حفاری اعماق زمین برای دستیابی به انرژی بیپایان/ دانشمندان به هسته زمین هم رحم نکردند

حفاری اعماق زمین برای دستیابی به انرژی بیپایان/ دانشمندان به هسته زمین هم رحم نکردند
تینا مزدکی_همه میدانند که هسته زمین دمای بسیار بالایی دارد، اما شاید تصور دمایی که در عمق آن وجود دارد هنوز هم شوکهکننده باشد. تخمین زده میشود که دمای هسته آهنی زمین حدود ۵۲۰۰ درجه سانتیگراد باشد. این گرما از ترکیب انرژی حاصل از انحلال عناصر رادیواکتیو و گرمای باقیمانده از زمان تشکیل سیاره به وجود آمده است. این منبع حرارتی میتواند به یک منبع عظیم انرژی تبدیل شود. به گفته پال ووسکوف، مهندس ارشد تحقیقاتی در MIT، اگر بتوانیم فقط ۰.۱٪ از این انرژی را استخراج کنیم، میتوانیم به مدت بیش از ۲۰ میلیون سال نیازهای انرژی کل جهان را تأمین کنیم.
مشکل دسترسی به این منابع
اگر بتوانیم به عمق کافی حفر کنیم، قادر خواهیم بود نیروگاههای زمینگرمایی را تقریباً در هر نقطه از دنیا ایجاد کنیم. اما مشکل اینجاست که پوسته زمین خیلی ضخیم است و دسترسی به منابع حرارتی عمیقتر برای استخراج انرژی خیلی دشوار است. عمق پوسته زمین بین ۵ تا ۷۵ کیلومتر متغیر است و بخشهای نازکتر بیشتر در اعماق اقیانوسها قرار دارند. عمیقترین چاهی که بشر تاکنون حفر کرده چاه Kola Superdeep Borehole در روسیه است که در سال ۱۹۷۰ آغاز شد و در نهایت به عمق ۱۲,۲۸۹ متر رسید؛ اما در نهایت این پروژه به دلیل دمای بالاتر از حد انتظار و مشکلات فنی متوقف شد.

حفر با انرژی مستقیم
یکی از روشهایی که محققان در حال بررسی آن هستند، استفاده از انرژیهای مستقیم مانند لیزر یا امواج میلیمتری برای حفر چاهها است. این فناوریها میتوانند سرعت حفاری را بهطور قابل توجهی افزایش دهند و مشکلات مرتبط با دمای بالا و سختی سنگها را حل کنند.گیروترون که یک دستگاه برای تولید امواج میلیمتری است، میتواند در این زمینه کارایی بالایی داشته باشد. این دستگاه در ابتدا برای استفاده در پروژههای همجوشی هستهای طراحی شده بود، اما حالا میتواند در حفر چاهها مورد استفاده قرار گیرد.
در «حفاری اعماق زمین برای استخراج انرژی بیپایان/ دانشمندان به هسته زمین هم رحم نکردند» درباره این روش بیشتر بخوانید.
۲۲۷۳۲۳