یک سوم سیب کشور در آذربایجانغربی تولید میشود
یک سوم سیب کشور در آذربایجانغربی تولید میشود
به گزارش recive آذربایجانغربی، جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی آذربایجانغربی با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.
تولید یک سوم سیب کشور در آذربایجانغربی
سیدجواد ساداتینژاد در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی این استان به موضوع اهمیت ایجاد بانک اطلاعاتی جامع در بخش کشاورزی اشاره و افزود: چرخه اقتصاد با واردات و صادرات رونق میگیرد و بخش کشاورزی نیز در مقایسه با سایر بخشها در این زمینه از اهمیت بیشتری برخوردار است و مشکلات امروز در بخش کشاورزی مخصوصاً سیب درختی، مربوط به گذشته است و نیاز است با کمک هم این چالشها را مرتفع کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در دولت سیزدهم برای تقویت بخش کشاورزی ۵ اولویت اصلی داریم که با برنامه مشخص اجرایی میکنیم، گفت: ایجاد رصدخانه آمار در وزارت کشاورزی نخستین برنامه ما است که تا پایان ۱۴۰۱ فاز اولش را ایجاد میکنیم تا براساس آن برنامه ریزی های بهتری انجام شود.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه آذربایجانغربی قطب کشاورزی و بهشت باغداری ایران به شمار میرود، افزود: برای وزارت جهاد کشاورزی، آذربایجان غربی از استانهایی است که در امنیت غذایی ایران حائز اهمیت بوده و نگاه ویژه ای به این استان داریم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه سهم کشاورزی از تولید ناخالص ملی ۱۱.۷ درصد است، اظهار کرد: متأسفانه در بخش کشاورزی ارزش افزوده نداریم و عمدتاً خام فروش هستیم.
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل نبود برندسازی، اغلب محصولات ایرانی با برند کشورهای دیگر به فروش میرسد و دلیل آن نداشتن نگاه اقتصادی به بخش کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: صادرات اصل مهمی در رونق کشاورزی پایدار است و برای بهتر شدن وضعیت و توسعه شرایط مطلوبتر این موضوع، برای هر کشور همسایه میز دیپلماسی اقتصادی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه باید گواهی سلامت برای همه محصولات کشاورزی کشور صادر شود، تصریح کرد: با صدور گواهی سلامت، محصول ایرانی بدون دغدغه در داخل و خارج به مصرف میرسد.
ساداتی نژاد دیپلماسی غذایی را چهارمین برنامه محوری این وزارت خانه اعلام کرد و گفت: سهم حضور کشور ما فقط ۲ درصد از سبد غذایی کشورهای همسایه است که باید تلاش کنیم سهم خودمان را در این سبد ارتقاء دهیم و در بخش صادرات سیب نیز در سال آتی کارهای مهمی انجام خواهد گرفت که آذربایجان غربی به عنوان قطب تولید سیب محور آن است.
ساداتی نژاد خاطرنشان کرد: در بحث سیب درختی نیاز است به بخش کشاورزی قراردادی توجه ویژه شود و برای این کار نیازمند استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و تشکلها در این زمینه هستیم و متاسفانه سرمایهگذاری اندک در بخش کشاورزی صورت گرفته است بطوریکه در ۴۰ سال گذشته سهم سرمایهگذاری تنها ۴ درصد بوده که با حمایت بانک کشاورزی یک بسته حمایتی به ارزش ۲ هزار میلیاردی برای آذربایجانغربی آماده شده است که در سفر آینده هیئت دولت اعلام خواهد شد.
اهمیت قطع دست دلالان در بخش کشاورزی
محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجانغربی نیز گفت: برای خرید سیب سال آینده، از امروز برنامه ریزی می کنیم و نباید گرفتار بازی دلالان و واسطهها شد.
وی افزود: امسال ۲۹۸ هزار تن سیب توسط ۲۰ کارخانه خریداری شده، یادآور شد: امسال ۱۰۰ هزار تن سیب نیز به مصرف تازه خوری رسیده و از ۸۰۰ هزار تن سیب ذخیره شده در سردخانه ها، تاکنون ۲۸۰ هزار تن باقی مانده است.
وی اضافه کرد: در کل استان ۵۸ هکتار گلخانه وجود دارد که آمار بسیار ناچیزی است، افزود: با راه اندازی نهضت گلخانه در آذربایجانغربی، می توان تا پایان دولت سیزدهم، حداقل سه هزار هکتار گلخانه در استان احداث کرد.
معتمدیان افزود: حدود ۲۰۰ هزار نفر بهره بردار بخش کشاورزی در آذربایجان غربی داریم و بیش از ۳۳ درصد از اشتغال استان در بخش کشاورزی است.
وی با اعلام اینکه در سال گذشته ارزش ریالی تولیدات محصولات کشاورزی آذربایجانغربی حدود ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده، افزود: صادرات محصولات کشاورزی آذربایجانغربی ۶۵ هزار تن بوده و ۴۶ نوع محصول زراعی و باغی در ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی استان کشت می شود و آذربایجانغربی در تولید محصول عسل و چغندرقند رتبه اول کشوری را دارد.
46