شکست سکوت مراد
شکست سکوت مراد
امیررضا احمدی؛ سال پرترافیک کشتی در ۱۴۰۱، با ایستگاه قهرمانی آسیا شروع شد؛ مسابقاتی که به میزبانی اولان باتور مغولستان برگزار شد و تیم ایران در فرنگی نایب قهرمان شد و در آزاد بر سکوی قهرمانی ایستاد تا حالا خیلی ها منتظر بازی های آسیایی و مسابقات جهانی باشند. تیم ایران در قهرمانی آسیا متشکل از نفراتی بود که در قهرمانی کشور اول شدند و مقرر شد بر اساس چرخه انتخابی به قهرمانی آسیا اعزام شوند. حالا با بسته شدن پرونده این رقابت ها، کشتی ایران در مسیر آمادگی برای مسابقات جهانی و بازی های آسیایی قرار می گیرد و کادر فنی کار سختی برای حضور در این دو رقابت دارد. به همین بهانه، مراد محمدی، قهرمان جهان و دارنده برنز المپیک ۲۰۰۸، در گفت و گو با recive به بررسی مسابقات کشتی قهرمانی آسیا و شرایط پیش رو پرداخت.
به طور کلی سطح مسابقات را چطور دیدید؟
سطح مسابقات نسبتا خوب بود و کشتی گیران ما هم نتایج خوبی کسب کردند. در بعضی اوزان نفرات با تجربه ای به مسابقات اعزام شده بودند و در بعضی اوزان هم افرادی بودند که تجربه کمتری داشتند، در کل نتایج خوب بود هرچند ضعف هایی هم دیده شد. با این وجود نمی توان گفت سطح مسابقات خیلی بالا یا پایین بود. در بعضی اوزان افراد عنوان دار شرکت کرده بودند و سطح خوبی داشت.
یکی از ضعف هایی که در کشتی های نفراتی مانند یگانه جعفری یا علی سوادکوهی دیده شد، مشکل بدنی بود که در کشتی ها کم آوردند و از این نظر دچار مشکل می شدند.
دقیقا؛ در کشتی رضا مومنی، علی سوادکوهی و مهدی یگانه ضعف بدنی و تنفسی کاملا مشهود بود به طوری که علی سوادکوهی در فینال کاملا از نظر بدنی کم آورد اما خداراشکر هر طور که بود تو.انست کشتی را کنترل کند و قهرمان شود. اما این مشکلات اگر رفع نشود در آینده دردسرساز می شود. یک زمان کشتی گیری اشتباه می کند و امتیاز از دست می دهد که می گوییم ضعف فنی است و خود کشتی گیر مقصر است اما وقتی کشتی گیری از نظر بدنی و تنفسی کم می آورد، باید ریشه آن را در تمرینات جست و جو کرد.
با این اوصاف اما خیلی ها معتقدند گلچین شدن نفرات از طریق چرخه انتخابی تیم های ملی و اعزام نفرات اول قهرمانی کشور به آسیا موضوعی است که می تواند کشتی را به آینده امیدوار کند.
نفس عمل واقعا خوب است؛ اینکه قهرمانان کشور را مستقیم به آسیا اعزام کنیم، باعث می شود این نفرات میدان ببینند و پخته شوند اما اینکه بعضی می گویند این تیم چندم ماست را قبول ندارم. درست است که نفراتی مانند حسن یزدانی یا کامران قاسمپور در این تیم نبوده اند اما نفراتی مانند رحمان عموزاد، یونس امامی، یدالله محبی و… همگی حزو نفرات برتر وزن خود هستند. الان در ۶۵ کیلوگرم رحمان عموزاد نفر اول ماست و رقیبی ندارد. در ۷۴ یونس امامی مدال جهانی دارد، در ۷۹ علی سوادکوهی سال قبل هم در آسیا مدال گرفته، در ۹۷ محمدیان نفر المپیکی ماست یا یدالله محبی در ۱۲۵ جزو نفرات برتر وزن خود است. این ها جزو نفرات برتر کشور هستند و نمی توان گفت تیم چندم خود را اعزام کردیم.
یکی از موضوعاتی که در این مدت هم درباره کادر فنی شنیده می شود، بحث انتخاب مربیان تیم ملی است؛ به نظرتان جایگاه مربیان سازنده در این بخش باید چطور باشد و آیا باید به مسابقات اعزام شوند یا نه؟
در این مورد به نظرم سکوت کنیم بهتر است. اما یک نکته درباره مربیان سازنده بگویم که این مربیان حقشان است در اردوها و مسابقات حاضر شوند. نمی گوییم که مربیان سازنده بروند و در فواصل جند ماهه و طولانی در اردو باشند، چون مربی سازنده باید در باشگاهش باشد و سازندگی کند، اما حق آن هاست که هر چند وقت یکبار به اردو بروند و در کنار شاگرد خود باشند، یا در نزدیکی مسابقات به اردو بیایند و به مسابقات اعزام شوند تا هم در کنار شاگرد خود باشند، و هم به یک تورنمنت اعزام شوند و بعد هم به باشگاه برگردند و به سازندگی مشغول باشند.
مسابقات قهرمانی آسیا شروع یک سال پر ترافیک برای کشتی بود که تا چند ماه دیگر باید در فاصله ای کوتاه، به مسابقات جهانی و بازی های آسیایی برود، به نظرتان تیم ایران پتانسیل این را دارد که در این دو تورنمنت، دو ترکیب جدا بدهد؟
قطعا پتانسیل این موضوع وجود دارد. الان در سبک وزن ما رضا مومنی، احمد جوان و علیرضا سرلک را داریم که می توان یکی از آن ها را به جهانی و دیگری را به بازی آسیایی اعزام کرد. در ۶۵ کیلو رحمان عموزاد پتانسیل بالایی دارد و یا در ۷۹ کیلوگرم و ۹۷ هم همینطور.در وزنی مانند ۸۶ هم حسن یزدانی را داریم و کامران قاسمپور و علیرضا کریمی هم می توانند در این وزن به روی تشک بروند. در ۹۲ کیلو هم امیرحسین فیروزپور در جوانان و امید مدال جهانی گرفته و در آسیا هم طلا گرفت. در ۱۲۵ کیلوگرم هم همینطور. یعنی واقعا کشتی ما پتانسیل اعزام دو ترکیب به مسابقات را دارد که باید دید تصمیم چه می شود اما پیش بینی من این است که نفرات برتر به مسابقات جهانی بروند، و در کنار آن در بعضی اوزان که ترافیک کمتری هست همان نفرات به بازی های آسیایی هم اعزام شوند. امیدواریم بهترین اتفاق در هر دو رقابت رقم بخورد. هر چند به نظرم شرایط سخت است.
با اینکه تیم ایران در مسابقات جهانی سال گذشته نتایج خوبی کسب کرد، اما خیلی ها معتقدند که امسال محک اصلی کادر فنی در مسابقات جهانی خواهد بود و باید دید عیار تیم ملی چطور مشخص می شود؟
بله امسال محک اصلی کادر فنی خواهد بود. سال گذشته و در مسابقات جهانی به دلیل نزدیکی با المپیک، بعضی تیم ها با نفرات اصلی خود نیامده بودند و به آن ها استراحت دادند که نمی توان سطح اصلی مسابقات را سنجید. امسال اما شرایط فرق دارد و تیم ها با ترکیب قوی تر راهی مسابقات می شوند که باید دید چه نتایجی رقم می خورد اما تیم ایران نفراتی دارد که می توانند در دنیا بدرخشند.
بیشتر بخوانید:
درخشش طارمی برای هموطنش گران تمام شد!
استراماچونی روی مغز متفکر فرهاد مجیدی دست گذاشت
یک ورزشکار دیگر مهاجرت کرد!
۲۵۷ ۲۵۱