توضیحات محیط زیست درباره تخلفات بهرهبرداری از کوه «بیبی شهربانو»
توضیحات محیط زیست درباره تخلفات بهرهبرداری از کوه «بیبی شهربانو»
۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ احمد صادقی – رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران – با انتقاد از برداشت بیرویه کارخانه سیمان از کوههای بی بی شهر بانو گفته بود: برداشت بیرویه از منابع طبیعی این کوهها موجب بروز حوادث و بحرانهای احتمالی آینده خواهد شد و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و اداره کل محیط زیست شهرداری تهران میبایست در این زمینه گزارشی تهیه کنند.
در حالی این اظهارات مطرح شده است که علیرضا فاضلی ثانی – رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری – میگوید: طبق گزارشهای دریافتی و اطلاعاتی که از سوی اداره صنعت و معدن دریافت شده، برداشت از این کوه در چارچوب ضوابط زیستمحیطی قید شده در مجوز فعالیت این معدن بوده است.
وی با اشاره به وظیفه اداره صنعت و معدن برای ثبت و پایش فعالیتهای کارخانه سیمان و برداشت آن از کوه بی بی شهربانو اظهار میکند: استحصال و بهرهبرداری از معادن از منابع روندی دارد که یکی از آنها اخذ مجوز محیط زیست است. اداره صنعت و معدن در زمان صدور مجوز میزان برداشت، استحصال و استفاده از منابع را در پروانه ذکر میکند و این برداشت بهطور مداوم چک میشود. چک کردن منظم میزان برداشت، جزو وظایف اداره صنعت و معدن است و محیط زیست تنها در زمان صدور پروانه استقرار باید نقش خود را ایفا کند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ری خاطرنشان میکند: مرجع نظارت بر فعالیت معادن اداره صنعت و معدن است. در واقع بیشتر فعالیتهای انسانی از جمله احداث معدن به منزله آسیب به محیط زیست است. با این حال این موضوع نمیتواند دلیلی کافی برای جلوگیری از فعالیت معادن باشد و ما در محیط زیست وظیفه داریم ضابطهای برای به حداقل رساندن آسیبهای زیستمحیطی تدوین کنیم.
فاضلی در ادامه میگوید: طبق گزارشات دریافتی، برداشت این معدن از منابع کوه بی بی شهربانو از چارچوب ضوابط ما خارج نشده است. مجوز این معدن دو سه دهه پیش صادر شده است. در صورتی که این برداشت بیش از حد شود، اداره صنعت و معدن میتواند اعلام جرم کند تا محیط زیست وارد عمل شود. بدیهی است که اداره صنعت و معدن نیز چنین کاری نمیکند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری در پایان اظهار میکند: معادن سیمان در جریان فعالیت روزانه خود و برداشت سنگ از انفجار استفاده میکنند. این انفجار میتواند برای محیط زیست آلاینده باشد لذا سعی میکنیم روزانه یا ماهانه این انفجارها را چک یا رصد کنیم تا قدرت تخریبی آنها حداقلی باشد و شعاع کمتری را آلوده کند.