین بازار کار آنقدر در کار خود پیشرفت کند بتواند بزرگترین که کارگاهم  در کشور ایران و حتی جهان دایر کند که به بانوان که جویای کار هستند آموزش رایگان بده آنها  بتوانند ماشین بافتنی تهیه و با یکدیگر کار کنند.

چبدان گفت: من یک بانوی روستایی هستیم و در روستا جمعیتی نیست که بتوانیم کارهایمان را به فروش برسانیم‌، انتظارمان از مسئولین این است که زمینه بازار کار و دیده‌شدن کارهایمان، را فراهم و برای ایجاد مکانی  برای فروش محصولات خود  و  تهیه‌ی وسایل اولیه خوب حمایت کنند.

بانوی کارآفرین ادامه داد: بنده  در کنار کار کردن، برای یادگیری بیشتر تلاش می کنم، مثل بافت لباسهای  زنانه و مردانه و در کلاس‌های آنلاین شرکت می کنم.

انتهای پیام/چ/ی


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا