منصوری: ناچاربه جابجایی آرادکوه در درازمدت هستیم/ «هوشنگآباد» یکی از گزینههای جایگزین پسماند تهران
محسن منصوری، استاندار تهران در حاشیه بازدید از مرکز دفن پسماند آرادکوه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز به اتفاق رئیس سازمان محیط زیست بازدیدی از آرادکوه داشتیم همچنین در جلسه سه ساعتهای که نمایندگان استان با رئیس جمهور داشتند مسائل و مشکلات زیست محیطی، آلودگی هوا و مدیریت پسماند مطرح و دستورات لازم برای پیگیری و رفع این مشکلات صادر شد.
وی گفت: مساله پسماند تهران، موضوع تک بعدی و فقط به شهرداری، استانداری یا محیط زیست مربوط نیست بلکه موضوعی است که رفع آن به عزم، اراده، تدبیر و برنامه ریزی تمام دستگاهها و مسئولان نیاز دارد.
منصوری با بیان اینکه آرادکوه بزرگترین سایت پسماند خاورمیانه است، افزود: سایت پسماند آراد کوه با مساحت یکهزار و ۲۰۰ هکتار، روزانه ۵ هزار تن و در برخی روزها که مصرف زیاد است تا ۷ هزار تن ورودی زباله دارد و مدیریت این حجم از زباله، به بار خدمات شهرداری افزوده است.
استاندار تهران با بیان اینکه هر خانواده تهرانی در شبانه روز ۷۰۰ گرم زباله تولید میکند، ادامه داد: باید از مکانیزمهای علمی و فناوریهای جدید، موضوع تفکیک زباله از مبدا توسط مردم فرهنگ سازی شود.
وی از در اولویت بودن حل مشکلات این سایت خبر داد و گفت: به منظور بررسی مشکلات آرادکوه، ظرف یک ماه آینده جلسه مشترکی با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، فرمانداری شهرستان ری و مسؤولان شهرداری برگزار میشود تا تصمیم اساسی در رفع مشکلات این منطقه اتخاذ شود.
منصوری با بیان اینکه جلسه مشترکی با شهردار تهران، برای حل مسأله آرادکوه داشتیم، افزود: در درازمدت ناچار به جابجایی آرادکوه هستیم البته باید به هزینههای این مسئله نیز توجه شود چرا که ارزش تاسیسات این مجموعه حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
استاندار تهران با بیان اینکه تا چهار ماه آینده نتیجه مطالعات مشاورین در خصوص مشکلات آرادکوه اعلام میشود، تصریح کرد: اگر قرار به جابجایی آرادکوه باشد، باید مکان جایگزین مناسبی در نظر گرفته شود که بخشی از آن، در مصوبات کارگروه محیط زیست سه دولت گذشته بررسی شده ولی تصمیم گیری نهایی در این خصوص به دلیل آماده نبودن زیرساختها اتخاذ نشده است.
وی با اشاره به اینکه منطقه هوشنگآباد به عنوان یکی از گزینههای انتقال مجتمع مدیریت پسماند تهران است، گفت: باید در نظر داشت که قرار نیست برای حل مشکل یک منطقه، برای ساکنان مناطق دیگر استان تهران مشکل ایجاد شود و به طور قطع اگر تصمیمی برای جابجایی این مجتمع وجود داشته باشد همه جوانب بررسی میشود تا مشکل مشابه بریا این منطقه ایجاد نشود.
منصوری با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات تهران و شهرستانهای اطراف، به سمت ری سرازیر شده است، افزود: زیرساختهای این منطقه برای ۶۰ سال پیش است که در آن زمان تهران فقط ۲ میلیون نفر جمعیت داشت حال آنکه امروز با در نظر گرفتن تعداد اتباع ساکن در این منطقه، ۱۵ میلیون نفر در استان تهران سکونت دارند.
ستاندار تهران در پایان با اشاره به اینکه فلسفه بازدید میدانی مسؤولان، حل مشکلات شهروندان است، خاطرنشان کرد: بنده متولد مناطق جنوب تهران هستم و از عمق جان به مسائل و مشکلات زیست محیطی منطقه آگاهی دارم و به طور قطع تصمیمات اتخاذ شده به نفع مردم خواهد بود.
انتهای پیام/۶۷۰۶۲/س