قزوین

کانون وکلای قزوین، پیشرو در فعالیت‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی

کانون وکلای قزوین، پیشرو در فعالیت‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی

به گزارش خبرگزاری recive از قزوین؛ سید محمد حسینی، رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین در دومین نشست الزامات حقوقی شهر پایدار که با هدف تحلیل و ارزیابی اجرای قوانین مربوط به انرژی در استان قزوین با میزبانی کانون وکلای دادگستری قزوین و با حضور انجمن‌های مردم نهاد مرتبط و جمعی از وکلا و حقوق‌دانان حوزه محیط زیست برگزار شد، گفت: کانون وکلا با قدمتی بیش از یک قرن، پیشرو در فعالیت‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی است و علاوه بر فعالیت تخصصی و تکالیف ذاتی خود، نقشی اثربخش در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی دارد.
حسینی از اهتمام و حسن توجه کمیسیون محیط زیست، اساتید، صاحب نظران و دغدغه‌مندی ایشان تقدیر کرد و یادآور شد: کانون وکلا با تکیه بر پتانسیل های قابل ستایش حقوقی، از هیچ اقدامی در جهت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خصوصاً در حوزه محیط زیست که امروزه دغدغه‌ای مهم است، دریغ نمی‌کند.
در نشست الزامات حقوقی شهر پایدار، به مسائلی همچون نقش نظام‌مهندسی، اداره کل محیط زیست، ادارات، نیروگاه‌ها، صدا و سیما و رسانه‌ها، شهرداری و شورای شهر و سایر ارگان‌ها در توسعه پایدار شهرها اشاره شد.
در ابتدا وکیل علی کمالی، دبیر همایش الزامات حقوقی شهر پایدار ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان در همایش، حقوق محیط زیست را یک امر دو وجهی حقوقی و فنی بیان کرد.
همچنین رییس کمیسیون محیط زیست و میراث‌فرهنگی کانون وکلا، با پراهمیت شمردن انرژی به عنوان یک امر حیاتی در جهان امروز و با اشاره به جنگ روسیه و انرژی با محوریت انرژی، همایش دوم الزامات حقوقی شهر پایدار تحت عنوان انرژی، تبیین و اشاره کرد که انرژی در سه مبحث شهرسازی، ترابری و ساختمان‌سازی حائز اهمیت و بررسی است و قانون مصوب در این خصوص قانون الگوی مصرف انرژی مصوب۱۳۸۹ است که در این همایش هم از بعد حقوقی و هم فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
او یادآور شد: اگر چه تولیت صیانت از منابع با وزارتخانه‌های نفت و نیرو می‌باشد اما در این همایش، انرژی از نقطه نظر زیست‌محیطی مورد بحث و تبادل نظر می‌گیرد.
در ادامه وکیل علیرضا مافی، فعال حوزه محیط زیست بیان کرد: همایش نخست الزامات حقوقی شهر پایدار با تکیه بر موضوع پسماندها آذرماه سال۱۴۰۰ و دومین همایش نیز با محوریت انرژی ومحیط زیست با نگاه به قوانین موضوعه برگزار می‌شود.
او خاطرنشان کرد: در این خصوص سند راهبردی انرژی به عنوان یک سند بالادستی و نیر قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی مصوب۱۳۸۹ و آیین نامه‌های اجرایی آن که تکالیفی را برای سازمان‌ها و نهادهای ذیربط تعیین کرده که متاسفانه مغفول مانده است.
او ادامه داد: در بررسی عدم اجرای این قوانین در صحن مجلس در سال۱۳۹۸ و با دلار ۱۵۰۰۰تومانی مشخص شد که نتیجه عدم اجرای این قانون منجر به هدررفت، مبلغ ۶۴۰میلیارد دلار گردید که معادل ۷/۲بشکه نفت است درحالی‌که صادرات نفت ما دومیلیون بشکه نفت می‌باشد.
در ادامه این نشست محمد علی ظهیری، معاون اداره کل محیط زیست استان قزوین ضمن تشکر از کانون وکلا بخاطر تشکیل این جلسات با محوریت زیست‌محیطی و اشاره به جلسه اول با محوریت پسماند که در آذرماه سال گذشته برگزار شده، افزود: انرژی یکی از دغدغه‌های اصلی کشور ما است.
یکی از دلایلی که باعث شده ما از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده نکنیم، ذخایر عظیم منابع انرژی بوده اما امروزه با توجه به آلودگی هوا و گرمایش زمین لزوم حرکت به سمت استفاده از منابع تجدیدپذیری همچون باد و خورشید بیش از پیش احساس می‌شود.
او گفت: کشور ما بیش از 230روز در سال می‌تواند از انرژی خورشید استفاده کند در حالی که مشاهده می‌کنیم در کشورهای اروپایی که عمدتاً در طول سال از آب و هوای ابری برخوردار هستند؛ به نسبت ما بسیار بیشتر از این انرژی بهره‌برداری می‌کنند.
ظهیری ادامه داد: سازمان محیط زیست رویکرد استفاده از انرژی های تجدید پذیر را در پیش گرفته و با استقبال از برگزاری چنین همایش ها و جلساتی که حساسیت را در بین عموم جامعه و مدیران سیاسی استان ایجاد می‌کند، در پی فراهم کردن زیرساخت های استفاده‌ی بیشتر از این انرژی های پاک است.
مهری‌السادات تقوی، رئیس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی شورای شهر قزوین ضمن تأکید بر عزم شورا بر توسعه پایدار شهر قزوین در این نشست بیان کرد: با وجود تعبیه مسیر دوچرخه سواری در نقاط مهم شهر و صرف هزینه بالای ایجاد شده برای این مسیر شاهدیم فقط درصد کمی از همشهریان از مسیر دوچرخه استفاده می‌کنند.
تقوی در ادامه پیرامون معضلات محیط زیستی قزوین گفت: حجم انبوه پسماند در محمدآباد به مشکل زیست‌محیطی بزرگی تبدیل شده و سازمان‌های تأثیرگذار در این زمینه به وظایف خود عمل نمی‌کنند.
او افزود: با توجه به اینکه ۷۰درصد زباله‌های تولید شده توسط شهروندان زباله‌تر است؛ لزوم فرهنگ‌سازی در این زمینه و تشویق شهروندان برای تفکیک از مبدا جزء نیازهای امروز است.
او در پایان افزود: اینکه رفع تمام مشکلات شهری را از شورا بخواهیم خارج از توان و اختیارات است و تعامل همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.
در ادامه‌ی این نشست تخصصی؛ آنیتا بیات، نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در این نشست بیان کرد: در سیما و منظر شهری سعی شده در کنار تنوع، مهندسان ملزم به استفاده از مصالح مرغوب و جانمایی درست باشند و مقررات مبحث ۱۹از حیث قانونی در این زمینه الزام‌آور است ولی اینکه کمیسیون ماده ۱۰۰چقدر به وظایف خود عمل می‌کند همیشه جای سؤال است.
مهدی خطیبی، یکی از مهندسان طراح شهر قزوین و مسئول کمیته همگانی هیأت دوچرخه سواری قزوین و از بنیان‌گذاران سه‌شنبه‌های بدون خودرو در این نشست با اشاره به نقش کانون‌های مستقلی همچون کانون وکلا و نظام مهندسی، نقش آن‌ها را در توسعه پایدار یادآور شد و گفت: با توسعه ناپایدار امروزی یک انفجار روی داده و حجم عظیمی از خودروها باعث ایجاد معضل و صرف هزینه در شهر قزوین کرده اند، در صورتی‌که استفاده از دوچرخه به‌جای خودرو باعث کاهش شدید هزینه می‌شود.
خطیبی در ادامه بیان کرد: امروز ۴۰۰هکتار باغستان سنتی به دلیل استفاده بی‌رویه از چاه‌ها برای مصارف خانگی و صنعت به خطر افتاده، چرا که آبی در زیر زمین برای رسیدن به ریشه درختان نیست.
او گفت: استفاده از آب باران و ذخیره آن برای آبیاری درختان و فضای سبز می‌تواند بهترین مورد صرفه‌جویی در این زمینه باشد.
در ادامه نشست الزامات حقوقی شهر پایدار؛ کشاورز، معاون خبری صداو سیمای استان قزوین با اشاره به فاجعه به وجود آمده در سایت محمدآباد گفت: تاکنون ده‌ها گزارش از این سایت تهیه شده و با توجه به پیش‌بینی‌ای که از قبل انجام شده بود در ۱۰سال اخیر، حتی یک گرم کمپوست در آنجا تولید نشده است.
کشاورز ادامه داد: فرهنگ مطالبه‌گری مردم و رسانه‌ها باید افزایش یابد و شهرداری‌ها موظف به برنامه‌ریزی تبلیغاتی و فرهنگی در این زمینه‌ هستند.

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا