برداشت ۱۳۷۱ تن محصول سنجد از باغات آذربایجان شرقی/ رتبه نخست تولید سنجد در کشور
صابر بیگ لک در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات سنجد در استان بیش از ۴۹۴ هکتار است، اظهار داشت: از این میزان باغات سنجد ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶هکتار نیز غیر بارور است.
وی با بیان اینکه باغات سنجد در سطح شهرستان استان اعم از آذرشهر، شبستر ، میانه، تبریز ، مرند پراکنده است و ۹۵ درصد باغات سنجد استان آذربایجان شرقی متعلق به شهرستان های آذرشهر، میانه ، شبستر و مرند است.
معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان افزود: شهرستان آذرشهر با دارا بودن ۱۴۱ هکتار حائز رتبه اول و شهرستان میانه نیز با ۷۰ هکتار دارای رتبه دوم در استان است.
وی با بیان اینکه غالب ارقام باغات سنجد از نوع رقم بومی حاج حسین، قزل، دره وار، عنابی است، ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی استان، محصول تولیدی از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و دارای مزیت صادراتی می باشد.
از سنجد هم بصورت غذائی (تنقل ) و هم به صورت دارویی استفاده می کنند و از میوه و گل سنجد برای معالجه انواع بیماریها استفاده می شود .
معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه رتبه نخست تولید سنجد در کشور به استان آذربایجان شرقی تعلق دارد افزود: میزان تولید سالانه این محصول در استان آذربایجان شرقی بیش از ۱۳۷۱ تن می باشد که عملکرد متوسط آن ۳ تن در هکتار می باشد و در باغات شاخص تا ۵ تن نیز برداشت می شود.
وی افزود: محصول تولیدی عمدتاً به بازارهای داخلی و به کشورهای آسیای میانه و عربی نیز صادر می شود.
انتهای پیام/60012