یک سوم اصفهانیها فشار خون بالا دارند
یک سوم اصفهانیها فشار خون بالا دارند
رامش حسینخانی روز چهارشنبه افزود: میزان شیوع فشار خون از سال ۹۵ تا ۹۹ در استان اصفهان ۸.۵ درصد افزایش یافته که این عدد، فاجعه است و ما با شیب تند به سمت بیماری های قلبی عروقی می رویم.
وی با بیان اینکه مصرف زیاد نمک، یکی از عوامل فشار خون و بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی است، اظهار داشت: میزان استاندارد مصرف نمک، پنج گرم در روز اعلام شده اما این شاخص در استان اصفهان تقریبا ۲ برابر استاندارد و معادل ۹.۳۴ گرم در روز است.
حسینخانی با تاکید بر بهبود سبک زندگی و تغذیه، خاطرنشان کرد: نمک در همه مواد غذایی وجود دارد اما در برخی خوراکی ها مانند انواع سُس و غذاهای فوری ( فست فود) میزان آن زیاد است.
وی با اشاره به اینکه ذائقه مردم نیز در مصرف نمک تاثیر دارد، تصریح کرد: ذائقه هر فرد تا سه سالگی نقش می بندد بنابراین مادران وظیفه مهمی در این زمینه برای ایجاد عادت غذایی مناسب دارند.
این پزشک اضافه کرد: افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون نیز باید از مواد جایگزین نمک مانند نمک پتاسیم و در غذاهای خود از مواد طبیعی مانند آب لیمو یا نارنج برای طعم دار کردن استفاده کنند.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح استانداردهای تولید مواد غذایی متناسب با مشکلات سلامت جامعه، گفت: عرضه و فروش نمک دریایی نیز بر خلاف قانون است و نمک یُددار تصفیه شده مورد تایید وزارت بهداشت است.
کارشناس پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مردم توصیه کرد که مواد غذایی سالم و مناسب مصرف کرده و از خوردن تنقلات کم ارزش پرهیز کنند و به جای آنها بیشتر میوه و سبزی بخورند.
حسینخانی درباره تاثیر دوران کرونا توضیح داد: بطور قطع نمی توان مواردی مانند افزایش مصرف نمک و فشار خون را فقط به کرونا نسبت داد اما بیماری کووید-۱۹ و مسائل اجتماعی و اقتصادی این دوران می تواند از عوامل موثر بر فشار خون و دیابت موثر باشد.
وی با اشاره به اقدامات مراکز بهداشت استان برای پیشگیری و کنترل فشار خون، افزود: به مناسبت های مختلف مانند روزهای جهانی فشار خون، قلب و دیابت نیز درباره مصرف نمک اطلاع رسانی می شود.
بیشتر بخوانید:
آجیل و شیرینی جای وعدههای اصلی غذا را نگیرد
کاهش کلسترول خون با این چهار ورزش
47231