اجتماعی

وضعیت بحرانی فرونشست زمین در این ۴ استان

وضعیت بحرانی فرونشست زمین در این ۴ استان

سید محمد آقامیری نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها گفت: فرونشست زمین یکی از پدیده‌های مخاطره آمیز زیست محیطی است که بیشتر استان‌های کشور و به‌ ویژه کلانشهرها درگیر آن شده‌اند.

به گفته این عضو شورای عالی استانها تشدید پدیده خشکسالی و مدیریت نادرست آب که حاصل برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی است سبب مخاطرات زیست محیطی زیادی شده است که در این میان می‌توان به فرونشست زمین اشاره کرد.

آقامیری گفت: مخاطره فرونشست زمین به صورت خزنده از حدود پنج دهه قبل در حال شدت گرفتن است و همه دشت‌ها و مناطق ایران را تحت تاثیر قرار داده است.

آقامیری گفت: در سال­های اخیر با تداوم و افزایش برداشت بی­رویه از منابع آب زیرزمینی در مناطق مختلف کشور از جمله تهران، اصفهان، خراسان، سمنان، همدان، نیشابور، کاشان، کرمان، البرز، یزد، گرگان و فارس نشست­هایی رخ داده که مرتبط با افت سطح سفره آب زیرزمینی است.

به گفته آقامیری هم اکنون در بیش از ۶۰۰ دشت در گسترد کشور فرونشست زمین در حال رخ دادن بوده و در استان­هایی از جمله خراسان رضوی، اصفهان، تهران و کرمان به یک حالت فوق بحرانی رسیده‌ایم.

به گفته نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها در دشت تهران میانگین افت سطح سفره‌های زیرزمینی حدود ۱ متر در سال است که این رقم در مناطقی مانند ورامین به ۳ تا ۴ متر هم می‌رسد.

آقامیری گفت: گسترش فرونشست می‌تواند بر وضعیت اجتماعی، اقتصادی و همچنین کشاورزی و امنیت غذایی کشور تاثیر مستقیم و منفی داشته باشد؛ بنابراین ضرروت بررسی این مخاطره و پیامدهای ژئومورفولیژیکی آن دارای اهمیت است.

پدیده فرونشست عبارت است از فروریزش با نشست سطح زمین که به عللی متفاوت و در مقیاس بزرگ روی داده و به طور معمول همراه با حرکات عمودی رو به پایین زمین است.

اولین دشتی که در ایران در آن نشست زمین در اثر افت سطح آب زیرزمینی گزارش شده است دشت زنجان در سال ۱۳۴۶ بوده که به ازای هر ۱۰ متر افت سطح آب زیرزمینی حدود ۴۱ سانتیمتر نشست سطح زمین گزارش شده است.

بیشتر بخوانید:

نماینده مجلس گفت: دریاچه ارومیه نفس‌های آخرش را می‌کشد

۴۷۴۷

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا