هشدار! مرگ خاموش در کمین یک لحظه غفلت/ «قاتل بیصدا» جان ۲۰ کرمانشاهی را گرفت
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، دمای هوا در استان کاهش یافته و چند روزی است که بارش رحمت الهی همه را شاد کرده، با این شرایط شهروندان تلاش میکنند منزل یا محل کار خود را به بهترین شکل ممکن گرم نگه دارند و بخاریها را روشن کردهاند. اما، نگرانیها از گازگرفتگی شهروندان همانند سال گذشته که مسمومیت ۱۶۳ نفر و مرگ ۲۲ نفر (۱۷ مرد و ۵ زن) را در پی داشت، همچنان وجود دارد.
گاز مونو اکسید کربن به علت بیرنگ، بیبو و بیطعم بودن قابل تشخیص با حواس پنجگانه نیست، بنابراین دقت در نصب و راهاندازی وسایل گرمایشی به ویژه بخاریها رهایی از خطر حتمی را در پی دارد.
براساس هشدارهای آتشنشانی، برای نصب بخاری گازی قبل از نصب باید از تمیز بودن مسیر دودکش مطمئن بود و فاصله ۵۰ سانتیمتری بخاری از دیوار و پایه حداقل ۵ سانتیمتری برای زیر بخاری را رعایت کرد.
هنگام نصب از شلنگ استاندارد گاز بین ۳۰ تا ۶۰ سانتیمتر و دو بست استاندارد استفاده کرد و از چفت کردن کامل تکههای لوله بخاری اطمینان حاصل کنیم.
وصل کردن گاز و بررسی اتصالات با استفاده از کف صابون، روشن کردن بخاری با استفاده از راهنمای دفترچه، داغ شدن لوله بخاری بعد از ۵ دقیقه، سوختن شعله بخاری به رنگ آبی از موارد مهم هنگام راه اندازی بخاری است.
گاز مونو اکسید کربن با نام «قاتل بیصدا» شناخته میشود، به گفته وریا رحیمی رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی کرمانشاه؛ از ابتدای امسال تا کنون ۱۸۳ نفر در استان کرمانشاه بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت شدهاند که از این تعداد ۲۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
۱۰ تا ۱۱ درصد از مرگ و میر ناشی از مسمومیتها مربوط به مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن است، مسمومیت با این گاز علائمی مانند سردرد، گیجی، خواب آلودگی، باریک بینی، تهوع، شکم درد، احساس زخم در گلو، سرفه خشک و کبودی لب و ناخنها و در خردسالان بیشتر درگیری دستگاه گوارش را به همراه دارد که پس از دقایقی باعث مسمومیت و در نهایت مرگ میشود که به «مرگ خاموش» لقب گرفته است.
رحیمی میگوید: مونوکسیدکربن هم میتواند مسمومیت مزمن ایجاد کند و هم منجر به فوت شود. در مراحل اولیه، مسمومیت با گاز مونوکسید به صورت سردرد، سرگیجه ،ضربان شدید در شقیقهها، وزوز گوش و خواب آلودگی ظاهر میشود.
وی ادامه داد: در مراحل شدیدتر فرد دچار کاهش هوشیاری میشود که با آسیب عصبی به کما میرود و در صورت ادامه داشتن این روند منجر به فوت فرد خواهد شد.
همیشه در فصل سرما غافل از اینکه یک بیاحتیاطی و غفلت کوچک در نصب و راهاندازی وسایل گرمایشی حوادث جبرانناپذیری را رقم میزند شاهد مکررات مسمومیت و مرگ هستیم، پس میطلبد در صورت مواجهه با مصدومان، به سرعت آنها را از محیط خارج کنیم، ورودی گاز را بسته و درب و پنجره را باز کرده و پس از خارج ساختن مصدوم از محیط آلوده به سرعت با اورژانس تماس بگیریم، علائم حیاتی مصدومان را کنترل و از باز بودن راههای هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنیم.
انتهای پیام/پ/ر