اردبیل

برداشت یاقوت‌های بهشتی از باغات نمهیل خلخال/ شکرانه برداشت خوشه‌های سرخ انار

خبرگزاری فارس ـ اردبیل| سید مصطفی مرادخانی: در جنوب استان اردبیل، در دامنه کوه‌های آق‌داغ در کنار رودخانه زیبا و خروشان قزل اوزن این روزها برداشت یاغوت‌های سرخ و بهشتی انار انجام می‌شود.

سفر را برای تهیه این گزارش از یاقوت‌های سرخ انار خلخال از جایی آغاز کردیم که با وجود برف در دامنه‌های عجم، تن پوش پاییزی در جاده خلخال به هشجین تا روستای نمهیل را فرا گرفته و برگ‌های زیبای پائیزی با هزار رنگ، خزانی زیبا را به نمایش گذاشته است.

 

اما پس از سپری کردن مسیر ۶۵ کیلومتری تا روستای نمهیل و گذر از تنگه کوهستانی روستای نمهیل، در کنار رودخانه قزل اوزن جلوه بهار در پائیز را نظاره کردیم. سرسبزی خیره‌کننده که انگار باد خزان را تجربه نکرده است.

آری شهرستان خلخال ۴ فصل طبیعت را به نمایش گذاشته؛ در منطقه‌ای برف و سرما و چند کیلومتر آن‌طرف‌تر، سرسبزی و هوای بهاری عظمت پروردگار متعال را نشان می‌دهد.

 

روستای نمهیل شهرستان خلخال، روستای نیمه گرمسیری که از نوبرانه‌ترین میوه‌های بهاری گرفته تا میوه‌های پاییزی، همه را یک‌جا در خود جای داده؛ اکنون فصل برداشت محصول انار است، میوه خوش طعم و بهشتی که امیدی برای کار وتلاش و زندگی در این روستا به وجود آورده است.

در این فصل از از هر کوچه باغ روستا گذر کنی، ساقه‌های آویزان میوه انار با سرخی چشم نواز، زیور و زینت باغ‌هاست.

 

اهالی روستای نمهیل هر چند تابستانی کم بارش داشتند ولی به برکت سپید دانه‌های برفی قله آق‌داغ  و رودخانه‌های خروشان اطراف، بعد از ماه‌ها انتظار، برداشت میوه انار را شروع کرده‌اند.

برداشت میوه انار به صورت خانوادگی از سوی اهالی روستای نمهیل، سجهرود، برندق، چنارلق و جعفر آباد با اولین روزهای خزان پاییز کار کشاورزان نمهیلی در باغات مصفای روستای بهشتی نمهیل آغاز می‌شود.

 

حتی باغداران برای حفاظت از میوه‌ها به‌خاطر حمله حیوانات وحشی همچون گزار، شب‌ها نیز در باغات نگهبانی می‌دهند تا فصل برداشت تمام شود.

سراغ باغداران نمهیلی و اهالی مهمان نواز این روستا رفتیم؛ در ورودی روستا، آقای اکبری یکی از باغداران بزرگ روستای نمهیل که چندین هکتار باغ انار دارد از مشکلات کم آبی سخن گفت و شکرگذار رحمت و برکت پروردگار متعال بود.

اکبری گفت: کار ما نسل در نسل باغداری و تولید انار بوده و با این باغ‌ها و درختان سال‌هاست انس داریم.

اکبری در توصیف روستای نمهیل شهرستان خلخال می‌گوید: از اولین روزهای بهاری تا آخرین روزهای پاییزی در این روستا از میوه‌های سردرختی گرفته تا برداشت بادام زمینی و گردو فعالیت باغداران ادامه دارد و هر جا نوبرانه‌ای در بازار باشد، روستای نمهیل سهمی از نوبرانه‌ها در بازار میوه‌ها در سطح استان دارد.

 

قبایی، عضو شورای اسلامی روستای نمهیل ضمن شکرگذاری به درگاه حضرت حق از این برکت و نعمت‌های الهی گفت: الحمدالله امسال محصول خوبی با وجود کم آبی توسط اهالی برداشت شد. فصل پاییز شروع تازه‌ای برای فعالیت گسترده باغداران است و با حمایت‌های جهاد کشاورزی شهرستان خلخال توسعه باغات با آبیاری تحت فشار برای باغات و پرهیز از آبیاری غرق آبی شاهد کاهش مصرف آب و افزایش محصولات است.

در داخل باغات، سنگینی شاخه‌های انار، این برکت بهشتی، زیبایی خاصی به باغات داده بود و گذر از میان درختان پربار انار دقتی خاص را می‌طبید تا شاخه‌ها از پرباری و پرمحصولی نشکند.

 

انار نمهیل به گفته اهالی روستا، در سه نوع شاه بار، انار  تخم طارم و انار قرمز تولید می‌شود که هر کدام بسته به نوع مصرفش با طبقه بندی در بازار خریداران خودش را دارد.

اما برداشت میوه‌های انار درشت با وزن‌های ۶۰۰ تا ۸۰۰ تعجب برانگیز بود. زنان روستای نمهیلی این روزها بیکار نیستند و علاوه بر کمک به برداشت محصول انار، اقدام به پخت ترشی انار، لواشک و رب انار می‌کنند.
اما سوالی که ذهن را درگیر می‌کند، شیرینی و خوش طعمی انار نمهیل در مقایسه با انار سایر مناطق است؛ پاسخش را می‌توان از صدای خروشان آب رودخانه قزل اوزن و آبیاری با آب چشمه‌های آب شیرین این رودخانه گرفت.

 

 

۳۰۰تن انار از باغات شهرستان خلخال برداشت می شود

محمد شادخاطر، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خلخال در بازدید از عملیات برداشت محصول انار در روستای نمهیل اظهار کرد: امسال بیش از۳۰۰ تن انار از باغات روستای نمهیل برداشت می‌شود.

وی افزود: روستاهای چنارلق، جعفر آباد، برندق، کمر و روستای نمهیل در هر هکتار بیش از 12 تن انار برداشت می‌کنند و بازار پسندی این انار نسبت به سایر انواع در مناطق مختلف کشور بیشتر بوده و در مناطق مختلف کشور انار خلخال اسم و رسمی ویژه پیدا کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خلخال بیان کرد: می‌توان با مدیریت و بهره‌گیری از کیفیت و ماندگاری این انار، در مقوله فراورده تبدیلی نیز قدم‌های خوبی برداشت که به غیر از تازه خوری انار، پخت رب انار که ارزش افزوده میوه انار را چندین برابر افزایش می‌دهد، شغل بیشتر بانوان روستای نمهیلی است.

 

شادخاطر گفت: توصیه می‌شود؛ باغداران با توجه به روند کم آبی و حفظ احتیاط برای آبیاری باغات در فصل‌های خشک و کم باران حتما با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی و استفاده از الگوهای نوین آبیاری و کم فشار، بیشترین بهره را از باغات ببرند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، از طلوع آفتاب تا غروب دل انگیز پاییز شاهد تلاش اهالی روستای نمهیل و حمل انار از باغات به مقصد میدان اصلی روستا و عرضه به بازار بودیم.

انتهای پیام/۳۴۶۳/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا