گلستان

پنجاه درصد مدارس الیگودرز تخریبی است/ بی‌توجهی به ایمن سازی و امکان بروز یک فاجعه

خبرگزاری فارس لرستان، نسرین صفربیرانوند، صعب العبور بودن و سردسیر بودن الیگوددرزسبب شده که فضای آموزشی همواره یکی از دغدغه‌های دانشآموزان و مسوولان باشد، به دلیل شرایط و توپوگرافی شهرستان تعداد زیادی از دانش آموزان برای تحصیل از کانکس استفاده می‌کنند.

با توجه به اهمیت استاندارد سازی فضاهای آموزشی نیاز است توجه بیشتری به رفع مشکلات الیگودرز شود، به نظر می‌رسد استفاده از ظرفیت خیرین  می‌تواند تا حدودی راهگشا باشد.

در وبیناری که با حضور مسوولان استانی و کشوری و به درخواست نماینده مردم الیگودرزذ در مجلس شورای اسلامی برگزارشد، برخی از مشکلات فضاهای آموزشی مود بررسی و نتایجی نیز حاصل شد.

 

پنجاه درصد مدارس الیگودرزتخریبی است

رییس آموزش و پرورش الیگودرز با اشاره به اینکه بالای پنجاه درصد از مدارس  شهرستان تخریبی است، عنوان کرد: نکته دیگر اینکه نزدیک به 96 مدرسه را با کانکس را اداره می‌کنیم که در این کانکس‌ها امکان نصب بخاری و یا برق کشی وجود ندارد.

فیروز زلقی افزود: همچنین دویست مدرسه  در دو بخش آموزش و پرورش فاقد سرویس بهداشتی هستند که تاکنون نتوانستیم سرویس‌دهی انجام دهیم، مشکل دیگر اینکه چند پروژه وجود دارد که مشارکتی هستند.

وی بیان کرد: این مدارس بالای هشتاد درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اما برای افتتاح  در مهرماه به دلیل اینکه نوسازی تعهدات خود را به خیرین انجام نداد آماده نشد و در حال حاضر همه  متوقف شده است.

فاجعه در راه است 

رییس آموزش و پرورش شهرستان الیگودرز با بیان اینکه  از سال 98 حدود  ده مدرسه سیستم گرمایشی  از اعتبارات سیل دستکاری کردند و همانطور رها شده است، عنوان کرد: مورد بعدی اینکه منطقه الیگودرز منطقه سردسیر و برف گیر است و ایزوگام و قیر مدت محدودی دوام  می‌آورد.

زلقی خاطرنشان کرد:  اگر امسال برای ایمن سازی سقف این مدارس  تدابیری اندیشیده نشود بدون شک  یک فاجعه به وجود می‌آید و  60 تا 70 مدرسه الیگودرز و 30 تا 40  مدرسه ززو ماهرو آسیب جدی می‌بیند.

وی ادامه داد: هرچه تلاش کردیم نتوانستیم دستگاه‌های ذی‌ربط را قانع کنیم، مجمع خیرین حدود ده میلیارد تومان  کمک کرد، اما نوسازی مدارس استان نتوانست ده میلیارد تامین کند تا انشعابات را وصل کنیم.

نوسازی مدارس کشور و خیرین ورود کنند

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورا ی اسلامی با اشاره به وجود مدارس کپری در الیگودرزگفت: باید چندین کانکس را تهیه کنیم که نیاز است نوسازی کشور و مجمع خیرین ورود کنند، برای انتقال کانکس‌ها نیز مدیریت بحران کشور باید هماهنگی‌های لازم را از طریق هلیکوپترانجام دهد.

محمد خدابخشی افزود: استاندارد نبودن سیستم سرمایشی و گرمایشی مدارس ززو ماهرو الیگودرز نیز از دیگر مشکلاتی است که وجود دارد، موضوع دیگر اینکه مدارس بالای پنجاه درصد پیشرفت فیزیکی به اعتبار نیاز دارند.   

وی بیان کرد: نکته دیگر اینکه برخی مدارس نیازمند آسفالت هستند که با رایزنی با بخش خصوصی باید ورود کرد.

 

استفاده از کانکس از سرناچاری است

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان نیز با بیان اینکه اعتبارات تملک دارایی آموزش و پرورش  کلا در اختیارنوسازی، توسعه و تجهیز مدارس است، گفت: با توجه به زیست بوم جدید قاعدتا برای پشتیبانی آموزش‌های مجازی  نیازمند تجهیزات جدید مانند سرور برای پشتیبانی شبکه‌های مجازی و آموزش‌های مجازی هستیم.

سید عیسی سهرابی خاطرنشان کرد: استفاده از کانکس برای آموزش از سرناچاری است، پیشنهاد من این است که  فضای خاصی برای طراحی با مصالح سبک انجام بگیرد که امکان جا به جایی باشد. 

اعتبارت عمرانی اندک است

مدیرکل نوسازی ، توسعه  و تجهیز مدارس لرستان نیز با اشاره به اینکه به دلیل صعب‌العبور بودن الیگودرز فضاهای آموزشی یکی از دغدغه‌های  به حق است، گفت: به همین دلیل خوابگاه دانش آموزان را در کنار مدرسه دوازده کلاسه در نظر گرفتیم  و سال 99 عملیات اجرایی آن را آغاز کردیم، در حال حاضر پروژه بیش از 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، امیدواریم با تخصیص بیشتر اعتبارعمرانی پروژه را به سر انجام برسانیم.

امیرغفوری نژاد افزود: اما در راستای تعمیرات سیستم گرمایشی  باید بگوییم با وجود اینکه برنامه ریزی برای سال 99، استاندارد سازی سیستم گرمایشی  154 مدرسه بود اما 220 مدرسه را انجام دادیم.

وی افزود: امیدواریم در سال 1400 نیز روند اجرای و بهسازی سیستم گرمایشی مدارسی که لوله کشی شده و زیرساخت‌های لازم  در آنها فراهم است انجام دهیم.

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس لرستان گفت:  اما در مورد آسفالت مدارس امسال از ردیف اعتبارات سال 99 تعداد قابل توجهی از مدارس شهرستان الیگودرزرا آسفالت کردیم.

غفوری نژاد با بیان اینکه انتقال چند کانکس به ززو ماهر و مناطق عشایری را انجام دادیم، گفت: اما متاسفانه اعتبارات عمرانی استان آنچنان کم است که نمی‌توان کار زیادی انجام داد، کل اعتبارات  عمرانی که امسال ابلاغ شده کمتر از پنج میلیارد تومان است.

 

اعتبارات قیر تخصیص داده نشده است

معاون سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی در شهرستان الیگودرز بیشتر از شش متر است، عنوان کرد: این درحالی است که میانگین فضای آموزشی در کشور پنج متر و 22 سانتی متر است بنابراین در بحث سرانه فضای آموزش وضع شهرستان نامطلوب نیست.

فاطمه مهاجرانی اما در خصوص اختصاص آسفالت و ایزوگام به شهرستان الیگودرز توضیح داد: اعتبارات قیر تاکنون تخصیص پیدا نکرده، همانطور که می‌دانید امسال وضع اعتبارات خیلی سخت است بنابراین باید از ظرفیت خیرین استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: همکاران ما در نوسازی استان باید بیشتر فعالیت کنند زیرا قسمتی از کار در خود استان است، ما هم از همه توان خود برای رفع مشکل فضاهای آموزشی و تامین کانکس مورد نیاز استفاده خواهیم کرد.

معاون سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور در پایان صحبت‌های خود بر استفاده از ظرفیت خیران تاکید کرد.

انتهای پیام/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا