سیاسی

نماینده سابق مجلس: مردم به اندیشه «تغییر» رأی دادند/ در دوره روحانی برخی از وزرا و استاندارهای غیر همفکر با او، حاضر به دفاع از خدمات بزرگ دولت نبودند

نماینده سابق مجلس: مردم به اندیشه «تغییر» رأی دادند/ در دوره روحانی برخی از وزرا و استاندارهای غیر همفکر با او، حاضر به دفاع از خدمات بزرگ دولت نبودند

به گزارش خبرگزاری recive، جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده سابق مجلس در خصوص پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری گفت: پیروزی دکتر پزشکیان حلول چند جریان بود؛ اولین نکته این است که در فضای سیاسی کشور یک نوع یکسان سازی رخ داده بود و همه قوا با هم همدست شده بودند و این اتفاق در فضای عمومی و سیاسی کشور بازتاب مثبتی نداشت و مجلس را از جایگاهی که باید داشته باشد، یعنی از نظر نظارت و…،خارج کرده بود و از طرف دیگر توازن بین دیدگاه‌ها و نیروهای مختلف به عنوان امری ضروری احساس می‌شد و بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر روی این نکته تاکید داشتند.
وی در گفتگو با جماران، افزود: از جهت دیگر تایید یک فرد اصلاح طلبی که هیچ پیشینه منفی نزد اصولگرایان نیز نداشته است و اصولگرایان قدرت تخریب وی را نداشتند، مهم بود. از جهت دیگر، پزشکیان اصلاح طلبی بود که توانست بخش مهمی از نیرو های شاخص و دلخور اصلاح طلب را پای صندوق بیاورد. نیروهای اعتدالی میانه‌رو و نیروهای مذهبی اصولگرایان نیز با وی همراه شدند و نهایتا پزشکیان به پیروزی رسید.

