کشت پاییزه در ۳۸۰ هزار هکتار اراضی آذربایجانغربی
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، اکبر کرامتی با بیان اینکه در سال زراعی 1400-1401 در حدود 90 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم آبی و 290 هزار هکتار نیز زیر کشت گندم دیم پاییزه می رود، اظهار داشت: متوسط عملکرد گندم آبی در سالهای اخیر 4.2 تن و گندم دیم 1.1 تن بوده است.
وی ادامه داد: در شرایط نرمال بارندگیها، پیشبینی میشود در سال 1401 حدود 670 هزار تن گندم پاییزه از اراضی آذربایجانغربی برداشت شود که از این میزان 300 هزار تن به صورت خرید تضمینی و مابقی به صورت خود مصرفی کارخانجات صنایع تبدیلی و … انجام گیرد.
کرامتی سیاستهای کلی سازمان در جهت افزایش عملکرد، بستر سازی برای اصلاح الگوی کشت و توسعه پایدار گندم برشمرد و گفت: این سیاستها با توسعه روشهایی مانند رعایت تناوب زراعی، کشت مستقیم با استفاده از بذور اصلاح شده و نیز رعایت زمان کشت به همراه مبارزه با آفات و بیماری ها محقق میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به کاهش بارندگیها در سالهای اخیر، عنوان کرد: در این راستا کشت مستقیم، حفظ بقایای گیاهی در مزرعه، کشت فارونی و استفاده از لولههای تیپ در آبیاری مزارع آبی و دیم در اراضی در دستور کار قرار گرفته است.
وی قیمت مناسب خرید تضمینی، ایجاد تنوع در بذور مصرفی کشاورزان به خصوص در مناطق با خاک شور در سطح استان، تخصیص و ابلاغ به موقع اعتبارات برای اجرای طرحهای الگویی، کمکهای مالی دولت برای ترویج ماشینآلات نوین و اعتبارات لازم برای بالا بردن دانش فنی بهرهبرداران را از عوامل توسعه کشت و پایداری تولید و افزایش عملکرد گندم موثر دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در خصوص کشت دانههای روغنی پاییزه نیز در استان، گفت: برنامه ابلاغی 9 هزار هکتار است که بذور تدارک شده تاکنون 21 تن انواع بذور هیبربد وارداتی داخلی و بذور گواهی شده بر اساس نیاز شهرستانها است.
وی با بیان اینکه کودهای مورد نیاز بر اساس برنامه ابلاغی و درخواست مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها تامین و تدارک شده است، اضافه کرد: همچنین هماهنگیهای لازم با سازمان آب منطقهای در راستای تامین آب برای اراضی پایاب سدها صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در خصوص پیشبینی سطح کشت محصولات علوفهای پاییزه در استان، گفت: امسال پیشبینی میشود 50 هزار و 300 هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت جو دیم، یونجه، ماشک و خلر برود.
وی اظهار داشت: از این میزان 40 هزار هکتار زیر کشت پاییزه جو دیم، 300 هکتار یونجه، ماشک و خلر هر کدام 500 هکتار خواهد بود که پیشبینی میشود 48 هزار تن جو دیم، ۲هزار و 700 تن یونجه، هزار تن ماشک و هزار تن خلر از این مزارع برداشت شود.
کرامتی پایین بودن قیمت خرید تضمینی، کمبود بذر جو گواهی شده به خصوص جو دیم و آشنایی اندک کشاورزان با محصولات جدید ماشک و خلر را از مشکلات پیش روی کشت علوفه پاییزه در استان دانست و گفت: با توسعه مراکز تولید بذرجو در استان از یک واحد به سه واحد، تامین بذور گواهی شده وارداتی، توصیه کشت به موقع به خصوص کشت جو دیم به صورت خشکه کاری از سیاستهای سازمان برای حل این مشکلات است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در خصوص کشت نخود در استان، گفت: پیشبینی کشت پاییزه نخود در سطح هزار هکتار در صورت تامین بذور مورد نیاز در سال جاری است که از سیاستهای در دست اقدام در مورد کشت نخود، استفاده از نزولات آسمانی پاییزه و زمستانه،امکان کشت مکانیزه محصول و بالا بردن راندمان تولید محصول نسبت به کشت بهاره و استفاده از ارقام زودرس است.
کرامتی برگزاری کارگاههای آموزشی کشت کلزا برای کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی نقده، هماهنگی با اداره مکانیزاسیون جهت آماده سازی انواع کارندهها در جهت کشت مکانیزه کلزا با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و اطلاعرسانی به موقع قیمت خرید تضمینی کلزا برای تمام شهرستانها را از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی استان در خصوص کشت پاییزه برشمرد.
انتهای پیام/