گیلان

هشدار در خصوص سیلابی‌شدن مسیل‌ها و حادثه‌خیز بودن چند رودخانه در صومعه‌سرا

به گزارش خبرگزاری فارس از صومعه‌سرا، سید جلال سیدمحمدی عصر امروز در جلسه مدیریت بحران فرمانداری شهرستان صومعه‌سرا  در سالن اجتماعات  فرمانداری با تبریک ولادت با سعادت پیامبر مهربانی‌ها و امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: اکثر نقاط سیلابی و حادثه خیز بخش ضیابر، طاهرگوراب، تولمات و میرزا کوچک در معرض خطر سیل هستند‌.

وی با تأکید بر ضرورت دیوارسازی و تثبیت بستر رودخانه‌ها در پی بحرانی شدن موقعیت رودخانه‌های حادثه ساز  تصریح کرد: رودخانه‌ها از منابع زیست محیطی مهمی به عنوان شریان‌های حیات بخش زندگی برای ادامه حیات بشر از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند اما توجه نکردن به شرایط و بسترهایی که دستخوش عوامل انسانی و محیط شده، جان و مال انسان‌ها را به خطر انداخته و مشکل ساز می‌شود.

فرماندار شهرستان صومعه‌سرا با اشاره به جریان داشتن رودخانه‌ها در مسیرهای نسبتاََ طولانی و مواجه شدن با شرایط و فعالیت‌های مختلف طبیعی و ساخته دست بشر گفت:  قرار گرفتن در مسیر رودخانه‌های وحشی و طغیانگر موجب تخریب مواردی از جمله  ناپایداری‌ها، تخریب بستر و نیز دیواره‌های رودخانه‌ها است و به همین دلیل رودخانه‌ها برای پایداری خود نیازمند ساماندهی و دیواره‌سازی هستند و این امر باید اولویت مسؤولان مربوطه باشد.

به گفته سیدمحمدی، حفاظت از مجاری آبی رودخانه‌ها، کنترل دبی رودخانه‌های طغیان‌گر، اطلاع‌رسانی و نصب تابلوهای هشداردهنده، دیواره‌سازی و تثبیت بستر، لایروبی و ساماندهی رودخانه از جمله کارهایی است که باید توسط مسؤولان دستگاه‌های مربوطه و دهیاری‌ها مورد پیگیری مستمر و مداوم قرار گیرد، مردم نیز به نوبه خود در زمان وقوع سیلاب از رفتن به مناطق مرتفع و تردد در حاشیه مسیل‌ها ورودخانه‌ها اجتناب کنند و مسؤولان با همه امکانات خود مشکلات را رفع کنند.

وی با هشدار به دستگاه‌های مربوطه و مسؤولان بومی حاشیه رودخانه‌های خطرخیز تصریح کرد: اگر ظرف همین چند روز مشکلات رودخانه راجیر حل نشود باید منتظر به آب رفتن این روستا باشیم، تمامی دستگاه‌های اجرایی باید با امکانات و تجهیزات مُکفی از فردا در رودخانه راجیر مشغول به کار شوند تا شاهد خسارات غیرقابل جبران نباشیم و از دستگاه‌ها متولی انتظار تعامل و هم‌افزایی  در جهت رفع مشکلات مردم داریم.

فرماندار شهرستان صومعه‌سرا همچنین تأکید کرد که هر اداره‌ای ممانعت خود را با بیان هماهنگی، بند و تبصره بیان کند مسؤول پاسخگویی خسارات پیش آمده خواهد بود، چرا که در مواقع بحران کمیته بحران تصمیم می‌گیرد چه برنامه‌ای باید انجام شود تا اوضاع کنترل شود.

سیدمحمدی با تأکید بر اینکه نباید حادثه طغیان رودخانه سه‌سار که باعث غرق شدن یک راکب موتور سوار شد، تکرار شود،افزود: لایروبی رودخانه‌ها باید مستمر باشد، به هر رودخانه‌ای که اعتبارات تخصیص گرفته مسؤولان پای کار بوده و اوضاع را ساماندهی کرده‌اند اما نبود بودجه در برخی نقاط باعث خسارات بیشتر به مردم و هزینه کرد دولت در شهرستان می‌شود.

وی با اشاره به انجام مکاتبات به مدیران استانی برای تکمیل پروژه‌هایی که باید صورت گیرد در مصوبات امروز، گفت: منابع مورد نیاز را از استان برای بهبود شرایط رودخانه‌های بحرانی و اختصاص اعتبار برای ساماندهی و کنترل سیلاب در خواست می‌کنیم.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا