کوره ۱۰۰۰ درجه سانتیگرادی با انرژی مفت/ انقلاب انرژی در صنعت

کوره ۱۰۰۰ درجه سانتیگرادی با انرژی مفت/ انقلاب انرژی در صنعت
تینا مزدکی_ برای تولید موادی مانند شیشه، سیمان و سرامیک، مواد خام اولیه باید تا دمای بالای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد حرارت ببینند. در حال حاضر، استفاده از انرژی خورشیدی برای رسیدن به این دماهای سوزان پرهزینه و ناکارآمد است، ازاینرو برای تأمین انرژی کورههایی که این مواد در آن ساخته میشوند، معمولا از انرژی مبتنی بر کربن مانند نفت یا زغالسنگ استفاده میشود. علاوه بر این محققان این پژوهش میگویند که این صنایع مسئول حدود ۲۵ درصد از مصرف جهانی انرژی هستند.
امیلیانو کاساتی، نویسنده مقاله و دانشمند مهندسی مکانیک و فرآیند در ETH زوریخ سوئیس گفت: «برای مقابله با تغییرات آبوهوایی، ما بهطورکلی باید انرژی را کربنزدایی کنیم. مردم تمایل دارند که فقط به برق بهعنوان انرژی فکر کنند، اما درواقع، حدود نیمی از انرژی به شکل انرژی حرارتی استفاده میشود.»
دانشمندان قبلاً صفحههای خورشیدی یا سیستمهایی گرمایشی را که تابش خورشید را از طریق آینههای ردیاب خورشید به گرما تبدیل میکنند، کشف کردهاند، اما این فناوری برای شکستن رکورد ۱۰۰۰ درجه سلسیوس (سانتیگراد) تلاش میکند. در مطالعه جدید، کاساتی و تیمش از خاصیتی به نام اثر تله حرارتی استفاده کردند. در این پروژه اساساً مواد نیمه شفاف بهشدت نور خورشید را جذب میکنند و آن را دوباره بهصورت گرما ساطع میکنند.
در «انقلاب انرژی در صنعت : کوره ۱۰۰۰ درجه سانتیگرادی با انرژی مفت» درباره این پروژه بیشتر بخوانید.
۲۲۷۲۳۲۳