پس از امتناع فرانسه، لبنان تصاویر ماهوارهای مربوط به انفجار بیروت را از روسیه درخواست کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری recive، ریاست جمهوری لبنان، بعدازظهر امروز (جمعه)، اعلام کرد که رسما از مسکو درخواست کرده تصاویر ماهوارهای مربوط به روز انفجار در بندر بیروت را در اختیار مقامات قضایی این کشور قرار دهد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری شبکه «المیادین»، این خواسته رئیسجمهور لبنان در دیدار با «الکساندر روداکوف» سفیر روسیه در بیروت مطرح شده است.
المیادین با اشاره به اینکه دو طرف در دیدار امروز به روابط دوجانبه روسیه و لبنان و راههای توسعه آن پرداختهاند، خاطرنشان کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز چند روز پیش در لابهلای اظهاراتش گفت که مسکو امکان کمک به روند تحقیقات در خصوص انفجار بندر بیروت را مورد بررسی قرار خواهد داد و تصاویر مربوط به ماهوارهها را در صورت موجود بودن، به طرف لبنانی ارائه خواهد کرد.
پوتین در این خصوص گفته بود: «ما نمیتوانیم درباره روند سیاسی مربوط به دستگاه قضایی لبنان اظهار نظر کنیم. ما نمیتوانیم از طرفی در برابر یک طرف دیگر حمایت کنیم زیرا این کار برای تلاشهای ما به منظور آشتی میان گروههای لبنانی نتایج منفی در پی خواهد داشت».
این گزارش در حالی منتشر میشود که رئیس جمهور لبنان پس از انفجار بندر بیروت از «امانوئل» ماکرون» همتای فرانسوی خود درخواست کرده بود که تصاویر ماهوارهای مربوط به انفجار در بندرگاه بیروت را در اختیار این کشور قرار دهد تا این گونه به کشف زوایای پنهان پرونده کمک شود.
«حسان دیاب» نخستوزیر پیشین لبنان نیز اعلام کرده بود که از رئیس جمهور فرانسه تصاویر مربوط به پیش از وقوع انفجار، زمان انفجار و پس از آن را درخواست کرده است.
بر اساس گزارش المیادین، درخواست مشابهی نیز برای کشور ایتالیا فرستاده شد؛ اما حسان دیاب در این خصوص گفت: «قاعدتا باید تصاویر را به ما میدادند؛ اما این رخ نداد و نمیدانم چرا».
این در حالی است تحقیقات در خصوص انفجار بندر بیروت همچنان ادامه دارد و مقامات این کشور هنوز درباره علت وقوع انفجار توضیحی ارائه نکردهاند.
با این حال، روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم»، دیشب به نقل از منابعی ویژه خبر داد که در تحقیقات صورت گرفته برای سؤالهایی از قبیل اینکه چه کسی کشتی حامل نیترات آمونیم را به لبنان و برای چه کسی آورده است، پاسخ داده شده است.
منابع مذکور در گفتوگو با این روزنامه فاش کردند پول کشتی از یک بانک مستقر در یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیج recive پرداخت شده که شعبه اصلی آن در سوئیس قرار دارد و افرادی وابسته به جریان «المستقبل» حزب «سعد الحریری» محموله را وارد بندر بیروت کردهاند. با این حال این منابع گفتند که این اقدام بدون اطلاع سعد الحریری صورت گرفته است.
منابع یادشده همچنین بیان کردند که به احتمال زیاد محموله در بندر بیروت انبار شده سپس از آنجا برای گروههای مسلح معارضی که در مرزهای سوریه و لبنان مستقر بودهاند، فرستاده شده است و پس از عملیات مذکور، مقادیری از مواد در انبار شماره ۱۲ بندر بیروت باقی میماند و به علت جوشکاری و شلعهور شدن آتش در نزدیکی انبار منفجر میشود.
طبق گفته این منابع، فرضیه جوشکاری در تحقیقات منطقیترین علت برای وقوع انفجار در بندر بیروت عنوان شده است.
سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزبالله لبنان از زمان انفجار بندر بیروت تا به امروز در سه سخنرانی خود خواستار انتشار نتایج تحقیقات برای عموم مردم شد بهنحوی که پیشتر، خطاب به قاضی پرونده گفت: «اگر تمایل نداری تحقیقات را برای مردم منتشر کنی، حداقل خانوادههای قربانیان را جمع کن و به آنها بگو که فرزندانشان چگونه شهید شدهاند».
کشور لبنان در تاریخ چهارم آگوست سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) در بندرگاه بیروت شاهد انفجاری مهیب بود؛ انفجاری که بیش از ۲۰۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به دنبال داشت.
انتهای پیام/