چهارمحال و بختیاری

واکسن ها سالانه از مرگ دو تا سه میلیون نفر بر اثر بیست نوع بیماری جلوگیری می کنند

واکسن ها سالانه از مرگ دو تا سه میلیون نفر بر اثر بیست نوع بیماری جلوگیری می کنند

به گزارش خبرگزاری recive استان چهارمحال وبختیاری، دکتر علی ضامن صالحی فرد با اشاره به قرار گرفتن در هفته ملی سلامت مردان ایران (یکم لغایت هفتم اسفندماه ) و انتخاب شعار “مشارکت مردان ، واکسیناسیون حداکثری (کرونا) ، محافظت جمعی افزود: واکسن ها موادی هستند که بدن را برای مبارزه با یک عامل بیماریزا مثل ویروس آماده می کنند و می توانند حاوی عامل بیماریزای غیرفعال یا ضعیف شده و یا قسمتی از ساختار یک عامل بیماریزا باشند.
وی تصریح کرد: برخلاف عوامل بیماریزا، واکسنها قادر به ایجاد بیماری در بدن نیستند اما سیستم ایمنی را وادار به واکنش می کنند.
به گفته وی، این واکنش باعث فعال شدن سیستم ایمنی می شود تا در صورت ورود مهاجم بتواند آن را شناسایی و برای مبارزه، پادتن (آنتی بادی) تولید کند.
دکتر صالحی فرد یادآور شد، واکسنها سیستم ایمنی طبیعی بدن را برای مقابله با عامل بیماریزا آموزش داده، توانمند می کنند و بعد از واکسیناسیون هر بیماری، بدن برای از بین بردن هر چه سریعتر عامل بیماری آمادگی خواهد داشت.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه، مانند تمام داروها، واکسنها می توانند خطراتی را بدنبال داشته باشند ولی مزایایشان به مراتب بیشتر از مضراتشان است گفت: به عنوان مثال بیشتر بیماریهای عفونی کودکان که کمتر از یک نسل پیش شایع بودند، امروزه به دلیل واکسن بشدت نادر شده اند و یا بیماری آبله که در طول تاریخ بشریت جان صدها میلیون انسان را گرفت، امروزه کاملا ریشه کن شده است.
وی همچنین متذکر شد، البته رسیدن به مصونیت فراگیر معمولا چند دهه طول می کشد. به عنوان مثال، از زمان شروع کارزار جهانی واکسیناسیون گسترده در افریقا، حدود سی سال طول کشید تا بیماری فلج اطفال ریشه کن شود .
دکتر صالحی فرد، تولید واکسن ایمن و مؤثر کرونا را گامی بزرگ در تلاشهای جهانی برای پایان دادن به همه گیری و بازگشت به فعالیت های روزمره افراد دانست و اظهار داشت: واکسن کرونا به طور قابل توجهی عوارض شدید و مرگبار بیماری را کاهش می دهد و برآورد می شود در افراد واکسینه شده میزان بستری در بخش های غیر ICU ۶۳.۵ درصد ، میزان بستری در ICU ۶۵.۵ درصد و میزان مرگ تا ۶۳.۹ درصد کاهش می یابد.
دکتر صالحی فرد گفت: واکسنها قبل از ورود به بازار بدقت و در چند مرحله بررسی می شوند. مرحله اول در آزمایشگاه، بعد برروی حیوانات و بعد بر روی انسان در سه مرحله کارآزمایی بالینی می شود تا در نهایت نهادهای مرجع آنها را تایید کنند و اجازه مصرف آنها را در سطح گسترده بدهند .
وی ادامه داد: با اینکه واکسنها بسیار موثرند، اما فعلا هنوز باید به پوشیدن ماسک، شستشوی دستها، تهویه مناسب، فاصله فیزیکی و پرهیز از تجمع ادامه داد.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان متذکر شد، واکسیناسیون به معنی کنار گذاشتن احتیاطات نیست چرا که واکسن های موجود از ابتلا به بیماری شدید و مرگ و میر جلوگیری می کنند و احتمال عفونت در افراد واکسینه شده همچنان وجود دارد .

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا