کاهش ۳۷ درصدی میزان بارندگی در کردستان/مهرماه بارندگی نخواهیم داشت
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، آرش آریانژاد ظهر امروز در جلسه پدافند غیرعامل استان کردستان، با اشاره به اینکه کردستان سرشاخه چهار حوضه آبریز فرعی و سرشاخه سه حوضه آبریز اصلی است اظهار کرد: 50.40 درصد ریزش روان آبها به سدها کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان گفت: میزان بارندگیهای امسال در استان به نسبت سال گذشته ۳۷ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به کاهش بارندگیهای امسال گفت: با مدیریت و برنامهریزیهای انجام شده در حوزه منابع آبی توانسیم تابستان امسال را بدون قطعی آب پشت سربگذاریم.
آریانژاد با اشاره به پیش بینیهای هواشناسی کشور که بر اساس مدلهای جهانی است افزود: پیش بینیها نشان داده مهرماه امسال بارندگی نخواهیم داشت بلکه میانگین بارندگیها از دهه دوم آبان آغاز خواهد شد و میزان بارندگیها کمتر از میانگین بلندمدت و نرمال خواهد بود.
وی با یادآوری کاهش بارندگی طبق پیشبینی سازمان هواشناسی، افزود: در این راستا اجرای طرح پدافند غیرعامل در حوزه تامین آب شرب باید در اولویتهای اول قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان یادآور شد: با همکاری جهاد کشاورزی و شرکت آبفا مصرف منابع آبی بخوبی مدیریت شده است.
وی تامین آب شرب سنندج از سد قشلاق را از طرحهای درست اجرای پدافند غیرعامل دانست و گفت: دو طرح پدافند غیرعامل در سنندج در حال اجراست.
آریانژاد انتقال مستقیم آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج از طرحهای پدافند غیرعامل عنوان کرد و افزود: هم اکنون از محل ۲۷ کیلومتری کار انتقال آب آغاز شده و امید است شاهد انتقال ۲،۴ مترمکعب بر ثانیه انتقال آب به تصفیهخانه سنندج باشیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان، سد قشلاق به عنوان یک سد پدافند غیرعامل عمل خواهد کرد.
وی به سد عباسآباد بانه اشاره کرد و گفت: آب سد عباسآباد عمدهترین منبع تامین آب شرب بانه است هم اکنون از مجموع ۲۲ کیلومتر کار انتقال سد عباسآباد به تصفیهخانه حدود ۱۷،۵ کیلومتر اتمام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان افزود: هم اکنون تصفیهخانه مدرنی در سد چراغ ویس سقز با هدف تامین آب شرب شهر سقز احداث شده و بخشی آب مورد نیاز شهرستان سقز از محل ایستگاه پمپاژ سد بوکان انجام میشود.
وی مدیریت و بهرهبرداری سد بوکان بوسیله آذربایجان غربی را یکی از چالشهای استان عنوان کرد.
آریانژاد با اشاره به اینکه در حوزه مدیریت بحران پدافند غیرعامل تاکنون اعتباری به بخش آب تخصیص پیدا نکرده است خواستار اختصاص اعتبارات به حوزه آب استان در برنامههای پدافند غیرعامل شد.
وی مدیریت بحران و تنش آب را نیازمند برنامهریزی و اختصاص بخشی از اعتبارات حوزه پدافند غیرعامل به حوزه آب شرب استان دانست.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۸۵