فعالیت بیش از ۱۵۰۰ تولیدکننده کشوری در صنعت لوازم خانگی/خودکفایی در لوازم خانگی مستلزم بومی سازی خطوط تولید است
غلامعلی راستی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز، با اشاره به ممنوعیت واردات لوازم خانگی شرکتهای کرهای به کشور اظهار کرد: سیاست حمایت از تولید داخل در برابر واردات تنها راه نجات اقتصاد کشور است و ممنوعیت واردات برخی کالاها از جمله لوازم خانگی نه امروز، بلکه بر اساس مصوبه اولیه شورای هماهنگی سران سه قوه در سال ۱۳۹۷ ابلاغ شده و تا پایان سال ۱۴۰۰ ممنوعیت تداوم دارد.
ایجاد سامانه «توانیران» برای حمایت از تولید ملی
وی با بیان اینکه آن چیزی که باید در حال حاضر تعیین تکلیف شود، حمایت از این صنعت در حوزه قانونی است، افزود: وزارت صمت برای حمایت از تولید ملی اقدام به ایجاد سامانهای با عنوان «توانیران» کرده است.
راستی ادامه داد: این سامانه براساس جزء (۱) بند الف ماده (۴) قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، مصوب اردیبهشت سال ۱۳۹۸ جهت معرفی توانمندیهای داخلی (کالا و خدمات) راهاندازی شده و به دنبال ایجاد فرصت برای داخلی سازی نیازهای وارداتی کشور است.
رئیس سازمان صمت آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: در حوزه لوازم خانگی، خوداتکایی و خودکفایی در تولید محصولات نهایی بومی مستلزم بومی سازی خطوط تولید است که این سامانه یکی از بهترین مسیرهای دسترسی متقاضیان و تامین کنندگان با یکدیگر است.
این مسوول یادآور شد: در مقطع کنونی اگر تولیدکنندگان لوازم خانگی با اقتدار بر قاعده تامین نیاز داخل استوار هستند، بخش اعظم این داخلی سازی مربوط به وجود سامانهای مانند توانیران است و این مهم یکی از افتخارات وزارت صمت محسوب میشود که صد البته نیازمند بروزرسانیهای متعدد است.
فعالیت بیش از ۱۵۰۰ تولیدکننده کشوری در صنعت لوازم خانگی
وی تصریح کرد: ممکن است عدهای ممنوعیت واردات لوازم خانگی را انحصار بازار و کاهش کیفیت تولیدات تلقی کنند که باید توضیح داد؛ صنعت لوازم خانگی یک صنعت خصوصی است و نه دولتی و طبق آمار بیش از یک هزار و ۵۰۰ تولید کننده کشوری در این صنعت فعال هستند.
رئیس سازمان صمت آذربایجانشرقی اعلام کرد: تعدد تولید کنندهها در حوزه لوازم خانگی ضمن رفع دغدغه انحصار، با وجود رقابت در این حوزه میتوانند نوید بخش تولیدات با کیفیت باشند.
انتهای پیام/60026