قول کمیسیون تحقیقات مجلس برای بررسی وضعیت تالاب انزلی
به گزارش خبرگزاری فارس از انزلی، رئیس اداره حفاظت محیطزیست بندرانزلی عصر امروز در جلسه با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به وجود سه تالاب بوجاق، امیرکلایه و تالاب انزلی در گیلان اظهار کرد: تالاب انزلی تاکنون دچار بیمهریهای زیادی شده است و متأسفانه رسوبات از بالادست وارد حوضه آبخیز تالاب میشود و عمق تالاب روزبهروز کاهش پیدا میکند.
سید فرشید فلاح با بیان اینکه هفت شهرستان در حوزه تالاب انزلی قرارگرفته و ورود انواع زباله و شیرابه این تالاب را بهشدت تهدید میکند، تصریح کرد: ورود زباله و پسماند باعث شده عمق تالاب از ۱۱ متر به یک متر در 11 سال اخیر برسد درحالیکه این تالاب ظرفیتهای بالایی برای حوزههای اقتصاد و گردشگری دارد.
وی با بیان اینکه ۲۱ گونه پستاندار و ۱۷ گونه خزنده ازجمله داشتههای تالاب انزلی است، بیان کرد: در سنوات گذشته آزولا وارد تالاب شد و موجودات آن را به خطر انداخت که با تلاشهای مختلف و با همکاری مردم روند رو به رشد آن کنترل شد.
فلاح با تأکید بر خطرناک بودن گیاه آزولا که میتواند منابع آبی استان گیلان و حتی کشور را به خطر بیندازد، گفت: شش هزار هکتار از اراضی تالاب انزلی با آزولا پوشانده شده است و هنوز منشأ ورود آن به تالاب مشخص نیست.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست بندرانزلی با تأکید بر اینکه گونههای مهاجم سنبل آبی و آزولا در تولید کود، کاغذ، تولید اسفنج و برای افزایش میزان نگهداشت آب در مزارع کاربرد دارند که میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد افزود: اکوسیستم تالاب انزلی حالوروز خوبی ندارد و امیدواریم بازدید اعضای محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات به ما در حل مشکلات و چالشهای تالاب انزلی کمک کند.
نجات ملی تالاب انزلی
نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با اشاره به اینکه قبلاً حریم تالاب ۱۵ هزار و ۳۰۰ هکتار بود که در سال ۹۳ و با اتخاذ یکسری تصمیمات غیر کارشناسی حریم آن به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافت، اظهار کرد: به علت برخی تصمیمات، برخی روستاها تا ۶۰ درصد و برخی فقط تا ۲۰ درصد جزو حریم تالاب قرار گرفتند.
احمد دنیامالی با تأکید بر اینکه تالاب انزلی فقط مربوط به استان گیلان نیست بلکه باید در قالب طرح ملی نجات تالاب پیگیری شود، افزود: باید بهگونهای برنامهریزی شود تا تنها یک دستگاه بهعنوان متولی در حوزه تالاب انزلی پاسخگو باشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه تالاب انزلی تنها متعلق به گیلان نیست بلکه سرمایه ملی است، اظهار کرد: شایسته است طرح تحقیقاتی در مورد گیاهان مهاجم و چالشهایی که تالاب انزلی را تهدید میکند توسط مراکز پژوهشی تهیه شود و پس از انجام این مرحله مجلس هم میتواند در مسیر اجرای این طرح کمکهای لازم را به استان گیلان و شهرستان بندرانزلی داشته باشد.
انتهای پیام/۳۳۸۹