هشدار؛ مشاهده این پشه کشنده در نزدیکی مرز ایران
هشدار؛ مشاهده این پشه کشنده در نزدیکی مرز ایران
موسیالرضا شبیهی اظهار کرد: پشه آئدس بومی منطقه آمریکا بوده و در هند و آسیای شرقی مشاهده شد سپس به پاکستان نیز منتقل شده و در حال حاضر در ۱۰۰ کیلومتری مرز ایران مشاهده شده است.
وی افزود: پشه آئدس بومی منطقه ما نیست اما اگر منتقل شود تبدیل به پشه بومی می شود و مابقی پشهها را از بین می برد و قابلیت انتقال بیماری را خواهد داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه این پشه ناقل ویروس کشنده به انسان است، یادآور شد: برای پیشگیری از ورود این پشه مهم این است که ما محیط زیست و محل زندگی خود را سالم نگه داریم.
شبیهی با بیان اینکه اگر پشه آئدس بومی کشور شود خطرناک است، بیان کرد: این پشه پس از مکیدن خون انسان دنبال آب راکد میگردد تا تخم گذاری کند، عموما زبالههای رها شده در طبیعت سبب ماندگاری این پشه و تکثیر آن میشود.
گفتنی است براساس نظر کارشناسان بهترین راه مبارزه با این پشه در شرایط فعلی بهسازی محیط است. ممکن است برخی خانوادهها به دلیل کمبود آب، در گالنها و یا ظروف آب نگهداری کنند که این پشه قابلیت رشد در این محلها را دارد. همچنین قابلیت رشد در ظرف زیرگلدان، زبالههای پراکنده وغیره را نیز دارد. اگر آلودگی محیطی وجود داشته باشد و مدیریت پسماند صورت نگیرد، نمیتوانیم رشد این پشه را کنترل کنیم.
یکی از خصوصیات پشه آئدس ایجاد اپیدمیهای انفجاری است؛ یعنی اگر پشه آلوده در جامعه وجود داشته باشد میتواند جمعیت زیادی را در مدت کوتاهی آلوده کند.
۲۳۳۲۳۳