جهان آبادی اضافه کرد: یک ضرورت دیگر هم که باعث شد جامعه به اندیشه اصلاح طلبی و اعتدال گرایی رجعت کند، موضوع ضرورت مذاکرات است. نخبگان، فعالان اقتصادی و تمام جامعه احساس می‌کنند که شرایط کشور باید تغییر کند که بخشی از این تغییرات باید مربوط به تنش زدایی در سیاست خارجی باشد و مذاکرات باید انجام شود. تنها فردی که از میان کاندیداها این موضوع را به صراحت مطرح می‌کرد آقای پزشکیان بود .
نماینده ادوار با اشاره به نقش زنان و جوانان در پیروزی دکتر پزشکیان، گفت: یکی از عوامل مهمی که باعث پیروزی آقای پزشکیان شد نقش زنان و جوانان بود. در چند سال اخیر به دلیل برخی قوانین مانند طرح صیانت و لایحه عفاف و حجاب که در مجلس یازدهم تصویب شد و طیف اصولگرایان خیلی بر روی این قوانین مانور می‌دادند و این موضوع در سطح جامعه بازتاب منفی داشت، طیف جوانان و زنان، مخصوصا دهه هشتادی‌ها، نگرانی‌هایی در خصوص فضای فرهنگی و عمومی جامعه‌ پیدا کردند. تنها فردی که از میان کاندیداها به این مسائل پرداخت و مشکلات این افراد را بیان کرد و زبان این افراد بود آقای پزشکیان بود. آقای پزشکیان از طرف گروه اهل سنت‌ها رای قابل توجهی داشت. او تنها فردی بود که مشکلات اهل سنت را نام برد و به واکاوی آنها پرداخت و قول داد که به این عرصه‌ها ورود پیدا کند.
جهان آبادی به گفتمان دکتر پزشکیان پرداخت و اضافه کرد: مجموعه این عوامل، یعنی نگرانی‌های اقتصادی، نگرانی ها در حوزه سیاست خارجی، نگرانی‌ها در حوزه زنان و جوانان و مسائل فرهنگی، نگرانی‌ها در حوزه اقلیت‌ها؛ و در یک کلام نیاز جامعه به تغییر و اینکه گفتمان آقای پزشکیان تنها گفتمان تغییر بود، باعث پیروزی آقای پزشکیان در این انتخابات شد.
وی در خصوص چالش برچسب دولت سوم روحانی بودن برای مسعود پزشکیان اینگونه اظهار نظر کرد: از زمان تبلیغات موج تخریبی علیه آقای پزشکیان شروع شد و گفتند که دولت آقای پزشکیان دولت سوم روحانی است. نکته اول در این خصوص اینکه دولت اول و دوم روحانی دولت‌های ضعیفی نبودند و در عرصه سیاست عمرانی، سیاست خارجی و تنش زدایی در سیاست خارجی و ه طور کلی با محصولی به نام «برجام» دولت موفقی بود. ما در کشور دچار یک مشکلی هستیم و آن هم این است ‌که یک طیف‌هایی یک مسأله را آن چنان تبدیل به یک بحران می‌کنند و دائم تکرار می‌کنند تا جایی که آن دروغ را خودشان باور می‌کنند یکی از این دروغ‌ها این بود که دولت روحانی دولت ضعیفی بوده و بد عمل کرده است.
وی تصریح کرد: بنده به عنوان کسی که نماینده مجلس بودم و با دولت روحانی در عرصه‌های مختلف تعامل داشتم، می گویم که دولت اول و دوم آقای روحانی به هیچ وجه دولت های ضعیفی نبودند که اگر دولت سومی هم منتسب به روحانی شود به عنوان یک عامل منفی تلقی شود! دولت روحانی در بحث برجام و مقابله با آمریکا عملکرد مناسبی داشت؛ تا جایی که آمریکایی ها خودشان پذیرفتند که منافعشان در برجام تأمین نشده و از آن خارج شدند و این نشان دهنده موفقیت دولت آقای روحانی بود.
رحیمی جهان آبادی یادآور شد: گرایش سیاسی آقای پزشکیان «اصلاح طلب میانه» است و طبیعی است که بخشی از نیروهای اصلاح طلب و بخشی از نیروهای دولت آقای روحانی در دولت ایشان سمت داشته باشند. به هر حال ایشان نمی توانند یک جناح و طیف جدید تأسیس کنند و نیرو های جدیدی را خلق کنند؛ اما دولت پزشکیان نه دولت سوم روحانی است، نه دولت خاتمی؛ بلکه دولت پزشکیان است و دولت پزشکیان به دلیل شاخص های فرهنگی، دیدگاه های رفتاری و سیاسی آقای پزشکیان یک دولت کاملا متفاوت خواهد بود.
نماینده ادوار اصلاح طلب تاکید کرد: الگوی دولت پزشکیان می‌تواند منحصر به فرد باشد. جناح مقابل این موج تخریبی را در طول فعالیت آقای پزشکیان به راه انداختند و ادامه می‌دهند. یک نگرانی دیگر نیز رفتار مجلس با آقای پزشکیان است که ممکن است به وزرای شاخص و قدرتمند آقای پزشکیان رای ندهند و باعث شوند افراد درجه دو و سه انتخاب شوند و یک کابینه ضعیف تشکیل شود. آقای پزشکیان باید به این نکته توجه کند که از نیروهای قدیمی اصلاح طلب باید در اتاق فکر و جایگاههایی که حالت برنامه ریزی دارد استفاده کند و به صورت میدانی از آنها استفاده نکند، بلکه از نیروهای جوان و پر انرژی در عرصه های میدانی استفاده کند.
وی ادامه داد: این موضوع باعث می‌شود ذهنیت منفی در جامعه ایجاد نشود، ایده‌ها و طرح‌های جدید پدید آید و یک خون تازه‌ای در ساختار مدیریتی کشور جاری شود و بتوانند مشکلات کشور را حل کنند. نیروهای متخصص زیادی داریم که با تفکر اصلاح طلبی و اعتدالی می‌توانند به دولت آقای پزشکیان کمک کنند و حتی نیروهای اصولگرای میانه رویی که از آقای پزشکیان حمایت کردند هم می‌توانند در بدنه دولت حضور داشته باشند و به طور کلی آقای پزشکیان باید یک نوع ظرفیت ملی را پای کار بیاوردند، نه ظرفیت جناحی؛ اما با توجه به دیدگاه آقای پزشکیان قطعا عمده نیرو ها اصلاح طلبان و اعتدالگرایان خواهند بود.
وی در صحبت پایانی خود گفت: این نکته که ما بگوییم مردم به اندیشه تغییر رأی دادند، اما بعدا آقای پزشکیان از اندیشه رقیبی که اکثریت مردم به آن رأی ندادند وزیر انتخاب کند، اشتباه است. ایرادی ندارد اگر نیروی توانمندی در طیف رقیب باشد از آن استفاده شود، اما باید اندیشه ای حاکم شود که مردم به آن رأی دادند، مردم به مجموعه ای از دیدگاه ها رأی دادند که آن دیدگاه ها باید حاکم شود و نباید بر خلاف نظر مردم از جناحی که مردم آنها را کنار گذاشته اند در مصدر کار استفاده شود .
وی افزود: یک اشتباه آقای روحانی این بود که برخی از وزرا و استاندار های ایشان از لحاظ فکری با ایشان هماهنگ و نزدیک نبودند و حتی حاضر نبودند از خدمات بزرگ دولت آقای روحانی دفاع کنند. به صورت کلی این نکته که پست های کلیدی در اختیار طیف رقیب قرار گیرد، یک اشتباه است. مردم اندیشه اصلاح طلبی و اعتدال گرایی را انتخاب کرده اند و عمده نیرو ها مخصوصا نیرو های شاخص باید از همین طیف باشند، اما در سطوح میانی میتوان از نیروهای دیگری که همفکر دولت هستند نیز استفاده کرد. ولی به احترام مردم باید آن تفکری که مردم به آن رأی داده اند سیاست کشور را در دست بگیرد و همان تفکر را نیز دنبال کند، نه اینکه مجددا برگردند به تفکر اصولگرایی که مردم آن را تفکر مناسبی برای اداره کشور نمی دانند.
۲۷۲۱۸

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا