علمی و فناوری

انقلاب چین در صنعت باتری: عمر ۵۰ سال و برد یک‌میلیون کیلومتر! /عکس

انقلاب چین در صنعت باتری: عمر ۵۰ سال و برد یک‌میلیون کیلومتر! /عکس

امیرمسعود عابدین_ ‌باتری جدید جیلی که به نام تیغه کوتاه (short blade) شناخته می‌شود، دارای دیافراگم بهبودیافته‌ای برای بهبود چگالی انرژی و ایمنی است. این باتری با مواد جدید، سرعت واکنش شیمیایی داخلی را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و به همین دلیل، جیلی ادعا می‌کند که این نوع باتری می‌تواند عمر طولانی داشته باشد.

به گزارش recive، این خودروساز چینی می‌گوید که باتری جدیدش می‌تواند ۳۵۰۰ سیکل (چرخه)، معادل ۱ میلیون کیلومتر رانندگی، شارژ شود. به گفته جیلی، این باتری انتشار کربن را تا بیش از ۸۰ هزار تن در سال کاهش می‌دهد.

آزمایش‌های انجام‌شده با باتری‌های تیغه‌ای کوتاه و بلند با ظرفیت یکسان نشان می‌دهد که باتری تیغه کوتاه سریع‌تر شارژ می‌شود. در حالی که باتری تیغه بلند ۲۶ دقیقه طول کشید تا از ۱۰ تا ۸۰ درصد شارژ شود، باتری تیغه کوتاه جدید تنها به ۱۷ دقیقه و ۴ ثانیه نیاز داشت.

انقلاب چین در صنعت باتری: عمر ۵۰ سال و برد یک‌میلیون کیلومتر! /عکس

جیلی به این نیز افتخار می‌کند که باتری جدیدش چقدر ایمن است. اگر سلول این باتری سوراخ شود، یک لایه فویل آلومینیومی به‌طور خودکار به دیافراگم باتری می‌پیوندد و لایه عایقی ایجاد می‌کند تا مانع از اتصال کوتاه و رویدادهای فرار حرارتی شود. در طول آزمایش، باتری با ۸ سوزن فولادی ۵ میلی‌متری به‌طور هم‌زمان سوراخ شد و به مدت ۱ ساعت بدون عوارض باقی ماند. جیلی همچنین باتری را با یک گلوله ۵٫۸ میلی‌متری سوراخ کرد و با هیچ اشتعال حرارتی مواجه نشد.

آزمایش به همین جا ختم نشد. باتری تیغه کوتاه جدید نیز در دریا هم غوطه‌ور شد، در آتش انداخته شد، در محیط‌های بسیار سرد قرار گرفت، از پهلو ضربه خورد، زیر بار ۲۶ تنی له شد و خراشیده شد.

جیلی هنوز نگفته است که چه زمانی شروع به ساخت خودروهای الکتریکی با این باتری‌های جدید می‌کند.

منبع: carscoops

۵۴۳۲۲

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا