کردستان

طرح ممیزی مراتع در 98 درصد از مراتع استان انجام شده است

سعدی نقشبندی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار داشت: در راستای برنامه‌های اجرایی شعار سال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور به نام ” سه در چهارده”  در سال 1400،ساماندهی مرتعداران و شناسایی بهره‌برداران واقعی دارای حق استفاده از مراتع، ایجاد تعادل دام و مرتع و صدور پروانه چرای دام از مهمترین اهداف اجرای طرح ممیزی به شمار می‌رود که تاکنون در ۹۸ درصد مراتع استان انجام شده است.

افزود: ۶۷ هزار خانوار در قالب ۴۷۹ طرح و ۹۳ تعاونی مرتعداری در استان فعالیت دارند که در همین زمینه، بهره‌برداران محلی از نظر معیشتی وابستگی کامل به محصولات فرعی مانند علوفه، گیاهان دارویی، خوراکی، صنعتی دارند.

مدیر  کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به تمدید زمان پروانه چرای دام اضافه کرد: به دنبال مراجعه و درخواست‌های مکرر مرتع داران و بهره‌برداران مجاز مراتع برای تمدید پروانه چرای دام و مطلع نبودن برخی از آنها از مقررات اعلام شده، مهلت پرداخت پروانه چرای دام تا هشت آذر تمدید شد.

نقشبندی  از مرتع داران و بهره‌برداران مجاز که تاکنون موفق به پرداخت حق و حقوق ناشی از تمدید سالانه پروانه چرای دام در سال‌های گذشته نشده‌اند خواست نسبت به پرداخت بدهی و تهیه و اجرای طرح مرتع داری اقدام کنند.

وی تاکید کرد: پس از پایان مهلت قانونی اعلام شده، با بهره‌بردارانی که نسبت به تمدید پروانه اقدام نکرده‌اند طبق شیوه نامه برخورد و علاوه بر ابطال پروانه چرای آنها، مرتع بلامعارض اعلام می‌شود.

نقشبندی  افزود: برای شتاب تحقق مدیریت پایدار و بهره‌برداری اصولی از مراتع و بر اساس بخشنامه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، همه پروانه‌های مرتع‌داری چرای دام که تا پایان سال ۹۸ صادر شده است باید در سال ۱۴۰۰ منجر به طرح مرتع‌داری شود.

وی اضافه کرد: در صورت بی‌توجهی مرتع‌داران پروانه‌ها آنها از اعتبار ساقط شده و نسبت به ابطال آن‌ها اقدام می‌شود بنابراین بهره‌برداران در بازه زمانی باقی مانده تا هشتم آذر سال‌جاری باید با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌ها یا مراجعه به سامانه «سماک» نسبت به پرداخت عوارض پروانه چرا اقدام کنند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: کردستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی وابسته به مرتع دارد که بر اساس طرح ممیزی مراتع در پروانه‌های مرتعداری هر پلاک و روستا درج شده است.

بر اساس این گزارش ، از مجموع ۸۱ هزار بهره‌بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره‌بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره‌بردار عرصه جنگلی کردستان است.

انتهای پیام/2330/70                                  


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا