علمی و فناوری

چشم‌انداز رنگ‌رنگ ناسا از تنگه هرمز و دریای عمان / عکس

چشم‌انداز رنگ‌رنگ ناسا از تنگه هرمز و دریای عمان / عکس

در ۸ فوریه ۲۰۲۴، ماهواره PACE ناسا به فضا فرستاده شد. کمتر از دو ماه بعد، یکی از مهندسان ناسا تصاویر زیبایی را به کمک حسگر اصلی ماهواره گردآوری کرد که به گفته خودش، تصویر دریای عمان در آن میان، عکس مورد علاقه اوست.

به گزارش خبرگزاری recive، جوزف نابل، با استفاده از OCI (ابزار رنگی اقیانوس) ماهواره PACE ناسا، داده‌های این تصویر را در ۱۷ مارس ۲۰۲۴ به دست آورد. نابل، مهندس سیستم‌های ابزار اصلی OCI، این تصویر را با استفاده از طول‌ موج‌های قرمز (۶۳۰ نانومتر)، سبز (۵۳۲ نانومتر) و آبی (۴۶۵ نانومتر) ساخته است. تصویر به گونه‌ای تنظیم شده که حتی جزئیات ریز آب را نشان دهد.

توجه داشته باشید که این، تصویری با رنگ طبیعی نیست؛ در واقع پرجنب‌وجوش‌تر و دقیق‌تر از آن چیزی است که چشمان ما می‌تواند درحالت عادی از این مناطق ببیند؛ در عین حال نباید فراموش کرد که تمام ویژگی‌ها کاملا واقعی است.

یکی از قابل توجه‌ترین ویژگی‌هایی که در تصویر می‌بینیم، شکوفایی فیتوپلانکتون‌ها است. وقتی شرایط مناسب باشد، جمعیت فیتوپلانکتون‌ها می‌توانند به شکل انفجاری رشد کنند و چیزی شبیه به شکوفه‌ای آن‌قدر بزرگ تشکیل دهند که از فضا هم دیده شود. دیگر کارشناسان ناسا بر این باورند که این تصویر زیبایی و پیچیدگی آن منطقه را برجسته می‌کند.

برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.

چشم‌انداز رنگ‌رنگ ناسا از تنگه هرمز و دریای عمان / عکس

قسمت‌های سبز، نوتیلوکاها (Noctiluca scintilla) را نشان می‌دهد که نوعی از داینوفلاژله‌های دریایی هستند که سال‌هاست در این منطقه یافت شده‌اند. اگرچه نوتیلوکاها می‌توانند به طرز چشمگیری زیبا باشند، اما حضور آنها می‌تواند عواقبی برای زندگی جانوران اقیانوسی داشته باشد. باکتری‌ها با تجزیه فیتوپلانکتون مرده اکسیژن مصرف می‌کنند که می‌تواند باعث خفگی آبزیان منطقه شود.

در ده‌های اخیر، آب دریای عمان شاهد تغییروتحول گسترده‌ای بوده و دیاتوم‌ها (نوعی فیتوپلانکتون مهم برای زنجیره غذایی دریایی) جای خود را به نوتیلوکاها داده‌اند. برخلاف دیاتوم‌ها، نوتیلوکا می‌تواند در آب‌هایی که حاوی مواد مغذی محلول کمتری هستند، رشد کند. با این حال تعیین اینکه کدام گونه فیتوپلانکتون دقیقا در آب وجود دارد تنها با مطالعه نمونه‌های مستقیم آب امکان‌پذیر بوده است؛ اما با توانایی OCI برای تشخیص صدها طول‌موج نور، دانشمندان به زودی می‌توانند انواع فیتوپلانکتون‌ها را از فضا تشخیص دهند.

منبع: earthobservatory

۵۴۳۲۳

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا