سخنگوی ستاد نهی از منکر: ضعف قانون، «دوقطبی» ایجاد کرده / بیحجابی و بدحجابی دقیقا مثل «پاندمی کرونا»ست
سخنگوی ستاد نهی از منکر: ضعف قانون، «دوقطبی» ایجاد کرده / بیحجابی و بدحجابی دقیقا مثل «پاندمی کرونا»ست
علی خانمحمدی سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره آخرین وضعیت تصمیمات مربوط به حجاب در این ستاد گفت:یک تعدادی محدودی از زنان به دلیل فضاسازی رسانهها و تمرکز دشمن بر مسئله عفاف و حجاب باعث شده که کشف حجاب و نیمه برهنگی را در پیش بگیرند.
مهمترین بخشهای این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
فقط تعداد محدودی از مردم ایران کشف حجاب کرده و به نوعی هنجارشکنی میکنند. یعنی عموم مردم ایران پایبند به حجاب اسلامی هستند. تعطیلات نوروزی مثال خوبی برای اثبات اظهارات بنده است که نشان داد عموم مردم بحث رعایت حجاب برایشان بسیار مهم و ضروری است. حالا یک بخش کوچکی از مردم هنجارشکنی میکنند که قانون برای این افراد مجازاتهایی در نظر گرفته است.
هر کسی در مقابل قانون بایستد بدون شک مجازاتهایی علیه او اجرا خواهد شد. ما باید حوزه فرهنگسازی را جدی بگیریم و دستگاههای فرهنگی باید وظایف خود را درست انجام دهند. الان مثلا شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بسیار جدیتر به وظایف خود عمل کند. بحث دیگر کمکاری مجلس است. چرا مجلس در حوزه حجاب روی کار نمیآید؟
در طول تاریخ خیلی از قوانینی که در کشور مصوب شده به وسیله مجلس بوده است. مجلس باید هر چه سریعتر به میدان بیاید و به حوزه عفاف و حجاب ورود کرده و قوانین و مجازاتها را تبیین کند. قوانینی که در حوزه حجاب و عفاف به تصویب میرسد حتما باید ضمانت اجرایی داشته باشد وگرنه به هیچ دردی نمیخورد.
الان خیلی از خانوادههای شهدا مطالبه تصویب قوانین سفت و سخت در خصوص حجاب و عفاف را دارند که باید با افرادی که کشف حجاب میکنند، برخورد کنید. نباید اجازه دهیم هر کسی هر هنجارشکنی که دوست داشت انجام دهد و با همین هنجارشکنی فضای جامعه را به هم بریزد. امروز دو قطبی را کسانی دارند ایجاد میکنند که قوانین را زیر پا میگذارند. مجلس انقلابی باید جدیتر و محکمتر به حوزه حجاب و عفاف ورود کند. با توجه به اصل هشتم قانون اساسی مردم هم میتوانند هر کدام یک آمر به معروف باشند و با تذکر لسانی هنجارشکنان را متوجه بیقانونیشان کنند.
ما وظیفه داریم که تمام و کمال از آمرین به معروف حمایت کنیم البته امر به معروف شرایط دارد و باید در چارچوب شرع و قانون باشد. قانون فعلیای که در خصوص عفاف و حجاب موجود است نه بازدارنده است نه میتواند مشکلی را حل کند.
وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیانیه دادن نیست، شورای انقلاب فرهنگی باید دستگاهها را ملزم به رعایت حجاب کند و اگر رعایتی صورت نگرفت آنها را بازخواست کند. صداوسیمای ما در حوزه عفاف و حجاب چه کار مثبتی را انجام داده است؟! امروز اگر جوانان ما آسیبهای کشف حجاب و نیمه برهنگی را بداند که هدف و خواسته اصلی دشمن است، دیگر هنجارشکنی نمیکنند. دشمن با کشف حجاب سعی دارد مردم ما را به ابتذال بکشاند. صداوسیما چند فیلم و سریال برای تبلیغ حجاب ساخته است؟ در واگنهای مترو بهجای تبلیغات چیپس و پفک چقدر تبلیغ حجاب به چشم میخورد؟
در کنار هر فرهنگسازی باید مسائل تنبیهی و مجازات هم وجود داشته باشد. کسانیکه به هر دلیلی نمیخواهند قانون حجاب را رعایت کنند باید مجازات شوند نمیشود که یک فرد وارد اجتماع شود و به دیگران آسیب بزند و ما فقط راه فرهنگسازی را در پیش بگیریم قطعا باید مجازات و تبعاتی هم به همراه داشته باشد. طرح عفاف و حجابی که ما به سه قوه ارائه دادیم میتواند ظرف مدت ۶ ماه مسئله حجاب را حل و فصل کند.
مجلس باید تکلیف خود را مشخص کند و یک نفر بیاید صراحتا بگئوید که برای حوزه عفاف و حجاب چه کاری میخواهند انجام دهند. بحث رعایت حجاب یک مسئله کاملا اجتماعی است که تعدادی زیادی از مردم ما مطالبه میکنند که قوانین سفت و سختی در خصوص رعایت آن مصوب شود. بحث دوقطبی شدن جامعه به دلیل نبود قانون مشخص در خصوص مسئله عفاف و حجاب است چرا مجلس ورود نمیکند؟
ضعف قانون، دوقطبی ایجاد کرده نه چیز دیگری. مشکل اصلی بیتوجهی مجلس است. مجلس بیاید طرح جامعش را ارائه دهد. بالاخره مردم که غریبه نیستند. بنده مطمئن هستم که مردم از طرح رعایت حجاب حمایت خواهند کرد. یک تعدادی محدودی از زنان به دلیل فضاسازی رسانهها و تمرکز دشمن بر مسئله عفاغف و حجاب باعث شده که کشف حجاب و نیمه برهنگی را در پیش بگیرند. دشمن در پی بولد کردن مسئله حجاب در ایران است و الا این قضیه اصلا جزو دغدغههای مردم نیست. در خصوص جریمهها هم بگویم که بالاخره جریمه بهتر از حبس و زندان است!
مشکل اصلی ضعف قانون است، همین. الان از قانون تفاسیر مختلفی میشود و همین هم بهخاطر این است که ما قانونی صریح در این رابطه نداریم. ما فقط یک قانون قدیمی داریم و آن هم این است که فرد بدحجاب باید زندانی و جریمه نقدی شود. این قانون جوابگوی وضعیت امروز جامعه ما نیست.
در چند هفته اخیر وضعیت عفاف و حجاب در کشور آزاد بود؛ یعنی نه گشت ارشادی بود نه بگیر ببندی! چنذد درصد مردم کشف حجاب کردند؟ فرهنگ ایرانی ما آمیخته با حیا و عفت است! بخش بزرگی از مسئله حجاب هیاهو دشمنان و رسانههای معاند است.
الان ما برای مسئله حجاب رفراندوم بگذاریم فردا باید برای مسئله دیگری این کار را بکنیم! شما به کشورهایی که این روزها به ابتذال کشیده شده است نگاه کنید مردم برنامه میگذرارند که اصلا چرا باید لباس به تن کنیم! مسئله بی حجاب و بد حجابی دقیقا مثل پاندمی کروناست؛ این وضعیت حال حاضر در کشور هم دقیقا شبیه به زمان کرونا است که دستگاههی نظارتی و اجرایی برای رعایت و کنترل کرونا مجبور به جریمه شدند. الان هم برای جلوگیری از گسترش بیحجابی یکسری مجازاتها تعبیه میشود تا شاهد ابتذال در کشور نباشیم. بیحجابی دقیقا مثل ویروس کرونا است. برای بعضیها حدود پوشش فقط شال و روسری نیست که ما بگوییم اصلا شال و روسری نباشد!
بیشتر بخوانید:
خان محمدی: برخی بچههای مذهبی نمیخواهند بحث حجاب پیگیری شود/ حل یک اشتباه با انجام اشتباه دیگر میسر نیست
«حکم جلب» صادر شد؛ هم برای مرد ماستپاش، هم برای دو زن بیحجاب + اعلام اتهامها
ماینده مجلس: باید «جسارت» را از بیحجابها بگیریم / کاری میکنیم، آنان «سریعا»، جریمه بدهند
۲۱۲۲۰