گزارش بررسی اجرای قانون هوای پاک به صحن مجلس میرسد/ تمام دستگاههای مکلف شامل قصور و ترکفعل هستند
سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تهران با اشاره به موضوع آلودگی هوای کلانشهرها اظهار کرد: فراکسیون محیط زیست مجلس سال گذشته با شروع فصول سرد سال و آلودگی هوا در بُعد نظارتی، برای اولین بار ۲۸ راهکار میانمدت عملیاتی و ۱۰ راهکار بلند مدت به دستگاههای اجرایی کشور ارائه داد که هیچگونه وظیفه یا هزینه اضافی بر دوش آنها بار نمیکرد.
وی افزود: از دستگاههایی اجرایی خواسته شد که این راهکارها را اجرا و گزارش آن را ارسال کنند که متاسفانه جز یک یا دو دستگاه الباقی هیچگونه اقدامی انجام ندادند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این پیشنهاد راهکارها از آن جهت بود که طبق مطالعات انجام گرفته ویروس کرونا همزمان با ذرات معلق امکان افزایش سرعت انتقال دارد که در این جهت تحقیقات گسترده انجام و راهکارهای عملیاتی اخد شد که به دلیل عدم علاقه و انگیزه انجام اقدامات صحیح و کارشناسی توسط دستگاههای اجرایی موفق به گرفتن خروجی بالا نشدیم.
رفیعی با اشاره به مطالعه و بررسی همزمان قانون هوای پاک در فراکسیون محیط زیست مجلس، گفت: پیش از تصویب این قانون، طرح جامع کاهش آلودگی هوای ۸ کلانشهر کشور مطرح بود که تمام پروندههای مربوطه بررسی و مطالعه شد.
وی با اشاره به وجود ۱۵ پرونده در کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص سابقه این مصوبات، ادامه داد: از زمان تصویب قانون هوای پاک در سال ۹۶، نه تنها برنامه جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهرها ناقص اجرا شده بلکه آن قانون نیز در عدم اجرا به سر میبرد.
نماینده تهران در مجلس اضافه کرد: در این رابطه دستگاههای نظارتی و سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده و جلسات مفصلی برگزار شد و طبق مفاد قانون و با توجه به برنامه جامع کاهش آلودگی هوا، تطابق داده و گزارشات دیوان محاسبات کشور نیز تماما بررسی شد.
رفیعی با اشاره به نتیجه بررسی عملکرد دستگاهها در اجرای قانون هوای پاک، گفت: طبق بررسیها مشاهده شد که قصور، ترک فعل و تقصیر در این قانون بسیار زیاد بوده و همچنین عدم اجرای راهکارهای ۲۸ گانه عملیاتی توسط دستگاهها نشان از آن داشت که انگیزهای برای اصلاح امور قانون هوای پاک وجود ندارد.
وی ادامه داد: لذا گزارش این قانون به مجلس پیشنهاد شد که ظرف ۲۴ ساعت موضوع ترک فعل قانون هوای پاک یا اعمال ماده ۲۳۴ با ۷۰ امضا داشت که هماکنون در دستور کار کمیسیون کشاورزی مجلس قرار دارد که انشالله ظرف چند روز آینده نتایج گزارش به صحن مجلس اعلام خواهد شد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تمام ۲۳ دستگاهی که طبق قانون هوای پاک مستقیما تکالیفی بر عهده دارند، مشمول قصور، ترک فعل و تقصیر هستند.
انتهای پیام/ش